Pavel Novák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne.
Příklady citací v textu
Život Ferdy Mravence.
Historie ochrany přírody za dob komunismu
Waldemar Matuška * Košice USA Florida.
Projekt HIP - HOP 7. B.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
GENESIS.
Petr Sís Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou L. Součka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
Internet - historie.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Jan Ámos Komenský.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv14/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
40. Výročí naší školy 1974–2014.
Nyní má kapela čtyři členy.
19. ROČNÍK ČERVENCE 2010 NEJSTARŠÍ FUTSALOVÝ TURNAJ NA MORAVĚ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ OD ROKU 1992 KONANÝ TRADIČNĚ V PŘÍJEMNÉM PROSTŘEDÍ HÁZENKÁŘSKÉHO.
Practice with Numbers II For each of the following sections, insert the correct form of the given noun and/or number. Vzor: Jeden Mám ___(sešit) a ___(kniha).
Tereza Látalová.
Velká Pardubická: tradice 140ti let!
Vytvořila Nina Kravčenková 2014
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE
Zastoupení nádorů u dětí
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_08.
Guns N´Roses.
The Rolling Stones.
Kontaminace (znečištění) vody
Vždycky je smutné, když z tohoto světa navždy odejde někdo známý Dívčí idol sedmdesátých a osmdesátých let Pavel Novák.
Rolling Stones Rocková legenda.
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
SK ŽEBĚTÍN Sportovní fotbalový klub založeno 1940
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
TŘI SESTRY.
Zdeněk Smetana (nar ) autor: Kateřina Marková.
Charitativní projekt společnosti Whirlpool CR 2013.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
* Číselné výrazy Matematika – 8. ročník *
Chtěla bych být jako… Zdenka Suchánková. Jako Tereza Kerndlová protože: Je hezká Umí zpívat.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Vladislav Vančura 9. ročník.
Pražská hiphopová skupina Indy&Wich svůj první koncert odehrála v prosinci Kde jinde, než v klubu 007 na Strahově. O rok později se do.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
MOJE KNIHA Zdenka Suchánková. BLÁZEN DO KONÍ  Knížka vypráví o tom že Alice má ráda koně a chtěla by mít svého koně a přestěhuje se z města na venkov.
Daniel Landa v Praze.
Se žlutým autíčkem si hraje malý Jiřík. 1.Malý Jiřík 2.Hraje si s autíčkem 3.Jiřík si hraje
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Mikuláš Francán.
Mandrage Plzeňská skupina Mandrage se skládá z pěti kluků:Víťa Starý, Pepa Bolan, Coopi Michal , Frantiček Bořík a Mates Vorda. Oficiální vznik této.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
Vsetín Město ve kterém žiji
JIŘÍ WOLKER ŽIVOT Kde se narodil busta na jeho rodném domě pohled na město mapa ČR a umístění města a zemřel ?
Řády čísel– Matematika, 2.ročník
Prezentace od Mervina Flandery
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Světoví hudební skladatelé
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Kapela, které nesmí chybět na Vašich akcích
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Pavel Novák

Životopis Pavel Novák, bronzový slavík z roku 1967, složil více, než čtyři stovky písniček, napsal tisíc textů a za vlastní tvorbu mu Panton dvakrát udělil Zlatý štít. Na svém kontě má stovky singlů, dvacet alb, z nichž některá vyšla i v tehdejší NDR a na dalších padesáti se podílel. Koncertoval po celé Evropě, v Americe, Kanadě, Austrálii a v řadě dalších států. Ceny si přivezl z Bratislavské lyry, Děčínské kotvy, Belgie, NDR a Bulharska. Zpíval také na Midem v Cannes. V roce 2002 oslavil 40 let koncertování. Od roku 1962 absolvoval 17 000 koncertů, plesů a zábav.  

Pavel Novák žije s rodinou v rodném Přerově a se svou skupinou ročně absolvuje více, než šest stovek vystoupení. Koncertuje nejen pro dospělé posluchače, ale zpívá i na plesech a zábavách a především se velmi intenzivně věnuje vystupování pro děti. Jako vystudovaný učitel podrobně zpracoval a napsal šest tématicky zaměřených výchovných pořadů „Budeme si zpívat“. Ke každému vyšlo i stejnojmenné album, jak na MC, tak i na CD s písničkami a zpěvníček. Dětem je rovněž určena kniha pohádek a videokazeta „Tradice a zvyky“, která vyšla v roce 2002.

Pro dospělé posluchače mu po roce 1990 vyšly výběry s největšími hity a v roce 2001 dvě systematicky utříděná alba „Pavel Novák včera, dnes a zítra“ a „Pavel Novák sedmkrát jinak“. V současnosti stále koncertuje po celé české republice. Jen jeho repertoár se změnil. Zpívá své staré hity, ale k nim přidal i něco z repertoáru Beatles, E.Presleyho, R.Charlese a mnoha dalších zpěváků a kapel. Je rovněž úspěšným spisovatelem. Po knížkách „Jak jsem zpíval klokanům“ o svém australském turné a „Příbězích z vody a bláta“, kde popisoval povodně, které se v roce 1997 nevyhnuly ani jeho domu, mu vyšla v závěru roku 2000 obsáhlá vzpomínková knížka „Vyznání“.

V létě a na podzim roku 2000 Pavel Novák podstoupil dvě těžké operace, při kterých mu byl odstraněn zhoubný nádor. Následovalo pětatřicet radioterapických ozáření a při dvaačtyřicetidenní hladovce zhubl o třicet kilogramů. Svůj boj na život a na smrt však nevzdává a nadále zpívá a koncertuje. Koncem roku 2001 dokončil knihu s názvem „I smrt se bojí“.

DISCOGRAFIE: 1967 Pavel Novák 1969 Pavel Novák a VOX 1972 Proč zpívám 1974 Pavel Novák a orchestr Gustava Broma 1975 Pavel Novák 1976 Kruhy 1978 Lísteček z javora 1982 Sáček mléčných karamel 1990 Pavel Novák 64 – 90 1996 20x Pavel Novák a pět navíc 1997 Synkopa: Tenkrát ve tři 2001 Pavel Novák / Dvojalbum – Bonton / 2001 Pavel Novák včera, dnes a zítra 2001 Pavel Novák sedmkrát jinak 2002 Pavel Novák VOX a hosté – záznam live koncertu 2002  

ALBA PRO DĚTI: 1992 Budeme si zpívat: Zvěřinec 1994 Budeme si zpívat 2: Doktora se nebojíme 1995 Budeme si zpívat 3: Tradice a zvyky 1996 Budeme si zpívat 4: Jak se máme chovat 1998 Budeme si zpívat 5: Jak jsme přišli na svět 2000 Budeme si zpívat 6: Řemesl 2002 Budeme si zpívat 7: Výlet

Další tvorba Videokazeta: Tradice a zvyky (2001) Knihy: -Jak jsem zpíval klokanům aneb Pivo se točí všude stejně, voda naopak (1997) - Příběhy z vody a bláta (1997) - Slavičí osudy (1999, M. Graclík) - Vyznání (2000) - Pohádky pro děti (2001) - I smrt se bojí (2001)

FOTOGALERIE

WWW stránky o P. Novákovi http://www.pavelnovak.cz/ oficiální stránka Pavla Nováka http://www.graclik.cz/pavelnovakiw.html informace a rozhovor s Pavlem Novákem http://dig.vkol.cz/rego/rg0310.htm stručné informace o Pavlu Novákovi ( kalendárium ) http://www.pavelnovak.cz/detem/index02.htm Informace pro děti

Made by: Vodička © Text: Klobouček