Mgr. Ing. Jana Bražinová Ing. Vladimír Zadina 12. –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Obsah 1. Příprava na národní úrovni 2. Úloha MAS 3. Návrh operačních programů 4. Podmínky 5. Harmonogram 6. Finanční zajištění přípravy 7.
Komunitární program PROGRESS
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
ESF v ČR RNDr. Jana Kouřilová, Ph.D. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Mgr. Ing. Jana Bražinová
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1 Operační programy 2007 – 2013 v rámci ČR Uplatnění principu partnerství Zdrojem informací je MSC a informace ŘO 26. březen 2009 Mgr. Ing.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Mgr. Ing. Jana Bražinová Ing. Vladimír Zadina 12. – 13. 6. 2012 Příklady dobré praxe Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Mgr. Ing. Jana Bražinová Ing. Vladimír Zadina 12. – 13. 6. 2012

Obsah Společnost Allowance s.r.o. - kdo jsme Příklady dobré praxe Operační programy v ČR 2007 – 2013 Operační programy v ČR 2014 – 2020 Role Allowance - potenciál spolupráce s žadateli

Allowance – kdo jsme

Allowance s.r.o. Působí především v oblasti přípravy a řízení projektů Zpracování projektu Příprava nejvhodnějšího modelu financování Řízení projektu během realizace Dosavadním jádro činnosti - projekty v oblasti životního prostředí

Access EU! - EEIG Evropské hospodářské zájmové sdružení sídlo přímo v Bruselu cíle: umožnit svým členům rozvíjet obchodní aktivity rozvíjet partnerství mezi členy a jejich obchodními partnery (maximálně využít hospodářský potenciál) být kontaktním místem pro vyjednávání

Projekty realizované Allowance, s.r.o. v oblasti životního prostředí Příklady dobré praxe Projekty realizované Allowance, s.r.o. v oblasti životního prostředí

Sanace a rekultivace staré ekologické zátěže státního podniku DIAMO na lokalitě Mydlovary Sanace a rekultivace úpravny uranových rud Celkové náklady projektu: 670 mil. Kč Allowance, s.r.o. Zpracovatel žádosti Zpracovatel studie proveditelnosti a CBA Organizátor výběrových řízení v projektu Administrátor projektu

Zvýšení výkonnosti MHMP Zlepšení systému řízení Magistrátu hl. m. Prahy, zvýšení kvalifikace pracovníků, příprava zavedení normy ISO 9001:2008 Celkové náklady projektu: 6,966 mil. Kč Allowance, s.r.o. Zpracovatel žádosti Zpracovatel analýzy potřeb Administrátor projektu

Úprava Informačního systému majetku státu jako zvláštní grafické datové vrstvy nad RUIAN v návaznosti na další základní registry veřejné správy Vytvoření centralizované evidence majetku státu, zlepšení hospodaření státu Celkové náklady projektu: 269,75 mil. Kč Allowance, s.r.o. Zpracovatel žádosti Zpracovatel studie proveditelnosti Konzultant pro podání žádosti na MV ČR

Operační programy v ČR 2007 - 2013

Národní strategický referenční rámec Cíl 1 NSRR Konkurenceschopná česká ekonomika Cíl 2 NSRR Otevřená, flexibilní a soudržná společnost Cíl 3 NSRR Atraktivní prostředí Cíl 4 NSRR Vyvážený rozvoj území OP Podnikání a inovace (MPO) OP Výzkum a vývoj pro inovace (MŠMT) OP Lidské zdroje a zaměstnanost (MPSV) OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP Praha Adaptabilita (Hl.m. Praha) OP Doprava (MD) OP Životní prostředí (MŽP) 7 x regionální OP (ROP) (Regionální rady) OP Praha Konkurenceschopnost Integrovaný OP (IOP) (MMR) 11

Strategické cíle NSRR Konkurenceschopná česká ekonomika Podpora podnikání Otevřená, flexibilní a soudržná společnost Podpora vzdělávání, zaměstnanosti a sociální oblasti Atraktivní prostředí Podpora rozvoje dopravní infrastruktury a ochrany a obnovy životního prostředí Vyvážený rozvoj území Podpora problémových území, revitalizace městských a venkovských území, cestovního ruchu, informačních technologií 12

Otázka zjednodušení diskuze o zjednodušení a zefektivnění implementačního procesu probíhá jak na úrovni EU, tak na národní úrovni konkrétní návrhy: zrychlení a optimalizace administračních procesů ŘO zpřehlednění smluv o poskytnutí dotace (délka úměrná k výši poskytnuté dotace) zjednodušení formulářů / žádostí o poskytnutí dotace 13

Operační programy v ČR 2014 - 2020

Národní rozvojové priority Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky Rozvoj páteřní infrastruktury Zvyšování kvality a efektivity veřejné správy Podpora sociálního začleňování, boje s chudobou a systému péče o zdraví Integrovaný rozvoj území

Tematické okruhy Trh práce a vzdělávání Funkční výzkumný a inovační systém Konkurenceschopné podniky Mobilita, dostupnost, sítě, energie Efektivní správa a instituce Boj s chudobou, sociální začleňování a zdraví Životní prostředí Integrovaný rozvoj území

Navrhované operační programy Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Páteřní infrastruktura Zaměstnanost a vzdělávání Integrovaný regionální operační program Praha – pól růstu ČR Technická pomoc

Ad tematický okruh 6) „Boj s chudobou, sociální začleňování a zdraví“ Věcné zaměření: Podpora opatření bránících vzniku a prohlubování chudoby a sociální exkluze Strategické cíle, např.: Podpora sociálního podnikání a sociální inovace. Zvyšování souladu a provázanosti politiky zaměstnanosti, sociální a rodinné politiky. Zvyšování respektu a tolerance mezi většinovou a menšinovou společností. Zvýšení bezpečnosti v ulicích. Programy na multikulturní společnost – vzdělávání, kultura atd. Rozvoj dobrovolnictví a corporate social responsibility.

Role Allowance, potenciál spolupráce s žadateli (naše silné stránky)

Role Allowance, s. r. o. na straně žadatele Fáze projektového cyklu Role Allowance, s.r.o. v dané fázi Optimalizace projektu Úprava projektu dle požadavků konkrétního programu určení prací, nutných k úspěšnému předložení projektu Zpracování a podání žádosti Zpracování žádosti Zpracování a kompletace povinných příloh Realizace projektu Kontrola realizace projektu – dodržení souladu s programem Vyúčtování projektu – zpracování a předložení žádostí o platbu Závěrečné vyhodnocení projektu Zpracování závěrečné zprávy Kontrola udržitelnosti projektu a povinné publicity

Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012

Děkujeme za pozornost