Informace z CENIA J. Valta

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Advertisements

INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Lenka Jandová Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší
Návrh zákona o integrovaném registru znečišťování a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Ing. Bc. Jan Maršák,
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Prístup ČR k riešeniu informatizácie rezortu MŽP ČR Jiří Hradec.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Kde hledat zaručené informace o životním prostředí?
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C IV Další zdroje pro popis zájmového území.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu
SIRIUS komplexní řešení pro statistické a analytické zpracování dat v rezortu životního prostředí ČR Ing. Jarmila Cikánková Jiří Roubínek Projektový.
Souhrnná provozní evidence Pavel Machálek ČHMÚ odd
Prezentace pro konferenci ODPADY 2009 Nové právní předpisy v oblasti nakládání s odpady Rut Bízková náměstkyně ministra životního prostředí.
Souhrnná provozní evidence a poplatková agenda
Integrovaný registr znečišťování
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Portál veřejné správy Mapové služby Konference ISSS 2007, Hradec Králové Ministerstvo informatiky.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Integrovaný registr znečišťování životního prostředí (IRZ) a Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností (ISPOP) Lenka Jandová CENIA, česká informační.
Integrovaný registr znečišťování Změny právních předpisů
Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Registrace podle EMAS III
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Informační systém odpadového hospodářství ISOH
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C V Indikátory ŽP Normalizace.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Jednotný informační systém o životním prostředí (JISŽP)
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Aplikace IntForm 2007 Eduard Hlavatý Oddělení IPPC Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna: Fax:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C IV Další zdroje pro popis zájmového území.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Seminární práce z předmětu SIPOL
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
MAPOVÉ SLUŽBY PORTÁLU VEŘEJNÉ SPRÁVY
Oddělení správy GIS RNDr. Jiří HIESS Ing. Lubomír JŮZL říjen 2005
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
1 Právo na informace Jitka Bělohradová. 2 Právo na informace Zakotvení na ústavní úrovni –Čl. 17 LZPS – právo na informace –Čl. 35 odst. 2 LZPS – právo.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Právní režim nakládání s odpady
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Praktické zkušenosti z kontrol provozovatelů významných zdrojů znečišťování ovzduší Ing. Radomír Štěrba ENVIRO 2016, Ostravice.
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Registr spaloven odpadů
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Znečištěné místa na Slovácku
Transkript prezentace:

Informace z CENIA J. Valta

Nové úkoly CENIA Odpadové hospodářství RIA – hodnocení vlivu regulací Informační systém odpadového hospodářství Přeshraniční přeprava odpadů Zpětný odběr vybraných výrobků Evidence zařízení a látek s obsahem PCB Obaly a obalové odpady Problematika plánů odpadového hospodářství Statistika a reporting pro potřeby ČR a EU Biologicky rozložitelné odpady a kaly z ČOV Autovraky Elektroodpady Problematika skládek odpadů Technologie v OH IPPC a BAT Soudně znalecké pracoviště RIA – hodnocení vlivu regulací REACH – registr chemických látek – helpdesk provozovaný ve spolupráci s MŽP

Geoportál CENIA Portál veřejné správy ČR http://geoportal.cenia.cz přes 40 tématických úloh

Geoportál CENIA Biosférické rezervace UNESCO Chráněná ložisková území Chráněná území Chráněné oblasti přirozené akumulace vod Fytogeografické členění ČR Geologická mapa ČR Geomorfologické členění ČR Hustota výkonu větru ve 40 m nad povrchem Provozovny ohlašovatelů do IRZ Sesuvy Staré ekologické zátěže Strategická hluková mapa Prahy, Brna, Ostravy a letiště Ruzyně, silnic a železnic Typologie české krajiny Územní systémy ekologické stability Vybavenost budov topením na uhlí v roce 2001 Vybavenost obcí Zonace NP a CHKO

Centrální ohlašovna Zásadní změny pro rok 2008 Rozšíření počtu formulářů zasílaných do CO o 6 (z 21 na 27) formulářů – agenda odpady, Oblastní inspektoráty ČIŽP mají přístup k hlášením do IRZ, Oblastní inspektoráty ČIŽP mají přístup k hlášení REZZO1.

Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností Vychází ze zákona č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí a o změně některých zákonů Veřejně přístupný informační systém veřejné správy Údaje se předávají elektronicky v datovém standardu MŽP

Environmentální helpdesk ENVIKLIK

Kontaktní informace Děkuji za pozornost Ing. Jiří Valta Jiri.Valta@cenia.cz tel. 267 225 299 CENIA, česká informační agentura životního prostředí Litevská 1174/8 100 05 Praha 10