MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alternativní formy péče o děti
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Struktury a nabídky pro malé děti.  Proto roste uvědomění: Nemůžeme si to „Jen tak dál!“ vůbec dovolit!
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Zavedená společnost specializující se na služby v oblasti: Daňové poradenství Účetnictví Ekonomické poradenství Mzdy a personalistika
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Conel Communication | Vajdova 1029/1 | Praha 10 | | | | Firemní školka za 80.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
Služba péče o děti v dětské skupině
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
P.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Mgr. Terezie Pemová NIDAR
Předškolka a hlídání dětí
Gastouderopvang v Nizozemsku V jakém rozsahu je v Nizozemsku hlídání dětí v domácnostech (childminding) opravdovou alternativou k mateřským školkám? Tijne.
Studijní obor: Sociální činnost
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Dětské skupiny v praxi Ministerstvo práce a sociálních věcí
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Návrh zákona o podpoře rodin s dětmi
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Firemní školky – praktický návod JAK NA TO
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 22. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Kontroly na místě a nesrovnalosti. Cíle kontroly na místě Ověřit skutečnosti, které příjemce popsal v projektové žádosti a v monitorovacích zprávách Předejít.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Oddělení koncepce rodinné politiky (MPSV)
Erika Jirgesová (asistentka)
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Pečovatelská služba.
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Organizace předškolního vzdělávání
Týdenní stacionáře.
Terapeutické komunity
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
PROVOZ mikrojeslí a pilotní ověření (Pro příjemce VE výzvách 69,70)
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o. Projekt zaměřený na vznik „dětské skupiny“

Méďa – mini školka nemocnice tgm hodonín Dětská skupina = přívětivější obdoba firemní školky Cílem zřízení DS je vytváření podmínek pro soulad rodinného a pracovního života zaměstnanců Určená dětem od 6 měsíců do 6 let Nižší hygienické nároky a nároky na vybavení oproti MŠ

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN. p.o. Výhody DS pro zaměstnance: pečující rodič se může brzy vrátit zpět do práce udržení kontaktu rodičů s „pracovní realitou“ možnost přivýdělku při RD řešení nedostatku míst v MŠ a jeslích skloubení pracovního a rodinného života

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Výhody pro zaměstnavatele: pečující rodič se může brzy vrátit zpět do práce snižuje náklady na opakované výběry a zaškolování personálu zvyšuje identifikaci zaměstnanců s firmou zvyšuje loajalitu zaměstnanců výhoda oproti konkurentům při výběru potenciálních zaměstnanců jedná se o mimomzdový benefit

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Projekt Méďa – mini školka Nemocnice TGM Hodonín Pro děti zaměstnanců: Nemocnice TGM Hodonín, p.o. MND a.s. Lázní Hodonín Děti ve věku: 6 měsíců až 6 let Kapacita: 12 míst Zřizovatel DS: Nemocnice TGM Hodonín, p.o. Místo poskytování: Pr. Veselého 40, Hodonín Otevírací doba: PO-PÁ 7:00 – 15:30 hod.

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Úhrady od rodičů Školkovné: ve výši 75,- Kč na den při celodenní docházce, 40,- Kč za půldenní pobyt dítěte Stravné: 65,-Kč na den (2x svačina, oběd, pitný režim) Strava připravena v kuchyni Nemocnice TGM Hodonín.

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Zařízení poskytuje hlídání dětí na pravidelné a dlouhodobé bázi, avšak není nezbytná účast dítěte každý den Zajištění výchovné péče odborně vzdělaným personálem s dlouholetou praxí Zajištění celodenní stravy a pitného režimu Orientace v klidné části města s výbornou dostupností dětského hřiště

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Hygienické požadavky na prostorové a provozní podmínky Pobytové místnosti budou dostupné, s odpovídajícím osvětlením a mikroklimatickými podmínkami Prostorné a útulné prostředí odpovídající požadavku min. 4 m2 na dítě

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Hygienické požadavky na prostorové a provozní podmínky Zajistíme odpovídající denní úklid Vybavení: židličky, polohovatelný stůl, postýlka či lehátka, a další nábytek Kuchyňka na výdej stravy Snížená umyvadla a toalety, přístup do sprchy

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Pečující osoby splňují podmínky: úplné způsobilosti k právním úkonům zdravotní způsobilosti k výkonu práce péče o dítě bezúhonnosti odborné způsobilosti (zdravotní, pedagogické nebo sociální vzdělání) Všechny pečující osoby budou v zaměstnaneckém poměru k provozovateli zařízení, a mimo výše uvedené podmínky mají dlouholeté zkušenosti s péčí o děti.

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Další povinnosti provozovatele: Vedení elektronické docházky dětí Uzavření pojistné smlouvy o pojištění odpovědnosti za škodu při poskytování služby péče o dítě Uzavření písemné smlouvy s rodiči o poskytování služby Uzavření dohody s rodiči o způsobu zajištění stravy Stanovení provozního řádu zařízení Zpracování koncepce výchovy a péče

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Harmonogram fungování: Fáze budovací (1.7.2013 – 31.8.2013) Fáze provozní – 1.etapa (1.9.2013 – 28.2.2014) 2.etapa (1.3.2014 – 31.8.2014) 3. etapa (1.9.2014 – 28.2.2015)

MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN, p.o. Už se na Vaše děti těšíme! Bližší informace na tel. č.: 728728171 nebo u Mgr. Kwašniewské tel. č.: 518 306 234