Akademická obec 15.9.2004. Program  Výuka  Věda a výzkum  Rozvoj a zahraniční styky  Finanční situace  Ostatní aktivity a činnosti  Priority pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Financování vysokých škol
Přijímací řízení.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Integrace ČR do evropského výzkumu – účast v 6.RP Technologické centrum Vladimír Albrecht, Národní informační centrum pro.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Rozpočet 2008 Kolegium rektora Základní principy předpokládá se aplikování stávající metody 1) rozdělení výnosů –normativní přínos (příspěvek.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 9. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Akademický senát AMU Meziroční pokles prostředků na činnost VVŠ v rámci kapitoly MŠMT o 1,21% (240,1 mil. Kč) Odlišný způsob výpočtu příspěvku.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Analýza hospodářského výsledku
VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2016 RNDr. Alexander Černý
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
Transkript prezentace:

Akademická obec

Program  Výuka  Věda a výzkum  Rozvoj a zahraniční styky  Finanční situace  Ostatní aktivity a činnosti  Priority pro další akademický rok

Výuka

Rok 2003/2004  Přehled studijních programů a oborů a akreditace  Počty přijatých do 1. ročníku 2004/2005

Přehled studijních programů a oborů Studijní programStudijní oborČísloZkratkaForma Akreditace platná do: Aplikovaná informatika 1802R001aiP,K, A Ekonomika a managementManagement CR6501R012crjp,mcrP Sportovní management6208R101smP Finanční management6208R113fmP,K Zdravotnický management6208R114zmK Syst. inženýrství a inform.Obecná informatika1801R008oiP Informační management6209R015im (3)K,A,P,A Syst. inženýrství a inform.Informační management6209T015im (5)P,K Syst. inženýrství a inform.Informační management6209T015im (2)P,K,A Syst. inženýrství a inform.Informační a znalostní management 6209V014izmP,K, A Informační a znalostní management 6209V014izmK, A

Počty přijatých do 1. ročníku 2004/2005 OborCelk.Prez.Ner.PKNZapsánoPlán Aplikovaná informatika – prezenční (ai) Finanční management – prezenční (fm_HK) Informační management – 2leté – prezenční (im2) Informační management – 5leté (im5) Informační a znalostní management (izm) Aplikovaná informatika – konzultativní (K-ai) Finanční management – konzultativní (K-fm) Informační management – 2leté – konzultativní (K-im2) Informační a znalostní mng – konzultativní (K-izm) Management cestovního ruchu (mcr) Sportovní management (sm) Celkem

Počty přijatých do 1. ročníku 2004/2005 Rozpočtové počty studentů na rok 2005 pro FIM 1. – 3. rok studia: 1213 přepočtených studentů 4. a vyšší rok studia (včetně navazujícího): 354 přepočtených studentů Doktorská studia: 32 Celkem: 1599 přepočtených studentů Snížení fyzického počtu studentů na přepočtené: - propad v předchozím prvním ročníku - zvláštní studenti - dodržení struktury „mladí, staří studenti 514“ Loňská zkušenost – finanční rok fyzických 1516 přepočtených Absolventi 224 Neúspěšní 289 „Mladí nám stárnou!“ Takzvané krácení za „přebytečné studenty“ 32 starších (2004)

Věda a výzkum

Současnost  2 výzkumné záměry (do konce 2004) Informační technologie a jejich potenciál v interaktivním vzdělávání v 21. století Znalostní management pro informační společnost  Byly podány návrhy na 2 nové výzkumné záměry (od 2005 na dobu 7 let)

Současnost  standardní granty GAČR řešené v roce 2004 Kognitivní matrice a jejich dynamické změny (J. Zelenka) Management znalostí při podpoře činností vzdělávací organizace (P. Mikulecký) Hodnocení investic do vyspělých technologií (J. Hynek) Klasifikační modely a porovnání jejich prediktivních vlastností (H. Skalská) Specifické aspekty mezinárodního pohybu kapitálu, mezinárodního obchodu … (L. Hájek)

Současnost  postdoktorský grant GAČR řešený v roce 2004 Moderní informační technologie a jejich využití při výzkumu a výuce psaného anglického jazyka (B. Frydrychová – Klímová, garant P. Mikulecký)

Mezinárodní projekty  Socrates/Minerva ODL-NET: Open and Distance Learning Network for Exchange of Experiences (RNDr. P. Poulová)  Socrates/Erasmus LEFIS – Legal Framework for Information Society (P. Mikulecký)

Dále podané návrhy  GAČR  podáno 5 návrhů standardních projektů  Výzkumná centra – národní program  1 návrh na Centrum pro výzkum znalostní a výpočetní ekonomiky (SU Opava, Unicorn, GIST)  Socrates Minerva – podán 1 Erasmus – podán 1 Grundwig 1 – podán 1

Doktorské studium  Program „Systémové inženýrství a informatika“ Obor: Informační a znalostní management Studenti všech tří ročníků; v řádném studiu 12, v kombinované formě studia 11, 2 mají studium přerušené Po doktorské zkoušce: 7 (+ 2 do konce 2004) První obhajoba: Ing. Kamil Svoboda (Ph.D.) ( )

Zahraniční styky a rozvoj

SOCRATES/ERASMUS Bilaterální smlouvy  HES Amsterdam School of Business  Bayerische Beamtenfachhochschule Hof  Buckinghamshire Chilterns University College  ISLA Bragança  IPB Bragança  Technological Institute of Larissa  University of Koblenz- Landau  Universidad de Granada  Universite D` Orleans  Universite de Metz  FH Technikum Joanneum GmbH Graz  Leisure Management School Leeuwarden  University of Hull  King`s College London  Universidad Politécnica de Madrid  University of Westminster  Tampereen yliopisto

SOCRATES/ERASMUS  Studentské mobility 35 studentů 166 měsíců  Učitelské mobility 12 učitelů 13 týdnů

SOCRATES/ERASMUS

Zahraniční návštěvy

Výjezdy 2002/03  Finsko, Francie, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Slovinsko, Slovensko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie  153 výjezdů pracovníků (92 výjezdů)

Výjezdy studentů  TAIWAN National Dong Hwa University (4 studenti) National Sun Yat-sen University (2 studenti)  MOST PRO LEO Panasonic, Langen (2 studenti)

E-learning na FIM  Připravováno více než 100 e-předmětů  Dokončeno a prezentováno celkem 60 e- předmětů  Soutěž e-learning 2003  1. místo  cena Národního centra distančního vzdělávání

Rozvojové projekty  FRVŠ Úspěšně obhájeny všechny 4 projekty Podáno 11 projektů  Rozvojové a transformační MŠMT Jazykové vzdělávání pracovníků E-learning Mobility studentů

Spolupráce  28 zvaných přednášek  Soutěž o nejlepší závěrečné práce v oborech informační technologie a kvantitativní metody (ČSSI)  Vánoční cena ORTEXu  Vyhlášení výsledků soutěže časopisu Bankovnictví na téma: 10 let české koruny

Konference a semináře  eLearning 2003  SCO 2004  HED 2004  SCM 2004

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2003 Finanční situace

Financování VŠ Dotace na vzdělávací činnost – v roce 2003 celkem tis. Kč v roce 2004 celkem tis. Kč  koeficient náročnosti studijního oboru ekonomika a management = 1,00 informatika = 1,65  Krácení dotace za překročený počet studentů  v roce 2003 o 11,6 přep. studentů činil 371 tis. Kč  v roce 2004 o 43 přep. studentů činil 1419 tis. Kč

Skladba výnosů bez grantů (předpoklad) (předpoklad) Dotace MŠMT na vzdělávací činnost 88% 91% Podíl z prostředků na vědu 2% 1,5% Stipendia doktorandů 2% Vlastní příjmy (vč. započít. výkonů mezi PdF a FIM) 8% 7,5%

Příspěvek na provoz rektorátních útvarů  dle rozpisu jednotlivých položek rozpočtu na základě schválené metodiky podle skutečného čerpání jednotlivými subjekty UHK v závislosti na počtu studentů a zaměstnanců, využití prostor jednotlivých budov atd.  činil cca 23% celkové dotace na vzdělávací činnost  v roce Kč  v roce 2004 – Kč

Dotace na vzdělávací činnost  Dotace na vzdělávací činnost FIM po odečtu nákladů na provoz rektorátu bez FRVŠ, prostředků na vědu, stipendií doktorandů v roce tis. Kč v roce tis. Kč v roce tis. Kč v roce tis. Kč

Příjmy vlastní z hlavní činnosti  Dalším zdrojem jsou příjmy z hlavní činnosti - tvořily v roce 2003 zhruba 8% výnosů FIM ,91 Kč ,91 Kč.  Příjmy:  Tržby (přijímací zkoušky, zápisy, centrum služeb, prodej brožur, úroky apod.)  Kursové zisky  Příspěvek za studium samoplátců  Rekvalifikační kurzy  Ostatní příjmy (dary, náhrady pojistné)  V roce 2004 předpokládáme příjmy vyšší.

Granty v roce 2003 hrazené státním rozpočtem  19,4% dotace na vzdělávací činnost ( NIV 8190 tis. Kč, 4172 tis. Kč –investice)  Granty:  FRVŠ 465 tis. Kč  Výzkumné záměry 1012 tis. Kč,investice 250  GAČR 544 tis. Kč  Projekty MŠMT ČR- transformační, rozvojové, fond ministra apod tis. Kč Investice 3922 tis. Kč Investice 3922 tis. Kč  Socrates (výjezdy studentů hrazené MŠMT ) tis. Kč

Granty zahraniční - v roce 2003  Socrates (výjezdy studnetů hrazené z EU)  Socrates Minerva  CEEPUS  Leonardo ICOTEL  Leonardo-MOST PRO LEO  CERGE  Celkem dotace na zahr. granty ,55 Kč

Granty FIM za rok 2003 celkem  Neinvestiční výdaje tis. Kč což činí 25 % zákl. dotace na vzdělávací činnost, ale v roce 2003 se zvýšil podíl investic což činí 25 % zákl. dotace na vzdělávací činnost, ale v roce 2003 se zvýšil podíl investic  Investice tis. Kč

Hospodářský výsledek z HČ za rok 2003  Náklady celkem ,21 Kč  Výnosy celkem ( použité zdroje) ,41 Kč Hospodářský výsledek z HČ ,20 Kč Celkový hospodářský výsledek po dokrytí grantů, projektů, kurzových ztrát a po zdanění) ,20 Kč

Výnosy a náklady v doplňkové činnosti v roce 2003  Výnosy celkem ,00 Kč  Náklady celkem ,67 Kč Hospodářský výsledek z DČ ,33 Kč ,33 Kč  náklady – převážně mzdové(vč.odvodů) Kč  Režie Kč

Hospodářský výsledek z hlavní činnosti ,88 Kč Hospodářský výsledek z doplňkové činnosti ,33 Kč Celkový hospodářský výsledek FIM ,21 Kč Závěrečný výsledek hospodaření za rok 2003 celkem

Stipendia  Kč  vykryto z celkových příjmů FIM a stipendijního fondu

Mzdy v roce 2003  Mzdové prostředky Kč  65% dotace (88% včetně zdravotního a sociálního pojištění )  Průměrná mzda z hlavní činnosti ,03 Kč pedagogové ,6 Kč  Průměrná mzda celkem ,71 Kč včetně grantů, projektů, DČ, apod.  Průměrná mzda pouze z dotace na vzdělávací činnost by činila ,79 Kč

Stav fondů FIM k Fond odměn ,78 Kč Fond rezerv ,34 Kč Stipendijní fond ,00 Kč FRIM ,25 Kč

Rok 2004  Finanční situace FIM je stabilizovaná.  Fondy FIM jsou dostatečné  Návrh na rozdělení hospodářského výsledku za rok 2003 do fondů - celý celkový hospodářský výsledek ve výši ,21 Kč do FRIMu ,21 Kč do FRIMu

Nový Vnitřní mzdový předpis UHK- nárůst tarifů v průměru o 13,75 % Vyšší příjmy za přijímací řízení – nárůst počtu uchazečů o 1739 Zvýšení počtu zahraničních studentů Zvýšení počtu grantů GAČRu Rok 2004

Ostatní aktivity a činnosti

Prostorové podmínky  Rekonstrukce prostor bývalé tělocvičny na 2. budově  Vytvoření vhodných prostor pro IDV  Vyčištění chodeb (přístěnek, katry, rozvody, dveře)  Vymalování, nová podlahová krytina, sedací nábytek  Změna vnitřního uspořádání PC učeben  Nový nábytek, nové počítače, nově tisk a kopírování  Malování, broušení parket, drobné opravy, žaluzie  Nový informační systém  Výstava fotografií v 1. patře

Prostorové podmínky  Dokončení rekonstrukce stávající budovy  Druhé patro  Vytvoření podmínek pro výstavbu nové budovy  Dohoda o spolufinancování  Dohoda o dalším využití 2. budovy  Změny projektu nové budovy FIM  Předpokládaný termín výstavby v letech

Plnění úkolů pro rok 2003/04   Reakreditace programu EaM  Restrukturalizace oboru IM  Diskuse o možných změnách SZZ  Příprava nového výzkumného záměru(ů)  Pokračující internacionalizace FIMu  Finanční jistota a stabilita

Úkoly pro rok 2004/05  Úspěšné projití hodnocením komisí AK  Zvládnutí změn organizace SZZ  Práce na VZ a grantech GAČR  Pokračující internacionalizace FIMu  Vytvoření podmínek pro výstavbu FIMu  Finanční zdraví a stabilita

Děkujeme Vám za pozornost.

Děkujeme Vám za spolupráci!