Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nealkoholické nápoje. Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nealkoholické nápoje. Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem."— Transkript prezentace:

1 Nealkoholické nápoje

2 Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem plynným oxidem uhličitým

3 Šťáva z ovoce Je to nejkvalitnější, co můžete z ovoce k pití získat. Je čerstvá vylisovaná šťáva, které se říká fresh. Na litr takové šťávy spotřebujete asi deset dvanáct pomerančů.

4 100% džusy, následují hned po čerstvé šťávě ( Začátek výroby je stejný) Výroba: V místě, kde se pomeranče pěstují- vylisuje šťáva. odstraní se voda - vznikne koncentrát ( převáží se do stáčírny – nebo se s ním obchoduje na burze ) Doplní se stejné množství vody, které na počátku odstranili vznikne stoprocentní džus

5 Nektar nad 25 až 50% ovocné šťávy chuťově horší, obsahují méně ovocné šťávy a tedy i vitamínů a stopových prvků, ale jsou obvykle také levnější.

6 Ovocný nápoj nápoje s obsahem ovocného podílu menším než 25% Ochucený nealkoholický nápoj, vyrobený z ovocných nebo zeleninových šťáv nebo jejich koncentrátů a z pitné vody, pramenité vody, přírodní minerální vody, nebo kojenecké vody, přírodních sladidel, sladidel, medu a dalších látek, a popřípadě sycený oxidem uhličitým.

7 Sirupy husté nápoje, je zde více cukru než ovocné šťávy Jednopruhové - pomeranč, citrón Vícepruhové - jablko rybíz Směsi – lesní zahradní

8 Limonády Vznikají mísením sodové vody s přírodními ovocnými a zeleninovými sirupy a cukrem (6-10%) a různé přísady (výtažky z bylin, kávy, čaje a coly, různá aromata) Mají poměrně vysoký obsah stravitelných cukrů a energické hodnoty Náš trh je obohacen i o limonády které jsou částečně nebo úplně nahrazeny umělými sladidly, které jdou vhodné pro diabetiky. Pro děti jsou nevhodné limonády s přídavkem kofeinu, colových extraktů, chininu a jiných Speciální - výtažky z bylin a rostlin (tonik, kola) coca-cola… Ostatní - ledový čaj, ledová káva, energetické nápoje- limonády, nealkoholické pivo

9 Energetické nápoje - energy drinky Jde o limonády doplněné o přísady Přísady - kofein, taurin, vitaminy B a vitamin C, kyselinu pantothenovou, ženšen, inositol či glukoronolakton. Bohužel nechybí zpravidla vždy sorban, někdy stabilizátory a zahušťovadla. Předražené, nezdravé neenergetické(light)

10


Stáhnout ppt "Nealkoholické nápoje. Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem."

Podobné prezentace


Reklamy Google