Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů."— Transkript prezentace:

1 Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů do skupin, přiřazování znaků ročním dobám, ale také jsme se snažili o to, aby naše vzájemné chování a nálada byly lepší než právě nekončící zima. Děti si zazpívaly Barevnou písničku,naučily se básničku Co všechno musí udělat jaro? a k nejčastějším činnostem patřilo malování a to všemi možnými pomůckami i technikami. Mladší děti využívaly k malování barvičky s bublifukem – výsledkem byly překvapeny. Zjistily, že nemusí „umět to, co velcí“ a přesto dokáží namalovat překrásné věci. Jedním z kreslících materiálu byla i líčidla a barvičky na obličej. Záměrem této činnosti bylo naučit děti nechat ostatní, aby se jich dotýkaly, vést děti k ohleduplnosti a jemnosti. Ukázali jsme si, jak málo stačí udělat, když máme špatnou náladu. Děti si jednoduše přimalovaly krásné úsměvy (podle paní učitelky i vrásky u očí –i to mě potěšilo )

2

3 Jen jeden chlapec nechtěl, aby ho děti pomalovaly, proto alespoň pomohl „nalíčit na veselo“ paní učitelku. Po malování si děti zahrály hru Na zloděje duhy, kterou byl rozvíjen postřeh a upevňování barev.


Stáhnout ppt "Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů."

Podobné prezentace


Reklamy Google