Flexible solutions www.vf.eu Automatizovaný systém výpočtu dávek pacientů obdržených při lékařském ozáření VF-SED Kateřina Krkavcová, Martin Janota, Jan.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezioborová komunikace na OCSS ve FN Hradec Králové
Advertisements

Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Ministerstvo vnitra říjen – listopad Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel.
Působnost Státní úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) při ověřování nových postupů, při klinickém hodnocení (KH) požadavky na žádost oprávněné úřední.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Hodnocení způsobilosti měřících systémů
Informavý souhlas v nemocnici – teorie a praxe Marta Sýkorová Jiří Šimek Katedra filosofie a etiky v pomáhajících profesích ZSF JU.
Projektování výrobních procesů
Nemocniční informační zdroje v systému e-zdravotnictví 3. října 2012 Ing. Vladimír Rous, MBA.
Přehled statistických metod pro CIE
Metoda standardních nákladů a výnosů a analýza odchylek
Darja Hrabánková Navrátilová
VAR výpočet Růst VAR s velikostí pozice. Aplikace VAR-JW Pozice 10 MW.
Radioterapie-využití v medicíně i aktuální protonové urychlovače
Radiologický informační systém Marek Mechl
FYZIKA 8.Ročník Práce 02 – VÝKON.
POCT Zajištění jakosti
Setkání klinických uživatelů 2010 Petr Folwarczný.
RDG oddělení se představuje…
TRANSPLANTACE LEDVIN.
Praktická příprava k akreditaci podle JCI ve Fakultní nemocnici v Motole Anna Skalická, Kateřina Vašatová, Fakultní nemocnice v Motole, Praha.
Úvodní slovo Ministerstva vnitra „ fiat lux“ budiž světlo Mikulov, 6. září 2011.
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Požadavky na žádost k ověřování nových poznatků anebo při posuzování metod dosud nezavedených v klinické praxi,které jsou spojeny s ozářením.
Standardy z pohledu zdravotní pojišťovny
Ministerstvo vnitra Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel NE!!“  Proto.
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Statistika a vyhodnocení formovací směsi.
Obsah systému péče o zdraví zaměstnanců a jeho praktická aplikace v konkrétním prostředí POKRAČOVÁNÍ Ing. Kristýna Přibylová.
ZKUŠEBNICTVÍ A KONTROLA JAKOSTI 01. Experimentální zkoušení KDE? V laboratoři In-situ (na stavbách) CO? Modely konstrukčních částí Menší konstrukční části.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Ochrana před ionizujícím zářením
Radiační zátěž na palubách letadel
Doc. Dr. Jiří Kofránek, CSc. Bezpečné elektronické recepty Laboratoř biokybernetiky ÚPF Univerzita Karlova v Praze -1. lékařská fakulta.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
E-preskripce je část zdravotnického informačního systému, která umožní: zjednodušené předepsání receptu (Rp) s kontrolou vlastní preskripce přiřazení hlavní.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Radiologické zobrazovací metody
Jsou pro nás rentgenová vyšetření nebezpečná?
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
PACS Picture Archiving and Communication System
FONS GALEN Daniel Petričko PRACOVNĚ LÉKAŘSKÁ SLUŽBA Daniel Petričko.
Klinické audity a jejich smysl Vlastimil Polko Miloš Glatzner Zdeněk Kuběna Oddělení radiologické fyziky Masarykův onkologický ústav.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Sledování dekubitů jako indikátoru kvality ošetřovatelské péče na národní úrovni Prezentace výstupů Praha,
Výhody WiseFusion Synergický pusní MIG & WiseFusion Jak zvýšit produktivitu a kvalitu?
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
VIRTUÁLNÍ KOLONOSKOPIE Indikace: Vyšetření je určeno k detekci polypů a karcinomů v případě, že je optická kolonoskopie neúplná netolerovaná kontraindikovaná.
Malý průvodce indikačními kritérii pro zobrazovací metody
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
1 Šetření dekubitů na národní úrovni 20. září 2011 Kajetána Ternbachová.
Cesta ke zvýšení kvality a bezpečnosti zdravotnického zařízení
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
Jiří Kabát Domácí péče 2017.
Onkologie v ČR v roce 2017 a dále?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vliv radiace na člověka
Standardy pro základní vzdělávání
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Možnosti a úskalí zobrazovacích metod u vybraných NPB
Legislativa Ministerstva zdravotnictví týkající se lékařského ozáření Radiační ochrana v radiodiagnostice Mgr. Petr Papírník Oddělení lékařského ozáření.
Ozáření těhotných Hana Podškubková, OLO
Ing. Jan Vinklář Státní úřad pro jadernou bezpečnost
Působnost Státní úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) při ověřování nových postupů, při klinickém hodnocení (KH) požadavky na žádost oprávněná úřední.
Činnost zvláštně důležitá z hlediska radiační ochrany (RO)
9. Konference radiologické fyziky Harrachov 16. –
Transkript prezentace:

Flexible solutions Automatizovaný systém výpočtu dávek pacientů obdržených při lékařském ozáření VF-SED Kateřina Krkavcová, Martin Janota, Jan Křivonoska

Flexible solutions radiační zátěž z lékařského ozáření významně narůstá každé ozáření představuje určité riziko

Flexible solutions Skutečnost Sledování různých referenčních diagnostických úrovní –KAP, DLP, - pro standardního pacienta –Nelze srovnat různé výkony z hlediska rizika poškození organizmu Výpočet ED se provádí pouze na vyžádání (např. pacientem) –Pracné; radiologický fyzik provádí výpočet jednoho snímku pro jednoho pacienta 30 minut a více –Nelze praktikovat pro všechny z kapacitních (časových důvodů)

Flexible solutions Automatický výpočet (IHE) Využití standardů: DICOM, SNOMED CT, ČRK

Flexible solutions –Poskytne okamžitě hodnotu efektivní dávky –Ověření volby správného výkonu radiologickým asistentem na přístroji (pokud je zprovozněna komunikace s NISem) ovlivňuje kvalitu snímků snižuje radiační zátěž pacientů –Radiologický fyzik – kontrola+optimalizace výkonů z hlediska ozáření –Přehledy, statistiky –Připraveno na komunikaci s centrálním registrem dávek –Indikující lékař – volba diagnostické metody –Data pro statistická ověření vlivu LO na pacienty Přínos VF-SED:

Flexible solutions Děkuji za pozornost