1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Výzva 04/2011 Úvodní informace  Výzva 04/2011 V souladu se SPL „Luhačovské Zálesí – region zdraví, krásy a prosperity“ vyhlašuje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Program rozvoje venkova
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Výsledky projednávání
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

1

Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2

Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby 3

Rozvoj podnikání, tvorba nových PM, snížení nezaměstnanosti a posílení sounáležitosti obyvatel venkova Rozvoj venkovského prostoru ČR na bázi trvale udržitelného rozvoje Zlepšení stavu životního prostředí a snížení negativních vlivů intenzivního zemědělského hospodaření Zvýšení kvality života obyvatelstva venkova prostřednictvím zlepšení místního občanského vybavení a služeb v obcích 4

průběžného financování. Možnost průběžného financování. lhůta vázanosti projektu na účel 5 let Vždy platí obecná lhůta vázanosti projektu na účel 5 let. dotaci ve výši až 90 % Lze získat dotaci ve výši až 90 % hodnoty celé investice. Portálu farmáře. Zřízení Portálu farmáře. Pozor na nový stavební zákon. DPH DPH je neuznatelným výdajem pro obce. Žádost„Chybník“ Stav žádosti Povinné přílohy Nový harmonogram PRV bude znám na přelomu roku 2011/2012. únor 2012 Termín příjmu žádostí o dotaci pro vybraná opatření: únor

Vytvoření nových pracovních míst Region se soustředěnou podporou státu Vyšší míra nezaměstnanosti Žadatel ještě nepodepsal dohodu se SZIF od roku 2007 Snížení maximální možné dotace 6

Stavební obnova a zhodnocení památkových budov, kulturních objektů a prvků Zajištění stavebně - historických průzkumů (včetně záchranných archeologických průzkumů) Revitalizace historických parků, zahrad, alejí Studie a program obnovy, historický průzkum (bez NNO) Dotace ve výši 90 % Dotace ve výši 90 % ze způsobilých výdajů 200 tis. EUR v režimu „de minimis“ Min. 50 tis. Kč - max. 200 tis. EUR v režimu „de minimis“ Pro obce do 500 obyvatel Nesleduje se účel projektu a využití daného objektu Nesmí se jednat o památky zapsány v UNESCO Havarijní stav Využití a obnova existujících staveb 7

Budování nových vodovodů, vodních zdrojů a souvisejících objektů Budování nových kanalizací a ČOV Budování doprovodných sítí technické infrastruktury Nákup strojů, technologie, hardware a software pro ČOV Dotace ve výši 90 % Dotace ve výši 90 % ze způsobilých výdajů 30 mil. Kč (60 mil. Kč) Min. 50 tis. Kč - max. 30 mil. Kč (60 mil. Kč) Pro obce do obyvatel Mimo území vyžadující zvláštní ochranu (CHKO, NP, Natura 2000, ) Projekt musí být realizován ve veřejném zájmu Projekty musí splnit hledisko nákladové efektivnosti na 1 připojeného obyvatele ( Kč vodovod, Kč kanalizace) Velmi atraktivní dotační titul s omezenými zdroji 8

Stavební obnova v oblasti péče o děti Stavební obnova v oblasti kulturní infrastruktury Stavební obnova v oblasti vzdělávání, sportu a volnočasových aktivit především zaměřených na děti a mládež Stavební obnova v oblasti veřejné správy Dotace ve výši % Dotace ve výši % ze způsobilých výdajů max. 3 mil. Kč (6 mil. Kč) Min. 50 tis. Kč - max. 3 mil. Kč (6 mil. Kč) Pro obce do 500 obyvatel Nelze podpořit novou výstavbu Do projektu lze zařadit jakékoliv stavby zaměřené na péči o děti Soulad se strategickým dokumentem Komunitní způsob plánování, zapojení místního podnikatelského subjektu Využití obnovitelných zdrojů energie 9

Pořízení lesnické techniky pro údržbu a obnovu cest, stezek a lesních porostů, hrazení bystřin, retenčních nádrží Investice do lesních cest a vodního režimu lesa Výstavba a rekonstrukce lesních cest včetně nájezdů, mostků Meliorace, lesní nádrže Dotace ve výši 50 % Dotace ve výši 50 % ze způsobilých výdajů (100% u cest) 200 tis. EUR v režimu „de minimis“ Min. 10 tis. Kč - max. 200 tis. EUR v režimu „de minimis“ Lesnická technika - pouze pro obce hospodařící v lesích o výměře min. 3 ha Podíl obhospodařovaného lesního majetku Lesní a zemědělské pozemky evidované v LPIS Lesnická infrastruktura – výstavba, modernizace, celková oprava lesní cesty, meliorací, ostatních infrastruktur objektů upravujících vodní režim v lesích Zvýšení kategorie lesní cesty 10

Budování a obnova místních komunikací III. a IV. třídy Budování a obnova sítí technické infrastruktury Obnova veřejných prostranství obce Parkové úpravy, nákup a výsadba veřejné zeleně Nákup techniky pro údržbu zeleně Maximální výše dotace 90 % Maximální výše dotace 90 % ze způsobilých výdajů 5 mil. (20 mil. Kč) Min. 50 tis. Kč - max. 5 mil. (20 mil. Kč) Pro obce do 500 obyvatel Projekt musí být realizován ve veřejném zájmu Projekt je v souladu se strategickým dokumentem Projekt je realizován s místními podnikatelskými subjekty Projekt je komplexní 11

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Vaše případné dotazy zasílejte na Vaše případné dotazy zasílejte na 12