Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Obecné principy hodnocení žádostí Suzana Jovaševićová, Ministerstvo financí ČR 30. července 2014.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Školení hodnotitelů – 3. výzva FM EHP/Norsko Ing. Vladimír Študent
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Databáze projektů MAS. Výzvy MAS. Úkoly pro partnery
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Transkript prezentace:

Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17

Programová oblast č. 17 – Podpora rozmanitosti v kultuře a umění v rámci evropského kulturního dědictví Cíle Programové oblasti 17 Oprávněné aktivity (Výzva str. 3-4). Oprávnění žadatelé (Výzva str. 2-3)

Před začátkem hodnocení kvality Ukončené hodnocení formálních náležitostí a oprávněnosti Ukončené přiřazení projektů jednotlivým hodnotitelům prostřednictvím IS CEDR – 1 projekt = 2 hodnotitelé (zpráva v u) Zajištěn přístup hodnotitelů do IS CEDR (přístupové heslo v u) prostřednictvím Identifikace střetu zájmů

Detailní kritéria hodnocení žádosti: 1.SCHOPNOST A PŘIPRAVENOST ŽADATELE PROJEKT REALIZOVAT Míra (uměleckých a umění podporujících) zkušeností osob odpovědných za řízení a realizace aktivit na národní nebo mezinárodní úrovni. Dosavadní umělecké/umění podporující snažení vzbudilo pozornost odborné/laické veřejnosti, případně bylo kladně hodnoceno uznávanou uměleckou kritikou nebo uměleckou porotou při soutěži. Nebo významně oslovilo veřejnost vysokou uměleckou úrovní, případně vyvolalo uměleckou diskusi a polemiku.

2. VÝZNAM PROJEKTU Míra originality, inovace, kreativity, estetiky a dalších hodnot umožňujících dosažení vysoké umělecké hodnoty. Vhodnost navrhovaných činností, pokud jde o cílovou skupinu/příjemce, dopad na širokou veřejnost a sociální rozměr činnosti.

3. RELEVANCE PROJEKTU Projekt významně přispívá k naplňování rozvoje bilaterální spolupráce s donorskými státy. ( Projekt nemá partnera z donorského státu – 0 bodů; projekt má partnera z donorského státu, spolupráce s partnerem se předpokládá pouze v období realizace projektu (aktivní pokračování spolupráce po úspěšném dokončení projektu není v žádosti popsáno) – 1-2 body; projekt je implementován ve spolupráci s partnerem z donorského státu, na základě popisu v žádosti a na základě charakteristik projektu lze po jeho realizaci předpokládat pokračování aktivní partnerské spolupráce – 3-5 bodů) Projekt podporuje kulturní projevy menšinových skupin nebo jejich kulturní historii a má potenciál přispět k posílení kulturního dialogu a evropské identity.

4. STRUKTURA PROJEKTU, RIZIKA A VÝSTUPY Struktura projektu je jasně definovaná a jednotlivé aktivity jsou jasně identifikovány, včetně rozdělení činností a řízení projektu. Aktivity jsou provázané (činnosti, včetně kvantifikace a návazného rozpočtu). Role a výše příspěvku partnera/partnerů z donorských států při návrhu a realizaci projektu je jasně popsána (v případě projektů realizovaných v koprodukci s partnerem/partnery z donorských států).

Navržený harmonogram realizace projektu je konzistentní a realistický a odpovídá potřebám daného projektu – jasně definuje postup realizace jednotlivých hlavních aktivit. Indikátory projektu na všech úrovních (výstupy, výsledky, cíl) a jejich výchozí i konečné hodnoty jsou relevantní a realistické - měří řádně celkový cíl, účel a výsledky a jsou kvantifikované a objektivně měřitelné jak v množství, tak v čase.

Rizika projektu jsou jasně definovaná a relevantní, včetně návrhu opatření k jejich eliminaci pro zajištění jeho plynulé realizace. Komunikace a publicita projektu je jasně popsána, včetně metodiky a rozpočtu k zajištění navrhovaných aktivit, podrobného komunikačního plánu a využití různých propagačních nástrojů (internetové stránky, tisk, brožury, rozhlas atd.). Navržená publicita je v souladu s položkami uvedenými v rozpočtu.

5. HOSPODÁRNOST A UDRŽITELNOST PROJEKTU Je doložen detailní rozpočet projektu na celou dobu jeho trvání. Uvedené položky rozpočtu jsou pro realizaci aktivit nezbytné. Je doložena jasná kvantifikace jednotek jednotlivých položek rozpočtu v měřitelných jednotkách Návrh jednotlivých položek rozpočtu odpovídá návrhu projektu a jejich výše je přiměřená a odpovídá nákladům obdobných projektů (např. na základě srovnání s obdobnými projekty). Jednotkové ceny jsou přiměřené a jsou v souladu s cenou na trhu. Celkové náklady projektu jsou přiměřené k dosažení očekávaných výsledků.

Navrhované aktivity mají potenciál vést k trvalému přínosu nebo k doplňkovým činnostem.

Váhové bodové hodnocení – externí hodnotitel ohodnotí splnění každého kritéria 0-5 body. Hodnota získaná pro každé kritérium je poté přepočtena na váhové bodové hodnocení podle maximálního počtu bodů, které lze za dané kritérium získat. U každého kritéria hodnotitel zdůvodní přidělený počet bodů. 0 – Projekt nesplňuje posuzované kritérium nebo jej nelze posoudit z důvodu chybějících nebo neúplných informací. 1 – Velmi špatný. Kritérium je splněno povrchně a neuspokojivě. 2 – Špatný. Ve vztahu k danému kritériu existují závažné a podstatné nedostatky. 3 – Uspokojivý. I když se projekt daným kritériem široce zabývá, existují nedostatky, které by vyžadovaly nápravu. 4 – Dobrý. Projekt dobře odpovídá danému kritériu, i když jsou možná určitá zlepšení. 5 – Výborný. Návrh úspěšně řeší všechny aspekty daného kritéria.

V rámci každého kritéria se následně provede váhový přepočet bodů (x) přes váhový koeficient (y) dle vzorce (X/5. y). Externí hodnotitel musí uvést u každého kritéria podrobné zdůvodnění jeho bodového hodnocení. Podrobný popis mechanismu hodnocení je uveden v materiálu Pokyny pro žadatele PO 17.

Dokumenty fondů EHP Program CZ06 Dokumenty grantové podpory a) Výzva k předkládání žádostí o grant PO 17 b) Pokyn NKM pro Výzvy – předkládání a hodnocení žádostí – udělení grantu c) Pokyn NKM pro způsobilé výdaje d) Pokyn pro žadatele o grant PO 17 (pro kontrolu povinné publicity)

Děkuji vám za pozornost Kontakt: Jan Hrdlička Tel: