Konference Škola ve firmě – firma ve škole

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Individuální projekt OP VVV
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Transkript prezentace:

Konference Škola ve firmě – firma ve škole Uherský brod Název prezentace: Inovace studijních programů za účelem zvýšení povědomí studentů o současných podmínkách firemní praxe Doc. Ing. Zuzana Dohnalová, Ph.D. Ředitelka Ústavu ekonomie Fakulta managementu a ekonomiky, UTB ve Zlíně 8. – 9. 10 2014

Obsah prezentace O fakultě FaME, UTB ve Zlíně a spolupráce s praxí   O fakultě FaME, UTB ve Zlíně a spolupráce s praxí Projekty orientované na zvýšení povědomí studentů o současných podmínkách na českém trhu práce a požadavcích firemní praxe Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

1. O Fakultě managementu a Ekonomiky, UTB ve Zlíně jedna z 6 fakult UTB ve Zlíně vzdělávací a vědeckou institucí vznikla v roce 1995 má 3 200 studentů a patří k největším UTB ve Zlíně nabízí bakalářské, magisterské i doktorské studijní programy   Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

2. FaME, UTB ve Zlíně a spolupráce s praxí Spolupráce s praxí je klíčovým tématem a odehrává se v několika rovinách: A/ Podnikové vzdělávání B/ Poradenská a výzkumná činnost C/ Organizace konferencí a kulatých stolů pro zástupce praxe D/ Organizace Baťovy manažerské školy C/ Realizace bakalářských, diplomových a disertačních prací E/ Řešení projektů Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

3. Projekty orientované na zvýšení povědomí studentů o současných podmínkách na českém trhu práce a požadavcích firemní praxe Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou profesní profilace v souladu s vývojovými trendy na trhu práce Informace o projektu: Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název prioritní osy: Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Název oblasti podpory: Vysokoškolské vzdělávání Předpokládané datum zahájení projektu: 01.01.2012 Předpokládané datum ukončení projektu: 30.11.2014 Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Cíle projektu Inovovat akreditované studijní programy bakalářského studia na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně doplněním modulárního systému profesních zápočtů s cílem posílit profesní orientaci studentů bakalářského studijního programu v prezenční formě Nabídnout 750 studentům e-learningové profesní moduly (50 modulů; jeden modul = jedna typová profese) s potřebnými znalostmi k vybraným typovým profesím vhodným pro absolventy bakalářského studia FaME včetně interaktivních znalostních selftestů pro získání profesních zápočtů. Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Profesní modul Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb jeho věcnou podstatou je strukturovaný popis vytypované profese odpovídající profilu absolventa bakaláře FaME, UTB ve Zlíně formálně má každý profesní modul e-learningovou podobu Základní obsahová struktura profesního modulu: Obecný popis typové profese Výukové materiály k typové profesy Odkazy k videím Dotazníky – Požadavky firem na profesi profilu absolventa bakaláře FaME Mzdové statistiky Odkazy - (například nabídky zaměstnání) Testy dovednosti, znalosti a vztahy Anketa - Co pro tuto profesi považuji za nejdůležitější? Esej – Má představa a mé zkušenosti Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Typové profese pro profesní moduly - ukázka PB 01 Daňový poradce PB 02 Samostatný obchodník PB 03 Samostatný personalista PB 04 Samostatný pracovník reklamy PB 05 Účetní specialista PB 06 Bankovní specialista PB 07 Makléř PB 08 Manažer informačních technologií PB 09 Manažer logistiky PB 10 Manažer výroby PB 11 Manažer zdravotnických služeb PB 12 Marketing výroby PB 13 Marketing zdravotnických služeb PB 14 Odborný pracovník v pojišťovnictví PB 15 Marketing informačních technologií Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Výzkum profesní a studijní aspirace studentů FaME Respondenti: studenti prvního ročníku FaME LS 2011 - 172 respondentů studenti prvního ročníku FaME ZS 2011 - 386 respondentů studentů prvního ročníku FaME ZS2012 - 386 respondentů studentů čtvrtého ročníku FaME ZS 2011 - 212 respondentů Výzkumné problémy: profesní orientace praktické zkušenosti zájem o praxi Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Název projektu: Výzkum vývoje profesní orientace studentů středních škol s ohledem na parametrizaci jejich dalšího studia a trh práce Informace o projektu: Poskytovatel: Technologická agentura České republiky Program: TD - Program na podporu aplikovaného společenskovědního výzkumu a experimentálního vývoje „OMEGA“; 2. veřejná soutěž ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích, vyhlášená v roce 2013 Doba řešení: 01/2014 - 11/2015      www.vvpo.cz Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Cíl projektu vytvořit software s webovým rozhraním pro potřeby Zlínského kraje; identifikovat aktuální vzdělanostní aspirace studentů SŠ v členění dle požadavků Zlínského kraje, jejich profesní orientaci a míru vyhraněnosti, a ekonomické ambice ve vazbě na poznání aktuálních parametrů trhu práce ČR a možnosti mobility; software bude významným nástrojem pro Krajské úřady při plánování a prosazování nových nástrojů posílení konkurenceschopnosti hospodářských subjektů kraje při respektování trendů v populačním, migračním a sociálně ekonomickém vývoji ČR a změn trhu práce; zpětné informace ze středních škol, které budou důležité pro zefektivnění vzdělávacího procesu a řídícího působení vůči vzdělávacím institucím v kompetenci krajů.   Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb

Děkuji za pozornost Zuzana Dohnalová Téma 3 – Poptávka na trhu výrobků a služeb