Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ VĚTY VE ZPRÁVÁCH ZE
Vzdělávání zaměstnanců
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Standardy kvality sociálních služeb
Vize, Strategie, Cíle.
Fáze dojednávání v poradenském rozhovoru, formulace cílů a tvorba plánu intervence Radka Janebová.
Jak se uplatnit na trhu práce
Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji metoda napomáhající plánování rozvoje, zjišťování výkonu a efektivity sociálních služeb.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Inspekce kvality sociálních služeb
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
Obec správným směrem Komunitní plánování Prezentace pro projekt: Pelhřimovsko za vzděláním " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu.
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – HISTORIE LÉČEBNY
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
Ošetřovatelský proces
Zásady pro stanovování cíle PhDr. Milada Blažková 2014
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Řízení a plánování kariéry
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
REMINISCENCE v Domově pro seniory Reynkova Havlíčkův Brod Bc. Martina Moravcová, DiS.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Rozvoj sociálních služeb v Pardubickém kraji Evaluace projektu rozvoj metod sociální práce a tvorba kritérií efektivity služeb.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Kvalita v sociálních službách jako proces
Příjemce podpory: TRIALOG
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Komunitní plánování cesta k aktivní roli klienta sociálních služeb
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
11. Portfolio dítěte Portfolio je uspořádaný soubor prací dítěte shromážděný za určité období, které poskytuje informaci o výsledcích dítěte, průběhu učení.
Sociální šetření a legislativa
Krizová pomoc.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH
MARKETING V NEZISKOVÉM SEKTORU
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu č. CZ.2.17/1.1.00/34309 s názvem „Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb“, jehož realizace byla zahájena a bude ukončena Vzdělávání zaměstnanců Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Téma: Individuální plánování s klientem v sociálních službách Přednášející: Bc. Martina Staňová

 podle zákona č. 108/2006 o sociálních službách je povinností každého poskytovatele poskytovat sociální službu podle individuálních potřeb, přání a schopností svých uživatelů  cílem je mobilizovat uživatele sociálních služeb k převzetí spoluodpovědnosti na řešení jejich nepříznivé situace a závislosti na poskytování sociálních služeb  individuální plánování služby je standard č. 5 Individuální plánování s klientem v sociálních službách

 mít vytvořenou metodiku  plánovat společně s uživatelem s ohledem na osobní cíle a možnosti  průběžně hodnotit s uživatelem naplňování stanovených osobních cílů  mít na proces plánování u jednotlivých uživatelů určeného konkrétního pracovníka  vést individuální písemné záznamy o průběhu poskytování služby

Co je a co není individuální plánování?  Individuální plánování není: - hodnocení či posuzování uživatele - popsání problému nebo situace uživatele - stanovení ošetřovatelských nebo zdravotnických postupů - plánování bez přítomnosti uživatele - formální vyplňování papírů, protože se „to po nás chce“  Individuální plánování je: - dialog mezi uživatelem a pověřeným (klíčovým) pracovníkem o potřebách uživatele - vyjednávání o tom, jaké jsou potřeby uživatele a zda mu je organizace může splnit

Co se po nás při indiv. plánování žádá?  vést individuální rozhovory o potřebách a osobních cílech uživatele  pravidelně s uživatelem plánovat  pravidelně s uživatelem hodnotit, jak se naplňování osobních cílů daří  poskytovat sociální službu podle dohodnutých individuálních plánů Za plánování jsou odpovědní konkrétní (klíčoví) pracovníci.

 Klíčový pracovník má být někdo, komu uživatel důvěřuje a je mu sympatický. Pokud si spolu uživatel a klíčový pracovník „nesednou“, nemůže plnit tuto funkci.  důležitá je schopnost vcítit se do situace uživatele (schopnost empatie)  v případě potřeby jednejte s rodinou uživatele Pokud se zeptáte uživatele, jaký má osobní cíl,neví. Je potřeba zjistit jeho potřeby a přání. „Život bez bolestí, znovu chodit (ač to není možné), být spokojený nebo zemřít“ nejsou osobní cíle uživatele!! Žádný cíl je špatný cíl.

 Čeho chceme společně s uživatelem dosáhnout?  Jaké zdroje můžeme při plnění cíle využít?  Jak budeme postupovat?  Kdy má být cíle dosaženo?  Jak poznáme, že cíle bylo dosaženo?

 je součástí individuálního plánování  je to něco, čeho by uživatel chtěl a mohl dosáhnout a co by podpořilo jeho alespoň částečnou soběstačnost  vychází z konkrétní životní situace uživatele, z jeho potřeb a přání  co je důležité pro uživatele nemusí být užitečné pro pracovníky  uživatel by si měl osobní cíl pojmenovat sám

 je realistický  je konkrétní  Je významný pro uživatele  Je dosažitelný  Je vyhodnotitelný (měřitelný) Cíle můžeme stanovit v řádu měsíců, týdnů i dní

 individuální plány obsahují osobní cíle, způsob jak je dosáhnout a mají termíny jejich dosažení  plány jsou konkrétní, realizovatelné, měřitelné  plány vychází z plánování s uživatelem, respektují jeho možnosti a zdroje  jsou pravidelné temíny, kdy jsou plány hodnoceny a jsou stanoveny další cíle  plán pomáhá uživateli rozvíjet jeho soběstačnost

Děkuji Vám za pozornost! Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti