KOMUNIKACE KRAJŮ ČR Věra Patočková výzkumné oddělení Lokální a regionální studia Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Nástroje komunikačního mixu. Komunikační politika v územním marketingu Podstatou komunikační politiky je: prosazování produktu obce na trhu a vůči cílovým.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Novela stavebního zákona
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Obsažnost webů obcí a krajů infoliga webů Oldřich Kužílek ISSS Hradec Králové
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Informační zdroje české veřejné správy
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Zasedání RSK
Územně analytické podklady
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

KOMUNIKACE KRAJŮ ČR Věra Patočková výzkumné oddělení Lokální a regionální studia Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Hodnocení výkonu krajů Ukazatele použité pro hodnocení výkonu krajů Investice kraje a podpora podnikatelského a občanského sektoru Nákladnost výkonu krajské vlády Kvalita managementu veřejné správy vykonávané krajem Legislativní iniciativa kraje Kvalita správní činnosti v rámci přenesené působnosti kraje Vytváření podmínek pro rozvoj středního školství Uplatnění absolventů středních škol Vytváření podmínek pro rozvoj sociální péče Zahraniční aktivity kraje Kvalita internetových stránek kraje Poskytování informací

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Kvalita internetových stránek kraje Základní charakteristika Zveřejňování povinných informací Důležité dokumenty a informace Aktuálnost Přehlednost Krajem vytvořené nástroje pro komunikaci

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Kvalita internetových stránek kraje základní charakteristika Cílové skupiny AnoNe občan59 obce77 instituce a úřady410 NNO77 podnikatelé a investoři77 turisté, návštěvníci kraje122 média/ novináři/ tiskové zprávy104 Zveřejnění úředních hodin úřední hodiny113 Jazykové mutace angličtina12 němčina10 francouzština7 italština3 španělština3 polština2 holandština1 ruština1 není2

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Kvalita internetových stránek kraje Zveřejňování povinných informací zveřejnilonezveřejnilo Úplný oficiální název povinného subjektu140 Důvod a způsob založení povinného subjektu131 Popis organizační struktury140 Kontaktní spojení140 Bankovní spojení pro případné platby140 IČO140 DIČ122 Rozpočet v tomto a v předchozím roce140 Žádosti o informace140 Kde lze uskutečnit podání140 Opravné prostředky140 Formuláře131 Návod na řešení životních situací131 Nejdůležitější předpisy140 Sazebník úhrad za poskytnutí informací131 Výroční zprávy dle zákona č. 106/ Zveřejnění poskytnutých informací dle zákona č. 106/1999 Sb.77

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Kvalita internetových stránek kraje Důležité dokumenty a informace Program rozvoje kraje 14 Akční plán rozvoje kraje 3 Výroční zpráva 14 Dlouhodobý záměr vzdělávání 14 Koncepce EVVO 14 Koncepce odpadového hospodářství 14 Územní energetická koncepce 14 Koncepce ochrany ovzduší 12 Plán rozvoje vodovodů a kanalizací 10 Strategie rozvoje cestovního ruchu 10 Analýza stavu dopravy na území kraje 4 Koncepce rozvoje dopravy kraje 7 Strategie cyklistické dopravy 10 Dlouhodobý záměr prevence kriminality 9 Partnerské regiony 14 Zastoupení kraje v Bruselu 11 Zápisy ze zasedání zastupitelstva 11 Výpisy ze zasedání zastupitelstva 1 Etický kodex 2 Výroční zpráva Krajského úřadu 5

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Poskytování informací Kvalita reakce krajského úřadu na elektronickou žádost instituce o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb. Kvalita reakce krajského úřadu na elektronickou žádost instituce o poskytnutí informací Kvalita reakce krajského úřadu na písemnou žádost občana o poskytnutí informací Kvalita reakce krajského úřadu na telefonickou žádost občana o poskytnutí informací Ocenění kraje v soutěži OTEVŘENO - ZAVŘENO

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Poskytování informací Elektronicky zaslané žádosti Potvrzení o přijetí žádosti Rychlost odpovědi Nutnost urgencí

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Poskytování informací na základě elektronicky zaslané žádosti S odvoláním na zákon 7 krajů potvrdilo přijetí dotazu Jeden kraj neodpověděl (poslal pouze potvrzení o přijetí dotazu) 4 kraje odpověděly do 6 pracovních dní 13 krajů odpovědělo do 15 pracovních dní 5 urgencí Bez odvolání na zákon 7 krajů potvrdilo přijetí dotazu Odpovědi od všech krajů (jeden kraj odpověděl neúplně) 11 krajů odpovědělo již do 6 pracovních dní 12 krajů odpovědělo do 15 pracovních dní 4 urgence

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Rychlost zaslání odpovědi žádost zaslána elektronicky a poštou počet dní M*M*N** e. s odvoláním na zákon e. bez odvolání na zákon zasláno poštou * M - několik měsíců ** N – bez odpovědi

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Telefonický dotaz Kontaktní pracovník Rozsah poskytnutých informací Ochota pracovníků úřadu

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Telefonický dotaz V jednom případě se nepodařilo na úřad dovolat V jednom případě neuměl kontaktní pracovník přepojit Ve 4 případech poskytl informace již kontaktní pracovník Na dotaz odpovídali pracovníci různých odborů V 8 případech poskytnuty i dodatečné informace

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Otevřeno – zavřeno Bodové hodnocení umístění nebo nominace kraje, krajského úřadu nebo odboru či oddělení krajského úřadu v soutěži OTEVŘENO x ZAVŘENO v letech Na základě vlastní pozitivní nebo negativní zkušenosti zasílají občané nominace, ve kterých popíší danou situaci. Pořadí stanovuje porota 10 nezávislých odborníků.

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Komunikace veřejné správy v ČR European Monitor of Government Communication Komunikační audity – např. Magistrát hl. m. Prahy – Zrcadlo

SLOVENSKO-ČESKÉ SOCIOLOGICKÉ DNY, SMOLENICE Komunikace krajů ČR Děkuji za pozornost