ASOCIACE NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ÚSTECKÉHO KRAJE. STRANA 2 ANOÚK (založena r. 2001) Smysl ANOÚK je ve třech hlavních směrech činnosti: 1. Komunikace, partnerství,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Finanční možností svépomocných skupin
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Celostátní síť pro venkov
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Stanislava Správková
ORP a NNO Petr Holý.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

ASOCIACE NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ÚSTECKÉHO KRAJE

STRANA 2 ANOÚK (založena r. 2001) Smysl ANOÚK je ve třech hlavních směrech činnosti: 1. Komunikace, partnerství, sdružování 2. Informace 3. Servis

STRANA 3 ČINNOSTI Ve své činnosti se ANOÚK zaměřuje na:  oblast finančních prostředků pro NNO se zaměřením na EU i dotační politiku státu a kraje  spolupráci s obcemi, mikroregiony Ústeckého kraje, krajskými orgány  vzdělávání zástupců neziskových organizací včetně poradenské činnosti  informování veřejnosti, médií i veřejné správy o činnosti neziskového sektoru  pořádání kulatých stolů, workshopů, krajských konferencí  realizaci projektů (BROÚK; Lektoři pro NNO)

STRANA 4 Projekt BROÚK Budoucí rozvoj Ústeckého kraje = vytváření regionálního partnerství, prostředí pro tvorbu projektů, prostor pro střednědobé plánování a hodnocení projekt hrazen z prostředků Společného regionálního operačního programu, České republiky a Ústeckého kraje Výstupy projektu: Partnerství Dostatek osob se znalostí problematiky čerpání z fondů EU Komunikační strategie Zpracování strategií pro program.období Rozvojová centra Zavedené systémy řízení kvality Zásobník projektů

STRANA 5 Projekt Lektoři pro NNO (1/ /2008) Zaměření na: Zaměření na: rozšíření vzdělávání pracovníků v neziskovém sektoru větší počet specializujících se pracovníků přímo na neziskovou sféru vytvoření lektorského týmu pro jednotlivé oblasti vzdělávání a další vzdělávání mimo projekt Cílem projektu Cílem projektu bylo proškolení lektorů a navýšení jejich počtu v oblasti dalšího vzdělávání neziskových organizací Vytvoření kvalitního lektorského sboru Cílové skupiny: Cílové skupiny: lektoři, konzultanti, učitelé Realizovaná školení: Realizovaná školení: Vznik, vedení a financování NNO; Manager Fundraisingu, Prezentace a publicita NNO; IT pro začátečníky; Účtování a výkaznictví projektů financovaných ze SF; SF 2007 – 2013 Finanční podpora byla poskytnuta z rozpočtu Ústeckého kraje na realizaci projektu grantového schématu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního fondu

STRANA 6 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Nejvyšším orgánem ANOÚK je valné shromáždění. Rozhoduje o změně stanov, o vyloučení člena z ANOÚK, volí předsedu a další členy rady ANOÚK, volí členy revizní komise, schvaluje výši členských příspěvků, schvaluje rozpočet. V době mezi zasedáními Valného shromáždění řídí asociaci Rada ANOÚK. V jejím čele stojí předseda, který řídí její činnost. Dále do ní patří místopředsedové a členové, v celkovém počtu 7 osob. SOUČASNÉ VEDENÍ: předseda: PaedDr. Jan Eichler další členové rady:PaedDr. Jiří Roth p. Robert Hrabčík p. Zdeněk Tarant p. Dalibor Černý pí. Jaroslava Frýdlová pí. Božena Pecková

STRANA 7 OBOROVÉ SKUPINY SDRUŽENÍ Činnost ANOÚKu probíhá také v oborových skupinách, které se jednotlivě zaměřují na specificky orientované oblasti neziskového sektoru. Počet oborových skupin není konečný, bude se postupem času jistě měnit a vyvíjet. Za každou skupinu odpovídá jeden člen rady ANOÚK a hejtman Ústeckého kraje pověřil vždy člena rady ÚK garancí za příslušnou oblast. OBOROVÉ SKUPINY: Děti, mládež, sport a tělovýchova Životní prostředí, ekologie Sociální a zdravotní, církve, komunitní, dobrovolnictví Vzdělávání, poradenství, mezinárodní aktivity EU, výzkum Ochrana kulturních a historických památek Strategické dokumenty Kultura, umění

STRANA 8 ČLENOVÉ A SÍŤ ANOÚK Členská základna ANOÚK má zhruba …. členů. ANOÚK však nespolupracuje a nevyvíjí činnost jen pro své členy, ale poskytuje informační a poradenskou činnost i dalším zástupcům neziskového sektoru. Pro lepší informovanost a poskytování služeb NNO byla vytvořena na konci roku 2002 „síť ANOÚK“, jejímž smyslem je mít v každé obci s rozšířenou působnosti partnerskou organizaci, která by poskytovala služby a informace z ANOÚK neziskovým subjektům ve svém nejbližším okolí.

STRANA 9 ROZVOJOVÉ CENTRUM PŘI ANOÚK V rámci projektu BROÚK – Budoucí rozvoj Ústeckého kraje vzniklo v celém Ústeckém kraji několik rozvojových center, mezi nimi i Rozvojové centrum při Asociaci neziskových organizací Ústeckého kraje. Rozvojové centrum při ANOÚK sídlí na adrese: Prokopa Diviše 5, Ústí nad Labem Tel.:

STRANA 10 Naše činnosti Další aktivity ANOÚK - odborná spolupráce na koncepčních a strategických dokumentech Ústeckého kraje (např. Koncepce nakládání s odpady, Strategie EVVO….) - Ústecko živý region ve spolupráci s Ústavem pro ekopolitiku - zastoupení v odborných skupinách např. Krajská rada pro rozvoj lidských zdrojů, rozvoj cestovního ruchu, sociální sféra, památky, děti a mládež - spolupráce s ANO ČR a s RV pro NNO (zastoupení ve výborech RV pro NNO – V pro EU, V pro regiony) - zastoupení v MV – Severozápad, Cíl III a další

STRANA 11 A co dál? Co bychom potřebovali? - ekonomickou stabilitu, která by nebyla pouze závislá na různých grantech - tzn. ročně cca 400 tis. Kč (mzdy, odvody, provoz) Naše vize - usilovat o podporu NNO, které v pověřených obcích zajišťují obdobné služby ve svém území - i nadále usilovat o zastoupení v odborných orgánech ÚK - podílet se na rozvojových projektech kraje, budovat spravedlivý obraz našeho kraje - podporovat rozvoj občanské společnosti v Ústeckém kraji

STRANA 12 KONTAKT ASOCIACE NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ÚSTECKÉHO KRAJE Ladova 2532/2, Ústí nad Labem tel./fax: web:

ZÁVĚR Děkuji Vám za pozornost Dr. Jan Eichler