Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796"— Transkript prezentace:

1 Projekt: Výuka v přírodě, číslo: 2016-1-CZ01_KA101_022796
Zahraniční organizace: Země: Norsko Název hostitelské organizace: Torvastad skole og kultursenter, Hålandvegen 150, Norway Web zahraniční organizace:

2 HAUGESUND

3 Výlety organizované hostiteli zaměřené na historii i přírodní krásy
PROGRAM – Hlavní část: sledování výuky v Základní škole v Torvastadu, návštěva partnerské školy v Hǻviku, specializovanou na využití IPadů Výlety organizované hostiteli zaměřené na historii i přírodní krásy Vlastní krátké výlety v Haugesundu a jeho nejbližším okolí

4 Základní škola Torvastad
Škola je přestěhována druhým rokem v nové budově. Dochází sem žáci od 1. do 7. třídy = první stupeň ZŠ v Norsku. Škola má kolem 260 žáků. Volnočasový areál školy je využíván na každou přestávku. Všichni žáci školy se volně pohybují po areálu, využívají sportoviště přilehlý sportovní areál.

5 VÝUKA VE ŠKOLE Výuka začíná v 8,30 a končí v 15,00 hod.
Každý ročník má více než 30 žáků, ale třída se dělí na dvě části, v každé probíhá výuka rozdílných předmětů (matematika/zeměpis) v oddělených třídách. Pokud je ve třídě integrovaný žák, probíhá individuální výuka nejméně v 70% výuky. V každé vyučovací hodině jsou tak přítomni 2-3 vyučující a 2-3 asistenti, kteří pomáhají buď integrovaným žákům nebo ostatním, kteří to potřebují. Žáci s vážnějšími problémy mají specializované asistenty – např. tlumočník pro znakovou řeč. Pokud žák má problém s udržením kázně, učitel mu dovolí odejít z vyučování projít se. Stejným způsobem učitel neřeší drobná zpoždění žáků do výuky po přestávce. Zajímavost: žáci až na výjimky chodí ve škole i v hodinách tělesné výchovy v ponožkách.

6 OUTDOOROVÉ AKTIVITY Všechny venkovní aktivity probíhaly v odpoledních hodinách. Zúčastnili jsme se vycházky 2. třídy – žáci skládali slova případně písmena z kamínků a jiných materiálů. Pak se volně pohybovali v lese. Přítomná byla učitelka a dvě asistentky.

7 Přírodopis v 7. ročníku – učivo mechy a lišejníky
3 vyučovací hodiny – přítomen vyučující. 1. Žáci vyšli na přilehlý kopec, kde dostali instrukce ke sběru přírodnin + přehled s obrázky a krátkým popisem, lupu a sáček. Pracovali ve dvojicích. 2. Ve škole nasbíraný materiál pomocí atlasů třídili na mechy a lišejníky. Odhadovali a potom i vážili vodu, kterou absorbuje 100 g mechu – význam těchto rostlin v přírodě. 3. V další hodině tvářeli plakáty s usušeným materiálem a jejich popisem.

8 Odpolední aktivita žáků 1. a 4. třídy Přítomny čtyři asistentky
+ praktikant. Žáci se pohybovali ve vymezené části lesoparku, kde byl postavený stan a jednoduchý dřevěný domek. Podle vlastní volby mohli pracovat s nářadím – nůž, ruční pilka, kladívko. Za pomoci asistentek vyráběli luky a jednoduchou houpačku. Nebo si mohli hrát ve stanu, domku nebo v lese. Aktivita by svým charakterem odpovídala činnosti školní družiny.

9 Vikingské muzeum, kostel
VÝLET Vikingské muzeum, kostel Důl na měď z 19.stol. Vikingská vesnice

10 Atlantik Skudeneshavn Bílé městečko

11 VLASTNÍ OBJEVOVÁNÍ HAUGESUNDU


Stáhnout ppt "Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796"

Podobné prezentace


Reklamy Google