Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
 Kontrola přijatelnosti MAS  Administrativní kontrola MAS  Doplňování na MAS  Předání na SZIF  Kontrola přijatelnosti SZIF  Administrativní kontrola.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Žádost Adam Blajer,1.ročník VSRR. - žádost je nejčastěji používaná písemnost. - žádost musí mít náležitosti podání podle § 37 odst. 2 zák. č. 500/2004.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
PODÁNÍ ŽÁDOSTI O GRANT HL. M. PRAHY VLASTNÍKŮM PAMÁTKOVĚ VÝZNAMNÝCH OBJEKTŮ NA ROK 2016 JAK PODAT ŽÁDOST O GRANT a
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Podání žádosti o dotaci
Zprostředkování kontaktu
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
V rámci realizace SCLLD Prostějov venkov o.p.s.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Zprostředkovaná identifikace podle § 10 AML zákona v roce 2017
Zprostředkování kontaktu
Setkání regionálních výrobců
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Podání žádosti o dotaci
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Oznamovací povinnost žadatele Jestliže nastane změna některých identifikačních údajů žadatele, je každý žadatel povinen neprodleně tuto změnu nahlásit SZIF. Provádět změnu identifikačních údajů lze kdykoliv. V případě změny kontaktních údajů žadatele se tato povinnost na žadatele vztahuje jen v případě, že měněný údaj (kontakt) žadatel uvedl na některé žádosti, případně hlášení, podané vůči SZIF. Jestliže nastane změna některých identifikačních údajů žadatele, je každý žadatel povinen neprodleně tuto změnu nahlásit SZIF. Provádět změnu identifikačních údajů lze kdykoliv. V případě změny kontaktních údajů žadatele se tato povinnost na žadatele vztahuje jen v případě, že měněný údaj (kontakt) žadatel uvedl na některé žádosti, případně hlášení, podané vůči SZIF.

Přehled identifikačních údajů a) identifikační údaje: - Obchodní název (úplný, tzn. včetně označení právní formy) - Příjmení a jméno žadatele - Rodné číslo (RČ) - Identifikační číslo (IČ) - Daňové identifikační číslo (DIČ) - Typ právní formy a) identifikační údaje: - Obchodní název (úplný, tzn. včetně označení právní formy) - Příjmení a jméno žadatele - Rodné číslo (RČ) - Identifikační číslo (IČ) - Daňové identifikační číslo (DIČ) - Typ právní formy

Přehled identifikačních údajů Adresa sídla/trvalého pobytu fyzické osoby: - ulice - číslo popisné, - číslo orientační - obec - část obce, městská část - kraj (dle NUTS-3) - PSČ Adresa sídla/trvalého pobytu fyzické osoby: - ulice - číslo popisné, - číslo orientační - obec - část obce, městská část - kraj (dle NUTS-3) - PSČ

Bankovní spojení b) bankovní spojení: - ve formátu číslo bankovního účtu (formát 6 čísel – pomlčka – deset čísel) a kód banky (v případě zahraničního bankovního účtu ve formátu IBAN a BIC) podání žádosti o proplacení výdajů aj.) b) bankovní spojení: - ve formátu číslo bankovního účtu (formát 6 čísel – pomlčka – deset čísel) a kód banky (v případě zahraničního bankovního účtu ve formátu IBAN a BIC) podání žádosti o proplacení výdajů aj.)

Kontaktní údaje kontaktní údaje: - Adresa pro doručování: - ulice - číslo popisné/ - číslo orientační - obec - část obce, městská část - kraj (dle NUTS-3) - PSČ - Telefon - Fax - - Příjmení a jméno kontaktní osoby kontaktní údaje: - Adresa pro doručování: - ulice - číslo popisné/ - číslo orientační - obec - část obce, městská část - kraj (dle NUTS-3) - PSČ - Telefon - Fax - - Příjmení a jméno kontaktní osoby

Způsoby oznámení změny Nahlášení změny výše uvedených údajů může žadatel provést dvěma způsoby: a) písemně, b) prostřednictvím Portálu farmáře SZIF (pouze zemědělci). Nahlášení změny výše uvedených údajů může žadatel provést dvěma způsoby: a) písemně, b) prostřednictvím Portálu farmáře SZIF (pouze zemědělci).

Písemné hlášení změn Pro písemnou formu nahlášení změny identifikačních a kontaktních údajů žadatel použije některý z následujících formulářů (v závislosti na charakteru změny): - Oznámení o změně identifikačních údajů, - Oznámení o změně bankovního spojení, - Oznámení o změně kontaktních údajů. (Viz CD) Písemné hlášení změn Pro písemnou formu nahlášení změny identifikačních a kontaktních údajů žadatel použije některý z následujících formulářů (v závislosti na charakteru změny): - Oznámení o změně identifikačních údajů, - Oznámení o změně bankovního spojení, - Oznámení o změně kontaktních údajů. (Viz CD)

Oznámení o změně Oznámení o změně se podává na příslušném RO SZIF. Oznámení musí odevzdat statutární zástupce žadatele nebo musí být opatřeno ověřeným podpisem. Oznámení o změně se podává na příslušném RO SZIF. Oznámení musí odevzdat statutární zástupce žadatele nebo musí být opatřeno ověřeným podpisem.

