Informační seminář, 24. říjen 2012 MZV ČR Program rozvojově-ekonomického partnerství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
PROGRAM ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE MOLDAVSKO
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Transkript prezentace:

Informační seminář, 24. říjen 2012 MZV ČR Program rozvojově-ekonomického partnerství

Cíle Programu rozvojově-ekonomického partnerství Spolupráce českých podnikatelských subjektů v rozvojových zemích s využitím přenosu know-how a technologií Podpora udržitelného rozvoje a snižování chudoby v rozvojových zemích Zlepšení pracovních a životních podmínek obyvatel v rozvojových zemích Posilování konkurenceschopnosti produkce rozvojových zemí Pro české firmy usnadnění přístupu na nové trhy Možnost komerční návaznosti

Geografické zaměření Zejména prioritní země zahraniční rozvojové spolupráce ČR* V roce 2013 pilotní fáze:  Srbsko  Etiopie * schválené usnesením vlády ČR č. 366/2010 o koncepci ZRS ČR

Sektorové zaměření Sektorové priority ZRS ČR* životní prostředí zemědělství sociální rozvoj ekonomický rozvoj (včetně energetiky) podpora demokracie a lidských práv * schválené usnesením vlády ČR č. 366/2010 o koncepci ZRS ČR

Metodika programu rozvojově-ekonomického partnerství ZÁKLADNÍ POJMY ROZDĚLENÍ ROLÍ A KOMPETENCÍ AKTÉRŮ FÁZE PROJEKTU ROZVOJOVĚ-EKONOMICKÉHO PARTNERSTVÍ PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ, FINANCOVÁNÍ MONITORING – EVALUACE PŘÍLOHY

Základní pojmy Oblasti partnerství všechna partnerství musí mít rozvojově-ekonomickou orientaci projekty musí podpořit hospodářský růst a zaměstnanost v rozvojové zemi Kritéria dopadu na rozvoj zvýšená zaměstnanost vyšší konkurenceschopnost posílení přidané hodnoty výroby Hlavní partner – česká společnost založená dle Obchodního zákoníku důvěryhodná, čistá platební bilance, solventní Místní partner - řádně registrovaná společnost, nejlépe soukromá dobrá reputace, finanční zdroje, dodržuje mezinárodní standardy práce

Rozdělení rolí a kompetencí aktérů MZV – odbor rozvojové spolupráce (ORS) vyhlašuje Programy rozvojově-ekonomického partnerství, přijímá vyplněné přihlášky zájemců, předsedá komisi pro jejich vyhodnocení, v konečné fázi vyplácí příspěvek na spolufinancování projektů Zastupitelský úřad informuje místní podnikatelskou veřejnost o vyhlášeném Programu, vyjadřuje se k přihláškám zájemců, ověřuje kredibilitu navržených místních partnerů MZV – odbor dvoustranných ekonomických vztahů a podporu exportu v rámci schvalování a vyhodnocování záměru vyhodnocuje kredibilitu českých subjektů

FÁZE PROGRAMU ROZVOJOVĚ-EKONOMICKÉHO PARTNERSTVÍ 1) Přípravná fáze: Cíl - vytvoření rozvojově-ekonomického záměru pro budoucí partnerství Doba trvání – nejvýše 6 měsíců, po ukončení fáze realizátor předloží zprávu Aktivity: -Identifikace partnera v rozvojové zemi -Studijní cesta -Úvodní jednání o investicích -Studie -Work-shop „poznej svého partnera -Testování návrhu projektu Finanční podpora z prostředků zahraniční rozvojové spolupráce ČR je maximálně 50% nákladů, přičemž maximální částka může být Kč – u plátce DPH včetně DPH.

2) Realizační fáze: Cíl - dosažení záměrů a cílů definovaných v projektovém záměru Doba trvání realizační fáze – nejvýše 10 měsíců (zahájení po 1.1. ukončení do Aktivity: -Odborná pomoc a školení - přenos dovedností a know-how -Založení rozvojově-ekonomického partnerství (např. joint-venture, právní služby) -Inovativní přístupy – nová řešení pro podnikání, sociální, ekonomické a jiníé - výzvy v rozvojových zemích Finanční podpora z prostředků ZRS ČR je maximálně 50% nákladů vynaložených v rámci realizační fáze, přičemž maximální částka může být Kč – u plátce DPH včetně DPH.

Rozvojově-ekonomický záměr očekávané výsledky a dopady ve vztahu k vybraným kritériím, redukce chudoby, tvorba pracovních míst, zvýšení konkurenceschopnosti místní produkce a ukazatelům z hlediska rozvojové spolupráce; například z hlediska sociálního a ekologického rozměru projektu; srozumitelný a jednoznačný popis významu navrhovaného partnerství pro hlavní předmět podnikání partnerů (tj. české společnosti a místního partnera, apod.); dlouhodobá udržitelnost partnerství; popis partnerů, jejich role v záměru a způsob spolupráce; celkový rozpočet záměru včetně rozpisu jednotlivých položek a vyznačení nákladů, jež mají být podpořeny z prostředků ZRS ČR; plán práce včetně uvedení činnosti a dílčích cílů týkajících se vybraných kritérií a ukazatelů z hlediska rozvojové spolupráce.

PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ, FINANCOVÁNÍ Žádost předkládá žadatel (hlavní partner) prostřednictvím MZV ČR na základě publikované výzvy Žádost postoupena příslušnému zastupitelskému úřadu ke stanovisku Žadatel informován prostřednictvím MZV ČR o rozhodnutí Proplácení výdajů, které se týkají přípravné fáze, probíhá jednorázově po ukončení aktivit této fáze programu, na základě předložené závěrečné zprávy a zdokumentovaných nároků Proplácení výdajů, které se týkají realizační fáze probíhá jednorázově po ukončení aktivit této fáze programu, nejpozději kalendářního roku, nebo ve dvou splátkách v případě, že projekt je koncipován jako víceletý.

Akceptovatelné výdaje poradenské a konzultační služby materiály pro školení pronájem prostor pro pracovní jednání, workshopy apod. odměny týkající se školení, technické pomoci apod. náklady na dopravu a cestovné ubytování v rámci pracovní cesty

Monitoring a evaluace Průběžné zprávy (hlavní partner) Závěrečné zprávy (hlavní partner) Monitorovací zprávy (ZÚ) Evaluace (ORS)

Děkujeme za pozornost!