15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZVÝŠENA HLADINA CHOLESTEROLU
Advertisements

Otázky a odpovědi.
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Lněné semínko, jak ho možná neznáte
CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Zdraví především !!! Jako tvůj přítel mám povinnost tě seznámit s následujícími informacemi !!! Pokračuj kliknutím …
Nově pěstované rostliny a jejich využití
1. MARGARÍNY Neplatí to pro všechny, samozřejmě. Obvykle ale lidé kupují margaríny, protože v nich není cholesterol. Ale co v nich naopak JE? Jsou zdrojem.
18 zdravotních důvodů, proč se věnovat sexu Zdroj: Famous iDNES.cz.
VY_32_INOVACE_VkZ Alkoholismus
OBSAH VITAMINŮ A MINERÁLNÍCH LÁTEK V PIVU
Výživové a zdravotní značení (tvrzení)
FAT-BURNING – spalovač tuku ORGANICKÝ Zelený čaj 1200 mg BiOrigine spalovač tuku 10 ampoulí po 10 ml Zelený čaj stimuluje spalování tukových zásob a pomáhá.
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Mléko nám pomáhá PhDr. Karolína Hlavatá, PhD.. Mléko a mléčné výrobky zlepšují nutriční stav Mléko a mléčné výrobky jsou dobrým zdrojem vitaminů a minerálních.
Automatické předvádění Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
DETOXIKACE – očista organismu
Sacharidy a jejich význam ve výživě člověka
Steroidní hormony Dva typy: 1) vylučované kůrou nadledvinek (aldosteron, kortisol); 2) vylučované pohlavními žlázami (progesteron, testosteron, estradiol)
ZDRAVÍ “Jak si zajistit dlouhodobé zdraví a ideální váhu“ Průvodce Vaším zdravím.
RYBY A LIDSKÉ ZDRAVÍ Vliv konzumace rybího masa na nemocnost a úmrtnost na koronární nemoc srdeční Robert Žižka, Společnost Prameny zdraví.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
HOBITI.
plic plic rtu rtu úst úst jazyka jazyka jícnu jícnu polovina z rakovin močového měchýře polovina z rakovin močového měchýře.
VITAMÍNY A MINERÁLY.
Pitný režim sportovce Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
VODA A ŽIVOT Voda je jedním z nejdůležitějších prostředků k životu na naší Zemi. Potřebuje ji člověk, zvířata i rostliny.
Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
Lipidy Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc
IMMUBLEND.
SPIŽNÍ SKŘÍNĚ Ivana Paletová TĚSTOVINY - celozrnné - bezvaječné - semolinové - kuskus RÝŽE - jasmínová - natural - basmati - parboiled - divoká.
Superfoods superpotraviny.
Vliv výživy a návyků matky na plod
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Cholesterol skrytý nepřítel vašeho srdce. Cholesterol – skrytý nepřítel Jednoduchou krevní zkouškou lze zjistit, zdali vaše hladina cholesterolu je normální,
Mezinárodní den mléka? Cože? Kdy?.
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
ČOKOLÁDA A JEJÍ PUTOVÁNÍ PO TĚLE Biologicko-chemický projekt.
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
Doplňky stravy pro seniory - ano či ne? Mgr. Šárka Novotná.
Nealkoholické nápoje. Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem.
Antioxidanty  Antioxidanty jsou látky, které zabraňují oxidačním procesům probíhajícím v našem těle  Oxidační procesy v těle vyvolávají volné radikály.
Mikroživiny jsou vedle makroživin (sacharidy, tuky, bílkoviny) nezbytnou částí našeho jídelníčku. minerály Mikroživiny jsou tvořeny vitamíny. Tyto látky.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_30 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiáluČasté neinfekční choroby - ateroskleroza.
Citrony Limetka Pomeranče Šípky – Rose Hips Acerola Hesperidin Rutin.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Příjem a výdej energie. V čem měříme množství energie? Množství energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme.
PREVENCE ŠKODLIVÝCH ÚČINKŮ KONZUMACE ALKOHOLU Bohumil Fišer Simon Jirát.
VY_52_INOVACE_12_01_ oběhová soustava
Chlorophyl Chlorela Spirulina Tolice vojteška Mladá pšenice Mladý ječmen.
OBĚHOVÁ SOUSTAVA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
Diferencované stravování v různých pracovních podmínkách
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
Tělní tekutiny krev tkáňový mok míza.
Mouky. Mouka pšeni č ná -Obsahuje LEPEK -Nejpoužívanější mouka -Je ochuzena o vlákninu, minerální látky a vitamíny -Vyrábí se z vnitřní části obilky Typy.
Transkript prezentace:

15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!

ČERSTVĚ NARAŽENÝ LEŽÁK NENÍ JEN CHUTNÝ, ALE I ZDRAVÝ ČERSTVĚ NARAŽENÝ LEŽÁK NENÍ JEN CHUTNÝ, ALE I ZDRAVÝ. PIVO OBSAHUJE FŮRU VITAMÍNŮ (HLAVNĚ SKUPINY B) A KOPU MINERÁLŮ (ŽELEZO, HOŘČÍK A ZINEK), ALE I SPOUSTU DALŠÍCH ZÁZRAČNÝCH LÁTEK. LIDSTVO ZATÍM NEVYMYSLELO LEPŠÍ NÁPOJ! NESMÍ SE TO ALE PŘEHNAT! DVA PŮLLITRY PŘEDSTAVUJÍ 40 GRAMŮ ALKOHOLU. A NEBEZPEČNÁ DENNÍ DÁVKA JE 60 GRAMŮ.

Optimální denní dávka: muži – dva půllitry ženy – dvě třetinky A v tom případě…

1. Chrání před infarktem! U pivařů je riziko až o 60% nižší než u abstinentů. Mírné pití piva potlačuje usazování tuku v cévách, srdci a mozku.

2. Snižuje riziko mrtvice 2. Snižuje riziko mrtvice! Látky v pivu totiž zabraňují srážení krevních tělísek. Téměř žádný pivař nemá sklerotické cévy.

3. Pomáhá na cukrovku! Tělo pak lépe zužitkuje inzulín, který snižuje hladinu krevního cukru.

4. Zlepšuje paměť a bystří rozum 4. Zlepšuje paměť a bystří rozum! Francouzští vědci zjistili, že úředníci, kteří si denně dopřáli litr piva, dosáhli v testech mnohem lepších výsledků než jejich kolegové, kteří pili jen občas.

5. Posiluje kosti! Chrání tak před osteoporózou (lámavostí kostí).

6. Prodlužuje život! Prokázalo to více než padesát studií.

7. Pomáhá ženám v přechodu! Obsahuje přírodní silikon posilující kosti. Úplně stejné účinky má ale i pivo nealkoholické.

8. Je skvělé na zažívání! ,,Při pravidelném pití malého množství piva se snižuje i podíl tzv. špatného cholesterolu, který tělu škodí,“ tvrdí studie plzeňských lékařů. ,,Tím se omezuje i riziko, které s sebou nese konzumace tučných a mastných jídel, v česku tak oblíbených.“

9. Nejlépe doplní tekutiny! Po těžké práci či po sportu je pro doplnění tekutin nejlepší. V podstatě jde o iontový nápoj a vypít litr piva jde mnohem snáz než vypít litr vody.

10. Pomáhá na stres! Zjistil to test jihočeských lékařů. Při stresu klesá imunita. U lidí popíjejících denně malé množství piva naopak obranyschopnost organismu stoupla.

11. Pomáhá proti nevěře! Každý šestý Čech jde raději s kamarády na pivo, než aby vyhledával sex. Pivo obsahuje hormon štěstí serotonin. A je dobré i pro manželství: dejte si šest piv a uvidíte – i vaše žena vám bude po 30letém manželství připadat smyslnější než Iva Kubelková.

12. Netloustne se po něm! Má po vodě a čaji nejmíň kalorií: půllitr piva obsahuje jen 190 kalorií, méně než jablečný džus(240 kcal) či červené víno (370 kcal). A jak vznikla fáma, že se po pivu tloustne? Součástí piva je chmel, alkohol a oxid uhličitý podporují chuť k jídlu. Jíme pak i přes pocit sytosti.

13. Léčí nemocné hlasivky! Nejlepší je teplejší pivo, zhruba pokojové teploty. Skvěle obalí hlasivky.

14. Zabraňuje rakovině! Obsahuje antioxidanty likvidující škodlivé volné radikály. Dva půllitry denně zvýší příjem antioxidantů až o 10 procent.

15. Čistí ledviny! Propláchnutí ledvin pivem je účinnější než urologický čaj. Je prevencí i proti ledvinovým kamenům.