Obor €UROSPRÁVA doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
HORECA manažment – 31. január 2007, Hotel Kaskády, Sliač - Sielnica Roman Vacho © RV Hotel & Restaurant Consulting.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Prof. Ing. Lumír Kulhánek, CSc.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
Doktorské studium na AF
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Evropská unie. Pojem a význam Evropské unie Definice Evropské unie (dále jen EU) Aktuální počet členů EU Rok vstupu ČR do EU Cíle EU (čtyři základní svobody)
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Fakulta zdravotnických studií
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Obor €UROSPRÁVA.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Transkript prezentace:

Obor €UROSPRÁVA doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru

Chceš znát odpovědi na tyto otázky ? ANO?! Proč se rozhodnout pro obor €UROSPRÁVA? Chceš vědět jak funguje EU? Chceš vědět jak EU ovlivňuje hospodářský, sociální a politický život v České republice a ostatních členských zemích ? Chceš vědět jaké je postavení EU ve světové ekonomice? Chceš získat více informací o možném vývoji EU v budoucnosti ? Chtěl by sis vytvořit vlastní názor na výhody a nevýhody evropské integrace a členství České republiky v EU? Chceš znát odpovědi na tyto otázky ? ANO?! Tak pojď studovat obor €UROSPRÁVA! 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

€UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU Ostrava €UROSPRÁVA na VŠB-TU Ostrava Historie výuka v oboru Eurospráva zahájena v roce 1996/1997 prvních 30 absolventů v roce 2000/2001 radikální změny v roce 2004 – se vstupem ČR do EU založení katedry evropské integrace inovace a restrukturalizace studia oboru Eurospráva Současnost akademický rok 2013/2014 cca 150 studentů ve 2 programech (v bakalářském a navazujícím magisterském) cca 30 studentů ve 3. ročníku bakalářského studia cca 50 studentů v každém ročníku navazujícího magisterského studia za 10 let již 1550 absolventů! (837 Bc. + 713 Ing.) 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva 3 18.01.2014 Prezentace oboru Eurospráva

Akreditované studijní obory €UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU Ostrava Akreditované studijní obory Prezenční studium bakalářské studium Eurospráva – tříleté magisterské studium Eurospráva – dvouleté magisterské studium v angličtině (European Integration) Studovat můžete i na detašovaném pracovišti ve Valašském Meziříčí a v Uherském Hradišti 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Pozitivní a vstřícní učitelé Garant oboru: doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. Vedoucí katedry: Ing. Boris Navrátil, CSc. Tajemník: Ing. Lukáš Melecký Sekretářka katedry: Ivana Bilková Odborní asistenti: Ing. Radomír Kaňa, Ph.D. Ing. Iva Honová, Ph.D. Ing. Kateřina Dvoroková, Ph.D. Ing. Monika Mynarzová, Ph.D. Ing. Michaela Staníčková Ing. Eva Poledníková  Interní doktorandi: Ing. Martin Hodula Ing. Bohdan Vahalík všichni hovoříme anglicky a používáme moderní metody výuky, e- Learning v navazujícím magisterském studiu nabízíme možnost výuky alternativních předmětů v anglickém jazyce pořádáme a účastníme se vědeckých konferencí se zahraničními odborníky z evropského prostředí, podílíme se na řešení vědecko-výzkumných projektů 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Skupiny předmětů oboru €UROSPRÁVA ekonomie veřejná správa podnikání jazyky předměty evropské integrace 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Absolvent oboru se uplatní Profil budoucího absolventa oboru €UROSPRÁVA (Bc.) Ekonomické a manažerské znalosti absolventa EkF VŠB-TU Ostrava s nadstandardními znalostmi o Evropské unii odborník, který zná mechanismy fungování Evropské unie a jejích institucí využívání nástrojů a politik Evropské unie pro rozvoj regionů, států i firem a umí připravit rozvojové projekty s využitím nástrojů a programů Evropské unie Absolvent oboru se uplatní v úřadech a institucích obcí, krajů, ministerstev a orgánů Evropské unie v soukromých firmách ekonom, manažer, euromanažer může pokračovat v navazujícím magisterském studiu 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Předměty bakalářského studia 1. Ročník Evropská unie A 2. Ročník Integrační procesy ve světové ekonomice Hospodářská politika EU Podpora podnikání v EU 3. Ročník Angličtina evropské integrace Globalizace a mezinárodní organizace Hospodářská politika vybraných zemí Regionální politika EU Projektový a dotační management v EU A 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Předměty v navazujícím magisterském studiu 1. ročník navazujícího magisterského studia Teorie integračních procesů Konkurenceschopnost EU Politika soudržnosti EU Měnová politika EU Environmentální politika EU Daně v EU Trh práce v EU 2. ročník navazujícího magisterského studia Evropská unie B Společná obchodní politika EU Jednotný vnitřní trh EU Projektový a dotační management v EU B Bankovnictví v EU 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Vybrané předměty vyučované v anglickém jazyce International Economics I. European Union I. Economics of European Integration EU Project and Grant Management International Project Management EU Monetary Policy EU Cohesion Policy EU Trade Policy EU Banking 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Každoroční exkurze do institucí EU setkání studentů s každodenním děním v EU návštěva evropských metropolí jako jsou Brusel, Štrasburk, Lucemburk a Frankfurt nad Mohanem 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Naučíme Vás evropsky myslet budete studovat domácí i zahraniční literaturu tvořit seminární práce formou případových studií naučíte se samostatnosti a aktivnímu přístupu k řešení problému své výsledky práce budete schopni kvalitně prezentovat 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

pak právě Vám je určeno studium oboru €UROSPRÁVA! Jak se rozhodnout…? Váháte, ale víte, že chcete…. se uplatnit v současném globalizovaném světě získat ucelené znalosti o prostředí a fungování Evropské unie pracovat v institucích EU podnikat v prostředí EU umět získat finanční prostředky z fondů EU ANO!? pak právě Vám je určeno studium oboru  €UROSPRÁVA! 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Vzdělávací program ERASMUS Just do it! Change your life! Erasmus 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Angličtina evropské integrace Zdokonalení jazykových znalostí Angličtina evropské integrace některé předměty lze studovat v anglickém jazyce specializovaná odborná angličtina konkurenční výhoda na trhu práce And more… 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Spolupráce s veřejnými institucemi a soukromým sektorem Spolupráce s Agenturou pro regionální rozvoj, a.s., Úřadem regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Ministerstvem průmyslu a obchodu aj. - možnost odborné stáže studentů Partnerská spolupráce s Eurocentrem Ostrava, Moravskoslezským krajem, Zastoupením Evropské komise v ČR přednášky odborníků z praxe na aktuální evropská témata – zkvalitnění výuky exkurze studentů - propojení teorie s praxí And more… 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Kvalitní studijní materiály učební skripta pro téměř všechny předměty monografie a odborné publikace členů katedry e-learningová podpora ve formě online kurzů s odkazy, studijními materiály a úkoly s možností zpětné vazby Kvalitní studijní materiály 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

Uplatnění našich absolventů „...přínos svého studia spatřuji ve velmi kvalitní přípravě na současné zaměstnání u Evropské komise. Absolvování studia oboru Eurospráva umožní potenciálním zájemcům o práci v evropských institucích a dalších mezinárodních organizacích úspěšně projít náročným výběrovým řízením a poté zahájit kariéru...“ Lucie Žurková, Evropská komise absolventka oboru EUROSPRÁVA Naši absolventi 18. 01. 2014 Prezentace oboru Eurospráva

PŘIJĎTE MEZI NÁS Facebook katedry WWW stránky katedry Někdo má bohatství, někdo má slávu, já můžu mít oboje - studuji €UROSPRÁVU! €UR Katedra evropské integrace PŘIJĎTE MEZI NÁS Facebook katedry www.facebook.com/EUROSPRAVA WWW stránky katedry www.ekf.vsb.cz/k120