Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Advertisements

Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Ladislava Zemánková, NK ČR Regionální funkce: nějak bylo, nějak bude!? Ladislava Zemánková, NK ČR Knihovny v pavučině spolupráce.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Regionální funkce a meziknihovní služby Jindřiška Pospíšilová a Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Průzkum výkonu a struktura smluv na zajištění RF Marie Nádvorníková (Vědecká knihovna v Olomouci) Brno, 23. dubna 2002.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
K r a j s k á k n i h o v n a F r a n t i š k a B a r t o š e Seminář pracovníků profesionálních knihoven ve Zlínském kraji Zlín, 18. května 2006 PhDr.
Koncepce rozvoje knihoven v České republice 2004 – 2010 a knihovny paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše
2. Statistika knihovnických činností (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Ladislava Zemánková.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Regionální funkce 2010 Výkazy a výroční zprávy Sekce SDRUK pro RF Praha, NK ČR
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
1. Poradenská a konzultační činnost, plány, rozbory (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Jana Nejezchlebová MZK Brno Ladislava.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
Spolupráce knihoven paměťových institucí ve Zlínském kraji Jan Kaňka | Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín.
3. Vzdělávání knihovníků, semináře, porady Pardubice Zuzana Hájková Zlata Houšková.
Zajištění regionálních funkcí formou objednávky knihovnických služeb PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Příprava novely knihovního zákona Vít Richter Národní knihovna ČR tel
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
1 Regionální funkce v roce 2005 „ Několik“ údajů z výroční zprávy Praha, 1. června řádné zasedání sekce SDRUK pro RF.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Financování regionálního školství
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Regionální funkce v Jihomoravském kraji 2005 – 2015 Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Představení dodatku smlouvy s DSO
Pět let RF v číslech úspěchy, rozpaky, hledání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Knihovna Kroměřížska Odborný seminář
Animace škol (šablony)
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová

2 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Obsah prezentace 1. Plán zajištění výkonu regionálních funkcí (RF) ve Zlínském kraji 2. Východiska vedoucí k zapojení střediskových knihoven do výkonu RF 3. Způsob realizace RF na úrovni střediskových knihoven

3 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Správní uspořádání Zlínského kraje

4 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Plán zajištění výkonu regionálních funkcí ve Zlínském kraji Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně 2 pověřené knihovny: –Masarykova veřejná knihovna ve Vsetíně v plném rozsahu –Knihovna Kroměřížska – výměnné soubory pro 15 knihoven vybrané střediskové knihovny –na základě objednávky služby krajskou knihovnou Okres Uherské Hradiště – okresní systém – RF z rozpočtu okresní knihovny

5 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Východiska A. Situace v regionu: Fungující střediskový systém v okresech Zlín a Vsetín Bližší kontakt a dostupnost Nižší náklady na dopravu Nevhodnost přenesení všech RF na střediskové knihovny Nevýhodnost uzavírání dílčích pracovních úvazků s pracovníky střediskových knihoven B. Podmínky pro poskytnutí dotace

6 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Způsob realizace RF na úrovni střediskových knihoven (SK) v okrese Zlín Realizované kroky: Uzavření smluv o poskytování regionálních služeb - mezi Krajskou knihovnou a obcemi - příjemci regionálních služeb Projednání návrhu podílu střediskových knihoven na zajištění RF s jejich provozovateli a pracovníky. Návrh obsahuje: –Seznam obsluhovaných knihoven –Požadovaný rozsah služeb –Hodinovou sazbu za výkon služeb –Výši celkové částky, která nesmí být v roce 2002 překročena –Způsob evidence a fakturace

7 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Přehled kroků po obdržení dotace na výkon regionálních služeb –Předání závazné objednávky, příp. smlouvy krajskou knihovnou provozovateli SK –Předání kopií smluv krajské knihovny s obsluhovanými knihovnami provozovateli SK –Proškolení pracovnic SK v evidenci a vykazování regionálních služeb –Doplnění zřizovacích listin SK –Čtvrtletní fakturace –Kontrola a sledování výkonu RF krajskou knihovnou

8 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Služby poskytované střediskovou knihovnou Metodická a konzultační činnost Pomoc při aktualizaci a revizi knihovních fondů Zpracování knihovních fondů Pomoc při zpracování statistiky

9 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Regionální funkce zajišťované krajskou knihovnou Nákup, zpracování, distribuce výměnných souborů Metodická a konzultační činnost Pomoc při zavádění nových informačních technologií Vzdělávání knihovníků, školení, semináře, porady Statistika Další nezbytné činnosti napomáhající rozvoji knihoven a jejich veřejných knihovnických a informačních služeb.

10 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Stanovení hodinové sazby mzdové náklady70 Kč pojištění26 Kč režijní a mat. náklady 29 Kč Celkem125 Kč

11 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně Kontakt: Krajská knihovna Františka Bartoše, příspěvková organizace Tř. T. Bati 204, Zlín Tel.: Fax: Zpracovala: PhDr. Zdeňka Friedlová Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven