Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne."— Transkript prezentace:

1 Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne české státnosti Vzhledem k omezené kapacitě koncertního sálu upozorňujeme, že je vyžadována předchozí rezervace místa, a to na adrese velvyslanectví, e-mailem consulate_copenhagen@mzv.czconsulate_copenhagen@mzv.cz nebo na telefonním čísle: 3910 1819 nejpozději do čtvrtka 23. září 2010.

2 V letošním roce uspořádáme v reprezentačních prostorách rezidence komorní koncert české hudby. V provedení klavíristky Terezy Bodnárové a sopranistky Riky Eichner zazní díla Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů. Po koncertu jste srdečně zváni na svatováclavské pohoštění.

3 RIKA EICHNER (NĚMECKO) studovala klasický zpěv nejdříve soukromě, a poté na konzervatoři Conservatoire de la musique v Lucemburku u prof. L. Landuyta. Brzy po zahájení studia zpěvu debutovala v roli knížete Orlofského v opeře Netopýr J. Strausse, a to na několika německých scénách. Koncertovala v Německu, Lucembursku, Polsku, Srbsku, Belgii – např. v koncertním provedení opery Figarova svatba v roli hraběnky Almavivy, v roli Elizy ( My Fair Lady ), Paminy ( Kouzelná flétna ) a dalších. Na písňových večerech zpívá skladby německých a francouzských skladatelů, v repertoáru má i duchovní hudbu G. F. Händela, J. S. Bacha a W. A. Mozarta. Koncertuje v komorních provedeních barokní hudby např. v dílech J. P. Rameaua, Ch. W. Glucka, G. F. Händela, A. Vivaldiho, D. Scarlattiho atd. Na podzim roku 2010 se bude podílet na mezioborovém projektu tanečního divadla v Kolíně nad Rýnem, kde bude odpovědná za hudební složku představení a vystoupí jako sólistka (mimo jiné v áriích z Dvořákovy Rusalky). Je stálou členkou souboru Junge Oper NRW. TEREZA BODNÁROVÁ (ČESKÁ REPUBLIKA) vystudovala klavírní hru na Konzervatoři ve třídě prof. J. Čermáka a prof. F. Maxiána. V roce 1992 absolvovala roční studijní pobyt na Konzervatoři v norském Stavangeru ve třídě prof. M. Dratvové. V roce 1999 pokračovala ve studiu klavíru na Hochschule für Musik v Kolíně nad Rýnem ve třídě prof. V. Lobanova. Studium úspěšně zakončila závěrečným koncertem v roce 2005. Již za pražských studií i v Německu vystupovala nejen sólově, ale také jako hráčka komorní hry v rozličných seskupeních a zúčastnila se řady mezinárodních kurzů. Působila jako korepetitorka např. ve flétnové třídě pražské konzervatoře a v hobojové třídě v Kolíně nad Rýnem. Za tuto činnost a klavírní doprovod zpěváků získala několik ocenění. V současné době žije v Kolíně nad Rýnem, kde také vyučuje hře na klavír.


Stáhnout ppt "Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne."

Podobné prezentace


Reklamy Google