Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační."— Transkript prezentace:

1 Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační harmonie.

2 Historie sdružení M‘am‘aloca vznikla v roce 2004 v Plzni z podnětu tehdejšího studenta regionální geografie Jiřího Stuchla. Impulsem k založení o.s. byl idealismus a chuť pomáhat v rozvojovém světě, konkrétně v Peru…

3

4 Hledání smyslu a poslání Pozornost sdružení se z prozaických důvodů postupně přenesla na řešení problémů v naší vlasti. V mezidobí od vzniku sdružení do jeho transformace v roce 2010 byla hlavní náplní činnosti organizace přednášek, kulturních a osvětových akcí. Pozvolnou evolucí M‘am‘aloca zatím dospěla ke 3 oblastem, kterým chce věnovat většinu energie: rozvoj komunitního způsobu života, udržitelný rozvoj regionu a sociální začleňování. Primárními regionem pro naše aktivity je dnes Českobrodsko a Kolínsko, na vyšší úrovni pak celý Středočeský kraj.

5 Náš tým

6 Vlastní projekty Lokální Stezka do Štítar: revitalizace alternativní dopravní cesty na jižním okraji Kolína. Park u Ztracené uličky v Kolíně: zvelebení dosud zanedbaného prostoru v centru města pro společenské akce. Kulturně-environmentální centrum Štolmíř: budování veřejného prostoru pro setkávání a vzdělávání v obci s dnes prakticky nulovým komunitním a kulturním životem.

7 Kulturně-environmentální centrum Štolmíř u Českého Brodu

8 Nejbližší plány Zpracování koncepce řešení aktivního stárnutí pro firmy (CSR aktivity) Vybudování veřejné pece na chleba ve Štolmíři. Vybudování dobrovolnického centra ve Štolmíři. Sociální podnikání.

9 Aktuální projekt na podporu E-inkluze osob starších 50 let Inspirace na severu Téma aktivní stárnutí obecně i vzdělávání starších lidí v oblasti ICT je v Norsku priorita, řešená na vládní úrovni. Hledat vhodné odpovědi na výzvy spojené s demografickými i sociálními změnami se v Norsku snaží specializovaná agentura, financovaná vládou, ale politicky nezávislá: Senter for Seniorpolitikk. O vzdělávání (nejen) seniorů na poli ICT pak usiluje nezisková a velmi efektivní organizace Seniornett.

10 Zástupci M‘am‘alocy s týmem Senter for Seniorpolitik

11 Cíle projektu e-inkluze pro osoby 50+ Přenos zahraničních zkušeností se vzděláváním starších lidí v oblasti ICT (informačních a komunikačních technologií). Na základě těchto zkušeností vytvoření metodiky (jaké jsou priority a požadavky zaměstnanců 50+ na osvojení znalostí a dovedností v ICT, jakou formou a jakým tempem je předávat atd.) Vznik webových stránek o e-inkluzi v ČR. Vznik pilotního školícího centra.

12 Děkuji za pozornost Jiří Stuchl předseda sdružení www.mamaloca.cz info@mamaloca.cz


Stáhnout ppt "Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační."

Podobné prezentace


Reklamy Google