INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond v ČR
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Podpora dalšího vzdělávání v MSK Zpracovala: Ing. Petra Kaláčová Datum: 26. dubna 2012.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Globální granty Moravskoslezského kraje Praha ( )
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Závěrečná konference k projektu
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Výzva k předkládání žádostí
KVALITA rozvojový program kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech v Moravskoslezském kraji Andrea Šimoníková Lázně Darkov, Zpracováno pro účely Konference projektu TECHIN reg. č. CZ.1.07/1.1.07/

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Program prezentace 1.Technicky zaměřené vzdělávání v MSK 2.Podpora škol technicky zaměřených 3.Podpora technického vzdělávání v globálních grantech OP VK v MSK 4.GG - Zvyšování kvality ve vzdělávání v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.1) 5.GG – Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.2) 6.GG – Další vzdělávání pracovníků škol v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.3) 7.GG – Podpora nabídky dalšího vzdělávání v Moravskoslezském kraji (oblast podpory 3.2)

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Technicky zaměřené vzdělávání v MSK „Technické vzdělávání“ definováno různě, v případě MSK zde spadají obory:  hutnické  strojírenské  elektrotechnické  IT obory  chemické  dřevozpracující  polygrafické  stavební

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ T echnicky zaměřené vzdělávání v MSK Zdroj: Výroční zpráva o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy v Moravskoslezském kraji za školní rok 2007/2008 Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Moravskoslezského kraje 2008 Rejstřík škol a školských zařízení Střední školy a konzervatoře (SŠ) Střední školy s technickými obory SŠ zřizované krajem11046 SŠ soukromé406 SŠ církevní4- Ostatní SŠ 3 (1x MŠMT, 1x MV, 1x obec) - Celkem15752

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora škol technicky zaměřených Investiční podporaNeinvestiční podpora Modernizace materiálních podmínek technického vzdělávání ve středních školách a středních odborných učilištích Vzdělávání žáků a pedagogických pracovníků SŠ a směrem ke zvýšení zájmu o vzdělávání v technických oborech Podpora z GLOBÁLNÍCH GRANTŮ Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Podpora prostřednictvím: vlastních zdrojů MSK a ze zdrojů EU

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora technického vzdělávání v globálních grantech OP VK v MSK Globální granty MSK: -podpora technického vzdělávání pouze na úrovni základního a středního školství v MSK, a to v oblastech podpory OP VK:  1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání  1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami  1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení -a dále na úrovni dalšího vzdělávání  3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ GG - Zvyšování kvality ve vzdělávání v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.1) Aktivity přímo zaměřené na technické vzdělávání: Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování motivace žáků ke vzdělávání v těchto oborech Spolupráce institucí počátečního vzdělávání na regionální úrovni s aktéry na trhu práce (včetně zahraničních) s možností uplatnění inovativních forem spolupráce (např. stáže studentů/učitelů u zaměstnavatelů) Možná realizace projektů v oblastech: exkurze, výměnné stáže, tvorba vzdělávacích programů s uplatněním inovativních metod zaměřených na nové technologie, odborné semináře přímo v průmyslových podnicích, spolupráce škol se zaměstnavateli, spolupráce škol s vysokými školami technického zaměření

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ GG - Zvyšování kvality ve vzdělávání v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.1) 1. kolo výzvy -předloženo 182 projektů -realizováno 46 projektů za ,- Kč -z toho 11 projektů technicky zaměřených za ,- Kč (cca 41 % všech finančních prostředků 1. kola výzvy) -nositelé projektů: 4 střední školy 3 základní školy 1 vysoká škola 3 ostatní 2. kolo výzvy -předloženo 191 projektů -v současné době probíhá proces hodnocení projektů

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ GG – Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.2) Aktivity přímo zaměřené na technické vzdělávání: žádná z aktivit není přímo zaměřena na technické vzdělávání Možná realizace projektů v oblastech: kombinace podpory vzdělávání pedagogických pracovníků ve specifických přístupech ke vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami s rozvojem technických oborů (uplatnění žáků s SVP v technických oborech) začlenění popularizace technických oborů do volnočasových aktivit či zájmového vzdělávání

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ GG – Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.2) 1. kolo výzvy -předloženo 43 projektů -realizováno 10 projektů za ,- Kč -nerealizován žádný projekt technicky zaměřený 2. kolo výzvy -předloženo 62 projektů -v současné době probíhá proces hodnocení projektů

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ GG – Další vzdělávání pracovníků škol v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.3) Aktivity přímo zaměřené na technické vzdělávání: žádná z aktivit není přímo zaměřena na technické vzdělávání Možná realizace projektů v oblastech: praktické vzdělávání pedagogických i nepedagogických pracovníků škol zaměřené na technické obory např. ve spolupráci s průmyslovými podniky či zaměstnavateli

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ GG – Další vzdělávání pracovníků škol v kraji Moravskoslezském (oblast podpory 1.3) 1. kolo výzvy -předloženo 36 projektů -realizováno 9 projektů za ,- Kč -nerealizován žádný projekt technicky zaměřený 2. kolo výzvy -předloženo 57 projektů -v současné době probíhá proces hodnocení projektů

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ GG – Podpora nabídky dalšího vzdělávání v Moravskoslezském kraji (oblast podpory 3.2) výzva dosud nevyhlášena – předpoklad srpen 2009 Aktivity přímo zaměřené na technické vzdělávání: žádná z aktivit není přímo zaměřena na technické vzdělávání Možná realizace projektů v oblastech: vytváření/inovování vzdělávacích modulů, programů, tvorba opor, metodik atd. včetně pilotního ověření a také vzdělávání lektorů. v minulosti v rámci OP RLZ byla tvorba vzdělávacích programů zaměřená např. na svařování plastů, vzdělávání svářečů, vzdělávání operátorů automobilového průmyslu, kamnářů

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Kontaktní osoby: Odbor regionální rozvoje a cestovního ruchu KÚ MSK Vedoucí oddělení: Ing. Kateřina Švrčková, tel.: , Oblast podpory 1.1: Bc. Andrea Šimoníková, tel.: , Oblast podpory 1.2: Mgr. Nazim Afana, tel.: , Oblast podpory 1.3: Mgr. Jan Smiga, tel.: , Oblast podpory 3.2: Ing. Ivona Crháková, tel.: ,

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Děkuji Vám za pozornost a přeji krásný den. Andrea Šimoníková odbor regionálního rozvoje a cestovního ruchu oddělení strukturálních fondů Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října Ostrava tel.: fax: