Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Život Ferdy Mravence.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Život Ferdy Mravence."— Transkript prezentace:

1 Život Ferdy Mravence

2 Ferdův stvořitel: Ondřej Sekora
Ondřej Sekora ( ) byl jeden z tří kreslířů, kteří zrodil český komiks. Pracoval v redakci Lidových novin v Brně, když se v roce 1933 narodil Ferda.

3 Ranné začátky První příběhy Ferdy byly drsnější než jeho dnešní dobrodružství. Dokonce kouřil fajfku a bojoval s nepřátelskými mravenci.

4 Svatba Ferdy a Berušky V roce 1935 se oženil Ferda s krásnou Beruškou. Narodila mravenčího syna Bobka. Společně provádějí různý vylomeniny.

5 Mravenci v armádě V roce 1937 Ferda dobrovolně přihlásil do armády, aby mohl v případě mobilizace narukovat a bránit rodné mraveniště (vidíme vliv událostí z vnějšího světa na díla Sekory).

6 Sekora v táboře Do roku 1941 Ferda prožívál různá dobrodružství ve svém mraveništi. V roce 1941 vyšel poslední Ferdův komiks dříve než Sekora musel odejít z Lidových novin. Kvůli svému antifašistickému smýšlení Sekora byl internovan do pracovního tábora v roce 1944.

7 Ferda: Komunista! Po válce se Ferda stal komunistou (jako Sekora). Ferda chodí na brigády a dokonce plní pětileté plány pro svou zemi.

8 Po Sekoře Ferda žije dál.
Po smrti Sekory, příhody Ferdy byly přeloženy do srbštiny, bulharštiny, němčiny, slovinštiny, a ruštiny.

9 Ferda jde DO CIZINY V roce 1981 syn Sekory prodal autorská práva na Ferdu do Německa, protože chtěl dlouhý animovaný seriál, ale nikdo mu nepomohl v Československu.

10 Ferda má rád tohle auto

11 Ferda je všude!

12 Ferda ve videohře

13 Drby o lásce

14 Ó...!

15

16 Na shledanou!

17 Odkazy Ferda Mravenec, Hrdina do každé doby
Ferda Mravenec—CD-Romek Ferda XXL


Stáhnout ppt "Život Ferdy Mravence."

Podobné prezentace


Reklamy Google