DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B. Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Advertisements

Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Vliv dopravy na životní prostředí z hlediska tvorby hluku a vibrací
Voda Zpracoval: Petr Jabůrek 8.C. Hydrosféra -voda  Voda je základní stavební jednotka všeho živého a proto bychom ji měli chránit.  Voda může být pro.
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
DOPRAVA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana.
Jak doprava zatěžuje životní prostředí
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
Kyselý déšť.
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Vliv dopravy na životní prostředí
Znečišťování ovzduší výfukovými plyny
Životní prostředí klady vs. zápory.
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA ŽIVOT ČLOVĚKA
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
PŘÍRODNÍ ZDROJE A ENERGIE Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Globalizace a její vliv na životní prostředí
Složky krajiny a životní prostředí
Doprava.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Registrační číslo projektu:
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Autor: Mgr. Helena Nováková
Silniční doprava.
Znečistěný vzduch, půda a voda
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry:Naše obec.
Úloha dopravy v hospodářství
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Venkovská sídla Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Modelování hluku ze silniční dopravy v oblasti městské zástavby
Písemka č. 4  jméno, kruh, varianta 5, 6  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Hospodářství České Republiky
Temelín.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Elektronická učebnice - II
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Globální problémy a globální změny Tematická oblast:Ekologie Ročník:1. Číslo.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Znečištění vzduchu dopravou
Stav zdraví obyvatelstva a jeho sociální, ekonomické aspekty prevence
Význam ovzduší, vodstva, půd, rostlinstva a živočišstva na Zemi
Doprava.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_33_ZEMĚPIS
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Česká republika Životní prostředí ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Tepelné motory - proudové a raketové motory
Autor: Mgr. Helena Nováková
Transkript prezentace:

DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B

Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty, energii nebo informace. Způsob dopravy, který provozuje každý z nás se nazývá chůze. Jedná se o nejstarší způsob dopravy. Velkým zlomem v dopravě se stalo využívání zvířat. V současnosti se doprava nejčastěji provádí pomocí vozidel. Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty, energii nebo informace. Způsob dopravy, který provozuje každý z nás se nazývá chůze. Jedná se o nejstarší způsob dopravy. Velkým zlomem v dopravě se stalo využívání zvířat. V současnosti se doprava nejčastěji provádí pomocí vozidel.

Silniční doprava Jedná se o nejvyužívanější typ dopravy v České Republice. Počet využívání (osobní) se za posledních 10 let zčtyřnásobil. V nákladní sféře se převážení především potraviny, stavební materiál a spěšné zásilky. Využívá ho téměř každý, od studentů přes pracující až po důchodce, od podniků po státní orgány. Tento typ dopravy umožňuje styk i s odlehlejšími místy naší republiky. Velkým problémem této dopravy je znečištění životního prostředí. Silnice se rozdělují na dálnice a silnice třídy. Jedná se o nejvyužívanější typ dopravy v České Republice. Počet využívání (osobní) se za posledních 10 let zčtyřnásobil. V nákladní sféře se převážení především potraviny, stavební materiál a spěšné zásilky. Využívá ho téměř každý, od studentů přes pracující až po důchodce, od podniků po státní orgány. Tento typ dopravy umožňuje styk i s odlehlejšími místy naší republiky. Velkým problémem této dopravy je znečištění životního prostředí. Silnice se rozdělují na dálnice a silnice třídy.

Výhody silniční dopravy : Rychlé přemisťování Rychlé přemisťování Klidný převoz ve vlastním vozidle Klidný převoz ve vlastním vozidle

Nevýhody silniční dopravy : Znečištění ovzduší,přírody a vod Znečištění ovzduší,přírody a vod Časté dopravní nehody Časté dopravní nehody Příliš velký hluk Příliš velký hluk Potřeba velkého množství ploch k stavbě silnic a dálnic Potřeba velkého množství ploch k stavbě silnic a dálnic

Dopravní nehody Jsou způsobené : Jsou způsobené : -nepozorností -nepozorností -rychlou jízdou -rychlou jízdou -opilostí(používání jiných omamných látek) -opilostí(používání jiných omamných látek) -zákeřný mikrospánek -zákeřný mikrospánek špatné počasí špatné počasí

Dopravní nehody končí smrtí nebo trvalými následky!!!!

Při nehodách nastávají i dlouhé kolony

Ničení přírody,ovzduší Čistou přírodu najdeme už jen málo Čistou přírodu najdeme už jen málo Škodlivé plyny ničí naší přírodu,naše okolí,naše prostředí,kde žijeme Škodlivé plyny ničí naší přírodu,naše okolí,naše prostředí,kde žijeme

Za vše může člověk a technika! Kdyby se člověk lépe chovat k přírodě a okolí,nemusela by vypadat tak jak teď je-znečištěná. Kdyby se člověk lépe chovat k přírodě a okolí,nemusela by vypadat tak jak teď je-znečištěná. Za špatné ovzduší můžou i škodlivé výpary z továren Za špatné ovzduší můžou i škodlivé výpary z továren - ty však opět vymyslel a provozuje ČLOVĚK!!! - ty však opět vymyslel a provozuje ČLOVĚK!!!

KONEC