Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, 12. 9. 2007, Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
BA-CPVŠK 2007 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická – UK ZČU v Plzni
Činnost komise v roce 2007 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Bibliotheca Academica 2007, Ostrava 30.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Citace, citování Plagiátorství
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
BA-CPVŠK 2008 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická UK ZČU v Plzni
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Pořizování EIZ, licenční centrum, aneb na co se máme připravit Věra Svobodová, Mendelova univerzita v Brně,
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Globální rozvojové vzdělávání: PROČ? JAK? S KÝM?
Transkript prezentace:

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová České vysoké učení technické v Praze

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Podporovat výměnu názorů a zkušeností mezi vysokými školami, jejich knihovnami a dalšími subjekty, které se podílejí na získávání, zpracování a zpřístupňování informací pro potřeby vzdělávací a tvůrčí činnosti vysokých škol, formulovat společná stanoviska a prosazovat společné zájmy členů Asociace v oblasti knihovnicko-informačních činností, koordinovat činnost členů Asociace s cílem efektivního využívání informačních fondů, zdrojů a služeb. AKVŠ – základní cíle

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen AKVŠ – současné priority Příprava koordinace dostupnosti elektronických informačních zdrojů (EIZ) po roce 2008 Mezinárodní spolupráce

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Mezinárodní spolupráce LIBER – AKVŠ organizačním členem od r výroční konference LIBER – mj. – spolupráce s národními a regionálními asociacemi, – koordinace aktivit (autorské právo, cenová politika vydavatelů, otázky otevřeného přístupu k informacím) v nadnárodním měřítku. Mobilita – Fond podpory zahraničních cest Spolupráce se Slovenskem

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Dostupnost EIZ v ČR Velkorysá podpora státu od r Financování prostřednictvím grantových programů (cca 100 mil. ročně) Programy jako podpora výzkumu a vývoje Multioborové i oborové pokrytí, návyk práce s EIZ EIZ = reálná potřeba akademických pracovníků

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Dostupnost EIZ na VŠ po r Očekávaná kontinuita státní dotace, ale …. Způsob a rozsah státní podpory zatím není známý → oprávněné obavy Aktivní politika AKVŠ – jednání všude a se všemi Cíl: pozitivně ovlivnit vývoj dostupnosti EIZ pro období

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace AKVŠ - plány Připravit strategii dostupnosti EIZ na VŠ Hledat nejbližší podporu – Rada vysokých škol, Česká konference rektorů Iniciovat jednání s MŠMT Jednat s producenty a dodavateli mulitoborových produktů Hájit zájmy vysokých škol

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – problémy? Sdílení finančních prostředků → sdílení jednotné strategie a jednotné licenční politiky Univerzita Karlova, Akademie věd, ústřední knihovny (státní) ….. Mezinárodní zkušenosti → poučit se a převzít…

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen AKVŠ – koordinace a spolupráce v rozvoji vysokoškolských knihoven ETD (česky eVŠKP) Rozvoj vzdělávacích aktivit jako systematické činnosti knihovny Vytváření podpory v procesu evaluace univerzity Budování institucionálních repozitářů

Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen IVIG 2007, Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí, Praha, Bibliotheca academica – cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2007, (BA–CPVŠK 2007), Ostrava, Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007, Brno, 16. říjen 2007