2.PROJEKTOVÝ DEN Let‘s play together. V ÁNOČNÍ TRADICE Žáci se seznámili s vánočními tradicemi partnerských zemí. Zaujalo je například rozdílné sváteční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Vánoce v Řecku.
Lifelong Learning Programme Comenius Caring For Our World Staráme se o náš svět.
Přírodovědný projekt 2. tříd
Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
Vánoční zvyky u nás a ve světě
• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
My od 1. do 6. třídy ,,DOKONALÁ PARTA“ na Svahové
Zdraví Vás KRTEČEK.
Vánoce 2012.
COMENIUS PARTNERSTVÍ ŠKOL 2009/2011. NÁZEV PROJEKTU Učíme se pomocí dramatu, hudby a sportu.
UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU
Projekt: Prezentace na Anglický jazyk. Úvod Prezentace: 1.Začátek příprav: Přelom pololetí 2.Prezentování: někdy v 2pol. Témata: 1.Počet témat:
Výstup předmětu 3AM399 Animace kulturního dědictví ZS 2012/2013
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
Třída 2.B si na čtvrteční odpoledne pro své rodiče a budoucí prvňáčky připravila ukázkovou hodinu angličtiny. Rodičům žáci předvedli, co vše už umí a.
IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland.
Slovensko Kežmarok - Ľubica –
Vytvořeno: Michalem Málkem
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Ruské Vánoce.
7. Poslední disciplína – původně jsme měli stavět sněhuláka, ale sněhové podmínky nám to nedovolily, a tak nám paní učitelky vymyslely náhradní disciplínu.
Projektový den – „Den dětí“ Čtvrtek „Setkání s netradičními sporty“ ČERVINKA Vladimír 9.A KAŇKOVSKÝ David 8.A DANĚK Daniel 8.A KONVALINKA Dominik.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
G A L A K O N C E R T tělocvična ZŠ Novosedlice, VE PROSPĚCH DĚTÍ POSTIŽENÝCH VLNOU TSUNAMI V JV ASII.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Technologie.
Den Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín.
Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.
Evangelický kostel, Havířov – Bludovice , 17:00 hod
Pohádkové Vánoce přejeme vám Vánoce jako z pohádek,
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Perníková chaloupka aneb
„Abych nemluvila jako tatar…“ Eva Hartmannová Iva Pecháčková Kdo má lepší příležitost naučit se anglicky?
UČÍME SE S E- TWINNINGEM ZŠ Přerov, Trávník 27, 1.A Vždycky se moc těšíme, až se setkáme s našimi zahraničními kamarády přes Skype. Uplatníme nová slovíčka,
Vánoční besídka v 1. B.
STOP KYBERŠIKANĚ !. PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
16.května si připravily děti pro rodiče program. Nacvičily několik pohádek a také písniček.
Základní škola a Mateřská škola Litvínov - Janov Přípravná třída II.
Vánoce VY_32_INOVACE_16 Sada 8 Rozmanitost přírody Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
„Brána ke vzdělávání: školní čtenářské kluby“ Nakouknutí do světa Laddugandy O projektu Aktivity a vybrané plánované výstupy Milníky správného směru.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
Minipodnik CULERO. O nás  Jmenujeme se CULERO.  Logem podniku je fialový čuník.  Naším produktem jsou želé bonbony, které jsme nazvali Želíci.
Základní a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY­­_32_inovace_04_ VELIKONOCE TÉMA: Svět kolem nás, prvouka.
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
Den Země 2010.
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Filipíny Vytvořila: Natálie Schulzová 6.A.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ŠKOLNÍ PROJEKT Evropou za 5 hodin
Praktická přednáška paní Krátké
Děti tam budou mít nakreslená nebo napsaná svoje vánoční přání.
VYNÁŠENÍ MORANY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Science Meets Art - SMART
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
Kouzlo betlémů. V předvánočním čase navštívili prvňáčci Východočeské muzeum v Pardubicích, kde se podívali na výstavu ručně vyrobených vánočních betlémů.
Projekt ERASMUS
Druháci na Pernštýnském náměstí.
4. třída Náš poslední společný půl rok ….
VY_32_INOVACE_04A_VÁNOCE - CHRISTMAS
Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů.
ZŠ Zdeny Kaprálové a MŠ Vrbátky , příspěvková organizace
Vánoční radování Prosinec 2016.
Transkript prezentace:

2.PROJEKTOVÝ DEN Let‘s play together

V ÁNOČNÍ TRADICE Žáci se seznámili s vánočními tradicemi partnerských zemí. Zaujalo je například rozdílné sváteční menu. Zatímco v Čechách je to tradiční kapr, tak například v Portugalsku či Španělsku si pochutnávají lidé na mořských plodech a chobotnicích, či na pečeném jehněčím.

D ĚTI VYTVÁŘELY POHYBLIVÉ MLUVÍCÍ POSTAVIČKY – TZV. „ VOKI “ Naučily je mluvit anglicky. Postavičky budou za ně odpovídat na anglické hádanky, které si děti mezi sebou vyměňují.

P RÁCE S TĚMITO ANIMACEMI SE VŠEM VELMI LÍBILA.

P ROBĚHLO VIDEO - SETKÁNÍ S PARTNERSKOU ŠKOLOU Z NORSKA Technika nám pomohla překlenout vzdálenost a my jsme se ocitli ve škole v dalekém norském městečku Torvastad. Děti se navzájem naučily popřát si VESELÉ VÁNOCE ve svých rodných jazycích a také si společně zazpívaly anglickou koledu.

Potlesk norským žákům za jejich pěvecký výkon. Norská paní učitelka – Evy Vikingstad.

DĚTI PŘEDSTAVILY SVÉ SPOLUŽÁKY Z PARTNERSKÝCH ŠKOL. Doma si připravily překlad anglických profilových listů. Dozvěděli jsme se např. jaké předměty se zahraničním žákům líbí a mnohé další zajímavosti.

Z ÁVĚREČNÉ ZHODNOCENÍ

P OTĚŠILA NÁS RUČNĚ VYROBENÁ VÁNOČNÍ PŘÁNÍ OD NAŠICH PARTNERŮ. Projektový den se všem velmi líbil.