Změny identifikačních a kontaktních údajů Změny identifikačních a kontaktních údajů není nutné dokládat žádnými dalšími dokumenty vyjma požadavku na „opravu“ IČ, RČ a právní formy a vyjma případů, které jsou zcela jasně definovány v příslušných právních předpisech. „Opravou“ IČ, RČ nebo právní formy není myšlena jejich změna (nový údaj platný od určitého okamžiku), ale oprava chybně evidovaného údaje v případech, kdy k žádné změně ve skutečnosti nedošlo. Změny identifikačních a kontaktních údajů není nutné dokládat žádnými dalšími dokumenty vyjma požadavku na „opravu“ IČ, RČ a právní formy a vyjma případů, které jsou zcela jasně definovány v příslušných právních předpisech. „Opravou“ IČ, RČ nebo právní formy není myšlena jejich změna (nový údaj platný od určitého okamžiku), ale oprava chybně evidovaného údaje v případech, kdy k žádné změně ve skutečnosti nedošlo.

Změny IČ a právních předpisů V případě změny IČ a právní formy musí být k oznámení doložen platný výpis z Obchodního rejstříku a další dokumenty, které vyžadují příslušné právní předpisy a příručky pro žadatele upravující konkrétní opatření V případě změny IČ a právní formy musí být k oznámení doložen platný výpis z Obchodního rejstříku a další dokumenty, které vyžadují příslušné právní předpisy a příručky pro žadatele upravující konkrétní opatření

Hlášení o změnách Vždy formou příslušného Hlášení (předepsaný formulář, viz Formulář Hlášení o změně PRV na CD a „Příručka pro žadatele“ na CD Nejprve si přečtěte nápovědu a poté vyplňte údaje, které a) se změnily b) se vyplňují vždy. Někdy se Hlášení neobejde bez příloh. Pokud v Hlášení uvedete přílohy, nezapomeňte je připojit! Vždy formou příslušného Hlášení (předepsaný formulář, viz Formulář Hlášení o změně PRV na CD a „Příručka pro žadatele“ na CD Nejprve si přečtěte nápovědu a poté vyplňte údaje, které a) se změnily b) se vyplňují vždy. Někdy se Hlášení neobejde bez příloh. Pokud v Hlášení uvedete přílohy, nezapomeňte je připojit!

Hlášení o změnách Hlášení o změnách vždy zašlete ke kontrole na sekretariát MAS!!! Při odevzdání na RO SZIF v Ústí n. L. se odevzdává tištěné Hlášení, případné přílohy, a současně žadatel přinese Hlášení a přílohy v el. podobě (flash disc nebo CD) Upozornění: termín odevzdání ŽOP lze měnit v průběhu realizace projektu maximálně 3x! V případě některých změn Vás SZIF vyzve k sepsání Dodatku (k Dohodě). Hlášení o změnách vždy zašlete ke kontrole na sekretariát MAS!!! Při odevzdání na RO SZIF v Ústí n. L. se odevzdává tištěné Hlášení, případné přílohy, a současně žadatel přinese Hlášení a přílohy v el. podobě (flash disc nebo CD) Upozornění: termín odevzdání ŽOP lze měnit v průběhu realizace projektu maximálně 3x! V případě některých změn Vás SZIF vyzve k sepsání Dodatku (k Dohodě).

Nejčastější změny Většina žadatelů nevyčerpá rozpočet přesně, proto je nutné ještě před podáním ŽOP podat Hlášení o změně a uvést skutečné způsobilé a nezpůsobilé výdaje projektu. Změny kódů – přidání kódu (pokud lze), případně odebrání kódů - když zjistíte, že některý z uvedených kódů nevyužijete. Změna harmonogramu realizace Technické údaje projektu Většina žadatelů nevyčerpá rozpočet přesně, proto je nutné ještě před podáním ŽOP podat Hlášení o změně a uvést skutečné způsobilé a nezpůsobilé výdaje projektu. Změny kódů – přidání kódu (pokud lze), případně odebrání kódů - když zjistíte, že některý z uvedených kódů nevyužijete. Změna harmonogramu realizace Technické údaje projektu

Důležité Hlásit změny a hlásit je včas, nejprve na MAS, poté na SZIF! S vyplněním Hlášení o změně Vám pomůžeme. Kontakt: E. Šípová tel Hlásit změny a hlásit je včas, nejprve na MAS, poté na SZIF! S vyplněním Hlášení o změně Vám pomůžeme. Kontakt: E. Šípová tel