HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
ECVET v Programu celoživotního učení
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Finanční možností svépomocných skupin
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Plánovaný rozvoj služeb
Ing. Stanislava Správková
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Koncepce péče o staré občany
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Opioidy v léčbě bolesti
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Komunitní a otevřená škola
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Kvalita v českém zdravotnictví
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Mezinárodní den sester květen 2009
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Transkript prezentace:

HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA

RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který nastolil odbornou diskuzi o reformě psychiatrie a destigmatizaci lidí s chronickým duševním onemocněním. Organizace a lidé zapojeni do projektu usilují o zlepšení postavení těchto lidí ve společnosti a snaží se prosadit systémové změny v oblasti odborné péče. „Cílem je nejen zlepšení kvality psychiatrické péče, ale především zlepšení kvality života osob trpících duševním onemocněním, jejich příbuzných a osob jim blízkých. Je důležité pomáhat těmto lidem s postupným návratem do jejich přirozeného prostředí, do prostředí ve kterém jsou zvyklí žít“ (Pavel Novák, Fokus Praha)

RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním Paralelní životy jsou projektem partnerských organizací: Art Movement- držitel grantu Fokus ČR Spiralis Activa (Švédsko), Centre for Mental Health (Velká Británie) International Mental Health Collaborating Network (Itálie). Doba realizace projektu: Od do

RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním pořádá vzdělávací a osvětové projekty s důrazem na vytváření plnohodnotného životního prostoru pro lidi se zdravotním, sociálním či jiným handicapem. V projektu se podílí na medializaci tématu a osvětové destigmatizační kampani. Připravuje stejnojmenný dokumentární film, ve kterém představí situaci v ČR, ale také zkušenosti s péčí o psychiatrické klienty ze zahraničí. O uvedení dokumentu projevila zájem ČT.

RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním je tvůrcem a partnerem společensky prospěšných aktivit. Za tímto účelem propojuje neziskové organizace, komerční společnosti, veřejnou správu a jednotlivce. V projektu koordinuje odbornou tematickou platformu – setkávání specialistů na problematiku integrace osob s chronickým duševním onemocněním.

RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním Odborná tematická platforma – setkávání specialistů na problematiku péče o osoby s chronickým duševním onemocněním. V současné době čítá cca 230 osob a zahrnuje různé zájmové skupiny: neziskové organizace - poskytovatele sociálních služeb, zdravotnické a vzdělávací instituce zaměřené na danou oblast, nezávislé odborníky a jednotlivce z praxe či z akademické sféry, zástupce zaměstnavatelů, zástupce úřadů práce, zástupce územních samosprávných celků, zahraniční partnery.

RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním je střešní organizací 10 regionálních sdružení zaměřených na péči o osoby s chronickým duševním onemocněním. Je v ČR průkopníkem řady přístupů v sociální péči, od svého založení důsledně prosazuje péči o duševní zdraví. Podílí se na tvorbě změn systému psychiatrické péče v ČR směrem ke standardům psychiatrické péče 21. století, tzn. k efektivní spolupráci mezi ambulantními psychiatry, léčebnami a komunitními centry. V projektu má sdružení Fokus zodpovědnost za veškeré aktivity po stránce odborné.