Upřesnění a vysvětlení k projektu IPn KREDO PRVŠ, 18.4.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
2. schůze dozorčí rady IPN Kredo a IPN Kvalita 12. března 2014.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Představení komory, akce, projekty
Evropský sociální fond
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
6. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Strategie regionu, obce
Projekt Impuls / Seminář
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Krajské akční plánování
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
IP Alena Kopáčková (DFP)
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Upřesnění a vysvětlení k projektu IPn KREDO PRVŠ,

Základní cíle projektu KREDO projekt primárně určený pro podporu řízení VŠ: A.pilotní ověření kvality a efektivity konkrétních činností VŠ se zohledněním potřeb studentů a absolventů, celé společnosti, její ekonomiky a trhu práce, vnějších partnerů z podnikatelské i nepodnikatelské sféry s dostatečnou mírou otevřenosti vůči mezinárodnímu, národnímu i regionálnímu prostředí, B.příprava podkladů pro strategické rozhodování MŠMT v oblasti řízení VŠ udržitelnost v rámci připravovaného OP VVV (prioritní o. 3)

Základní podmínky oživení KREDA 1)aktualizace a zeštíhlení obsahového rámce projektu, 2)nastavení pružnějšího systému pro výběr vhodných aktivit pro přípravu strategického plánu z dostatečně obsažného „katalogu“ dle typu a zaměření VŠ, 3)na tematických oblastech a obsahu „katalogu“ aktivit se primárně dohodnou VŠ, 4)každá VŠ bude mít možnost si přizpůsobit řešené aktivity podle vlastních možností, potřeb i ambicí (modulární systém konstrukce), 5)VŠ budou mít možnost vzájemného sdílení zkušeností, každá škola bude moci do výstupů projektu přispět tím, co v oblasti řízení zná a umí nejlépe, 6)o řízení projektu budou rozhodovat lidé aktivně napojení na managementy vysokých škol (prorektoři pro strategie, kvestoři), 7)finanční prostředky budou použity pro motivaci odborníků z vysokých škol a neskončí u poradenských firem, 8)nastaví se rozumnější časový rámec projektu (aspoň do poloviny r. 2015). MŠMT TYTO ZÁKLADNÍ PODMÍNKY AKCEPTOVALO

Klíčové body pro rozběhnutí projektu 1)úprava/zúžení a upřesnění tematických oblastí, odstranění duplicit, eliminace obtížně řešitelných aktivit, určení priorit – zatím předložen k diskuzi široký nástin možných témat, nutno najít konsensus VŠ 2)provázání a napojení výstupů z ostatních IPn na KREDO – není racionální řešit stejné dvakrát, aplikace dosažených výstupů jednotlivých IPn v praxi 3)nastavení a upřesnění vztahu mezi novelou VŠZ a KREDEM – významná možnost, jak ovlivnit a nastavit řídící a rozhodovací procesy MŠMT v oblasti VŠ 4)nominace odborníků z VŠ do expertních skupin a do vlastních řešitelských týmů v rámci každé VŠ – konsensuální shoda 5)ustanovení řídící skupiny pro KA2 z řad prorektorů zastoupených VŠ – nastartování tradice pravidelných pracovních setkání 6)ustanovení dozorčí rady projektu – zástupci reprezentací VŠ, emeritní akademici, … (v gesci MŠMT)

Seminář ke KREDU zatím přihlášeno 74 účastníků (volných 46 míst) předběžný program: 09:30-10:00registrace 10:00-10:30shrnutí dosavadního vývoje 10:30-11:30představení navrhovaných změn 11:30-12:30diskuze 12:30-13:30neformální diskuze u kávy