Čím se trápí staršovstva Ostrava 21.4.2012. Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Zamilovaná církev - aneb láska, která nepomíjí Vyškov, , Viktor Baláž.
STAŇ SE ZÁZRAK... Sk 3/1 Petr a Jan vystupovali o třetí hodině odpoledne — hodině modlitby — do chrámu. 2 Právě tam přinášeli nějakého muže, který byl.
Znám, zemi znám 1. Znám, zemi znám, tam se touha má vrací, tu kterou Bůh lidem dávno dal. Znám, zemi znám, kde se trápení ztrácí, tam není místa pro žal.
■Jediný český mezidenominační měsíčník ■Přibližně 7000 čtenářů ze všech u nás působících církví.
Přeji Ti sílu všech živlů
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Ve společenství s Matkou Boží
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Slovo života Slovo života květen 2012 květen 2012.
2. Často však světlo svítání | zastře strach z večera, | když člověk pozná zklamání | a zmizí důvěra.
Poznávat Boží moudrost a charakter
COS UDĚLAL TY. Mučen a popliván Já jsem na kříži byl Před svody satana Abych tě ochránil Život mi Otec vzal A co ty mě jsi dal?
Důsledky odpuštění odpuštění není samozřejmé znovu a znovu mě překvapuje odpuštění potřebujeme hledat.
Využij všechny dostupné informace. Nikdy nevíš, co se může cestou přihodit.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Bratrská jednota baptistů
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
…Vystupte na horu, přivezte dříví a budujte dům… Pachtíte se za mnoha věcmi a máte z toho málo… Ageus
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba mě nikdy neuzavírá do mého nitra, Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Michael.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
MŮJ SBOR Viktor Baláž. Komu patří sbor?  Matouš 24:45 Když pán ustanovuje nad svou čeledí služebníka, aby jim včas podával pokrm, který služebník je.
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Jak vést děti ke Kristu?  Přijmout takové jaké jsou  (LÁSKA)  Hrát si s nimi  (PŘÁTELSTVÍ)  Vést ke službě  (DŮVĚRA a ZODPOVĚDNOST)
Kniha JOB Podněty k meditaci 2. část. Úvod  Co se vám vybaví při slově „nářek“?  Z jakých důvodů naříkají často lidé, s nimiž se setkáváte nebo pravidelně.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Zájmena Druhy zájmen 6. ročník.
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
1. Bože, dík ti vzdávám, | že jsi Otcem mým, | zlá když přijde zpráva, | se vším k tobě smím, | v každičkou že chvíli | přístup k tobě mám, | a že sám.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Modlitba a chvály Brno Emauské kurzy – Křesťanský život.
JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE. CÍRKEV TU JE PRO DRUHÉ A NE PRO SEBE !!! TŘÍSKA V OKU – ZRCADLO DUŠE JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE.
STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm.
ZÁKLADNÍ KAMENY DUCHOVNÍHO ŽIVOTA II. CHVÁLA A UCTÍVÁNÍ.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
Proč tým: (úvod) Podobenství o církvi
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tři zaručené způsoby, jak ve sboru vybrat více peněz a nabít si nos
Obnov svoje brány!.
Otázky pro průběžnou práci
Pro koho tu přednášku děláme? zdroj: duarte.com
Sekce pro práci s členskou základnou OSZSP ČR
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

Čím se trápí staršovstva Ostrava

Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce sboru neumí koučovat a vést jednání? -Neumíme dodržet čas, máme rozhovory, které jsou delší, vezmou čas z jednání. 2. Vztah kazatel se staršovstvem, vztah starší sboru s kazatelem. - Jak je to u vás? Umíme spolu vycházet, tolerujeme se, nebo máme dnes trápení, profilujeme se. - Existuje vztah důvěry? Umíme říct i oponentní názor svému kazateli a kazatel svým starším? - Miluje kazatel své spolu starší, milují starší svého kazatele? Umíme to vyjádřit slovy a skutky?

Otázky 3. Jaký je duchovní profil našich starších sboru podle skutečnosti? - Jsou to lidé modlitby a Božího Slova, milovníci shromáždění? Je to vidět, slyšet ve sboru? - Členové se ptají kazatele na biblické hodině, kde jsou ti tvoji bratři starší? - Zapojují se starší do sborového života, nebo jsou staršími tehdy, když je setkání staršovstva? - Mají starší odvahu vystoupit v pokoře na kazatelnu, nebo slovem slouží pouze kazatel? 4. Zvykli jste si na sebe v sestavě grémia staršovstva, nebo se trápíte jeden z druhého? - Máte svobodu říct svůj názor, i když se výrazně liší od jiných? - Existují výrazné dlouholeté osobnosti, které manipulují s ostatními svými názory?

Otázky 5. Máte pastorační problémy členů, které je potřebné řešit, odkládáte je, nebo jdete na věc? - Máme napětí ve sboru, necháme to růst podle Písma, koukol mezi pšenicí, nebo …? -Umíme pojmenovat hřích lidi, problém a věci konkrétním jménem? 6. Jsme jako staršovstvo sboru IN ve sboru, nebo jsme mimo dění sboru? - Resp. víme o tom, co se děje ve sboru ve všech oblastech, nebo se to dozvíme vždy pozdě.

Otázky 7. Máme ne/ dostatek sborových pracovníků? - Co děláme proto, abychom je získali? Dá se to? Uveďte Vaše zkušenosti. - Co jsme udělali špatně, že se nám ztratili někteří pracovníci? Co bychom dnes dělali jinak? - Jak motivujete, jak povzbuzujete své sborové pracovníky? Máte setkáni s nimi, modlíte se za ně? 8. Vyhodnocujeme službu slova z kazatelny ve svém sboru? - Jaká je kvalita zvěstování Božího Slova ve sboru? - Je dobré sledovat kvalitu zvěstování? - Co se u vás ve sboru káže, co jste dlouho neslyšeli, k čemu není odvaha – čeho se bojíme?