Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_04_Na jedné lodi Mezilidské vztahy. Mgr. Iva Hanáková

2 Anotace: Zamyšlení se nad svojí osobou. Co máme společného s ostatními spolužáky. Vede k zamyšlení nad svojí osobou a nad kamarády. Význam přátelství. Ročník: 2. – 5. Osobnostní a sociální výchova

3 Jaký jsem? MOJE ZÁLIBY JAKÝ JSEM CO UMÍM

4 Jaký jsem? Ukaž svůj „profil“ ostatním.
Zapiš si, s kým se v něčem podobáte (stejné vlastnosti, koníčky, …) Pokuste se pro tyto stejné vlastnosti vymyslet společný znak.

5 Diskutujeme… Co vede lidi k hledání kamarádů? Proč kamarády potřebujeme? Jak si hledáš v životě kamarády? Jaké chyby děláš při hledání kamarádů? Máš hodně kamarádů? Jakým chováním můžeš odradit kamarády? Co děláme pro to, abychom kamarády neztráceli? Co je pro tebe kamarádství? Mají dospělí lidé potíže při hledání kamarádů? Čím se lidé navzájem přitahují?

6 Jsme na jedné lodi… Z klobouku si vytáhni jméno některého z tvých spolužáků. Tento spolužák bude po celý týden tvým TAJNÝM PŘÍTELEM.

7 TVŮJ TAJNÝ PŘÍTEL TĚ NESMÍ ODHLAIT!
2. den Celý den svému tajnému příteli pomáhej Stačí úsměv, pozornost či zájem o to, co dělá… POZOR! TVŮJ TAJNÝ PŘÍTEL TĚ NESMÍ ODHLAIT!

8 3. den Napiš vzkaz svému tajnému příteli a nenápadně mu ho předej
Vzkaz by měl obsahovat něco hezkého (např. co se mu povedlo, některé z jeho dobrých vlastností).

9 4. den Z papíru poskládejte nebo nějak jinak vyrobte lodičku.
Lodičku si vybarvěte nebo jinak ozdobte a napište na ni své křestní jméno.

10 5. den Každý z vás dostal panáčka. Nakresli panáčkovi obličej.
Pokus se vystihnout, jak se ti tato hra líbila (tím, jak se panáček tváří). Panáčka vybarvi nebo jinak vyzdob. Dej ho do lodičky tvého vylosovaného kamaráda.


Stáhnout ppt "NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google