Vykazování kódů Josef Scharfen Ruth Tachezy. Dotazník 2003 Odpovědělo 13/20 laboratoří (EHK 2003) odbornost802805pouze jiná 1210 kód8203982041 121 způsob.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kalkulace plných a variabilních nákladů
Advertisements

Borrélie – úskalí laboratorní diagnostiky
Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2012
Průzkum organizovaný pro členské firmy SPS - květen 2012 Podle velikosti firmy – stavební produkce do 20 mil. od 20 do 100 mil. od 100 do 500 mil. od 500.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Problematika financování antiretrovirové léčby a laboratorních vyšetření u osob s HIV/AIDS v ČR ve světle mezinárodních závazků MUDr. Jaroslav Jedlička,
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
Rozhodovací matice.
Souvislé příklady na účtování DHM
Manuál dopravy vlastní x oddílová SOOB Spartak Rychnov nad Kněžnou.
Konzultační dny 2005 EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY HYBRID CAPTURE II Jana Šmahelová.
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
Kolik to stojí?.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 31.
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
POPTÁVKA PO VF TRPX – příjem z celkového produktu faktoru
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Systém financování v primární péči
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_62_INOVACE_01_12 Zpracoval(a):RNDr. Lucie Cabicarová.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Základy financí 8. hodina.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Úvod do podnikových financí
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
Mikroekonomie I Nedokonalá konkurence
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Výpočet pojistného. Riziko rriziko je stupeň nejistoty s určitou pravděpodobností, přičemž pravděpodobnost je poměr počtu dané alternativě příznivých.
TOC Class Problem I (jednodušší varianta P&Q analýzy) (v tomto konkrétním příkladu je P=Y a Q=Z – specifikace proměnných) Ing.J.Skorkovský, CSc.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Vnějšího prostředí Marián Vávra Ekonomické modelování.
Seminář 2. Nabídka a poptávka
Slovní úlohy o společné práci
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Změny v pravidlech trhu Úprava systému zúčtování odchylek
Telekomunikace 14TC Semestrální práce:
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Mikroekonomie I Chování firmy v modelu dokonalé konkurence
Mikroekonomie I Obecný model tvorby cen výrobních faktorů
DOKONALÁ KONKURENCE.
Str. 27.  peněžní částka účtovaná za výrobek nebo službu  vyjadřuje hodnotu výrobku nebo služby  přináší firmě příjmy - jako jediná ze 4P (výrobek,
2. téma, část C:. (Bez)hotovostní platební styk  Elektronické bankovnictví, přepážky bank  Poštovní poukázky-složenky (různé typy)  Příkaz k úhradě/svolení.
MĚŘENÍ VÝSLEDKU HOSPODAŘENÍ
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_62_INOVACE_01_15 Zpracoval(a):RNDr. Lucie Cabicarová.
Investiční činnost.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Úvod do podnikových financí
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční
Organizace Screeningových Programů z Pohledu MZ ČR Josef Vymazal Poslanecká sněmovna září 2015.
Základní informace. Oč jde?  MCP = Microsoft Certified Professional  Mezinárodní zkouška, obdoba jazykových zkoušek  = doklad, že něco ovládáte, umíte.
PRODEJNÍ CENA, SLEVA NA ZBOŽÍ PRODEJNÍ CENA - je určována tím, kolik je zákazník ochoten vydat ( jakou užitnou hodnotu přisuzuje výrobku či službě),
Základy firemních financí
Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D., MBA
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Analýza nákladů PaE 1 (S-5B)
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
následná lůžková péče Dohodovací řízení pro rok 2019
Lázeňská léčebně rehabilitační péče péče v dětských ozdravovnách Dohodovací řízení pro rok Společný návrh ZP.
Kolik stojí domácí péče?
Transkript prezentace:

Vykazování kódů Josef Scharfen Ruth Tachezy

Dotazník 2003 Odpovědělo 13/20 laboratoří (EHK 2003) odbornost802805pouze jiná 1210 kód způsob vykazování 1x2x/jeden den 2x/dva dny3x/dva dny 742 pokus o nasml AnoNe 66 úspěšněneúspěšně 15

Způsob vykazování a cena

Náklady a zisk?

Závěr Shrneme-li vše výše uvedené, je cena vyšetření HPV dnes v ČR 1150 Kč, tj. 50 USD. Je třeba však vzít v úvahu rozvíjející se konkurenci na trhu s diagnostiky HPV a s tím související pravděpodobný pokles cen. Dvě firmy předběžně sdělily, že pro použití diagnostik v celoplošném organizovaném screeningu v ČR mohou cenu odběrového setu a diagnostického setu snížit tak, aby náklady na vyšetření včetně práce, amortizace a režie nepřesáhly 500 Kč, tj. 22 USD. Do vyřešení otázky screeningového programu a eventuelně kódu pro HPV testaci ve screeningu by bylo možné provádět preventivní vyšetření HPV 1x za rok za úhradu (pacientka) 500 Kč; diagnostické vyšetření by nadále bylo účtováno na pojišťovny.