Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, 150 00 Praha 5 18.10.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Konference „Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl - konkrétní výsledky“ Brno, FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond v ČR
Kulatý stůl k individuálnímu projektu národnímu Stáže ve firmách - vzdělávání praxí „Praxe je nejlepší učitelka“ Marcus Tullius Cicero Stáže.
Ing. Stanislava Správková
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Ing. Stanislava Správková
Cesta k uplatnění na trhu práce
Transkript prezentace:

Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha

Fond dalšího vzdělávání Přímo řízená organizace Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) Nástupnická organizace Institutu výchovy bezpečnosti práce (IVBP) Odborná činnost v oblasti vzdělávání a zaměstnanosti Sídlo Brno, detašované pracoviště Praha FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha 5 2

Základní informace Předkladatel projektu: Fond dalšího vzdělávání Projektový záměr: Hlavním cílem projektu je zavedení systému dalšího vzdělávání ve firmách formou stáží, vytvoření nástrojů pro jejich efektivní poskytování a jejich pilotní ověření. Operační program: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK), prioritní osa 3 Další vzdělávání, oblast podpory 3.1 Individuální další vzdělávání. Forma projektu: Individuální projekt národní (IPn) FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha 5 3

Základní informace Období realizace: – Rozpočet projektu: 800 mil. Kč Průměrný náklad na stáž: 125 tis. Kč Délka stáží: 1 – 6 měsíců Počet podpořených osob: FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha 5 4

Cílová skupina Obyvatelé České republiky (ČR), v produktivním věku, s ukončeným vzděláním a trvalým bydlištěm na území ČR, mimo hl. město Praha. Největší zájem o stáž lze očekávat u osob, které mají problém s uplatněním na trhu práce, resp. nezaměstnaných, absolventů a osob vracejících se na trh práce. Absorpční kapacita na straně cílové skupiny je dostatečná a je potvrzena Analýzou potřebnosti cílové skupiny FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha 5 5

Hlavní pilíře projektu FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha 5 Poskytování stáží ve firmách Vytvoření nabídky stáží Získávání zájemců o účast na stážích Pilotní ověření nástrojů pro efektivní poskytování stáží Vytvoření metodiky a její implementace do IS Vytvoření katalogu šablon Sestavení panelu odborníků Sestavení odborné rady Vytvoření nástrojů pro efektivní poskytování stáží Spolupráce s příslušnými orgány při zavádění opatření pro začlenění stáží do dalšího vzdělávání Vytvoření studie k začlenění stáží do systému dalšího vzdělávání Zavedení systému dalšího vzdělávání ve firmách formou stáží Analýza opatření pro efektivní poskytování stáží v systému dalšího vzdělávání 6

Klíčové aktivity 1.Zavedení systému dalšího vzdělávání formou stáží: – (5 mil. Kč) 2.Vytvoření a ověření nástrojů pro poskytování stáží: – (28 mil. Kč) 3.Vytvoření sítě poskytovatelů stáží: – (25 mil. Kč) 4.Zajištění absorpční kapacity zájemců o účast na stážích: – (35 mil. Kč) 5.Pilotní ověření systému poskytování stáží: – (660 mil. Kč) FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha 5 7

Udržitelnost Zajištění udržitelnosti projektu je dáno výstupy, které vzniknou v rámci projektu: Systém poskytování stáží jako formy dalšího vzdělávání reprezentovaný informačním systémem a projektovou metodikou Katalog šablon stáží Metodiky aktérů projektu FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha 5 8

Udržitelnost Možnost financování aktivit stáží po ukončení projektu: Propojení s Aktivní politikou zaměstnanosti MPSV ESF Soukromý kapitál FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha 5 9

Rizika projektu Nedostatečná síť poskytovatelů stáží Riziko zneužití poskytnutých finančních prostředků Riziko nízké kvality poskytovaných stáží a nedodržování podmínek poskytování stáže Riziko nízké aktivity regionálních kontaktních center FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha

Děkujeme za vaši pozornost FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha