Vánoční perníková vesnička

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Advertisements

Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.10 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Recept na perník.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Rozdělení ovocných rostlin
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Jak upéct perníky Klikni zde..
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
Rozmnožování ovocných rostlin
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Kynutý koláč se švestkami
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Ovocná dekorace - vozík Autorem materiálu a všech jeho.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
VY_32_INOVACE_10-1-4_Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Rozdělení půd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor: Mgr. Irena Kotalíková Název: VY_32_INOVACE_180 _Dělitel a násobek Vzdělávací oblast: Matematika.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Suchary, strouhanka, macesy
Výroba listového těsta
Těstoviny Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Recept – Hororové cupcakes
Výroba dezertních hmot 1
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Výroba šumivých prášků
Lékořicové cukrovinky 2
Lékořicové cukrovinky 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Vánoční perníková vesnička ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10-1-14_Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v 6. - 9. ročníku. Vánoční perníková vesnička Anotace Prezentace slouží žákům jako názorný materiál pro lepší pochopení postupu práce před samotnou výrobou a jako podpůrný materiál pro výklad učitele. Vhodné pro žáky 7.ročníků. Vypracovala Ing.Lada Bízová Oblast Člověk a svět práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Lada Bízová

PŘÍPRAVA PERNÍKOVÉHO TĚSTA SUROVINY: 1kg hladké mouky, 36dkg moučkového cukru, 4 celá vejce, perníkové koření (popř.hřebíček, anýz, skořice… ), 1,5dkg jedlé sody, 250 dkg vlahého medu POLEVA NA ZDOBENÍ: 1 bílek, moučkový cukr, citronová šťáva

Postup přípravy těsta Moučkový cukr mícháme s celými vejci asi 15min. Poté přidáme perníkové koření (asi dvě kávové lžičky) a čtvrt kila vlahého medu…dobře promícháme Postupně přidáváme 1kg hladké mouky,do které zamícháme 1,5dkg jedlé sody. Těsto dobře propracujeme a necháme odpočinout asi hodinu

PŘÍPRAVA TVARŮ ŽÁCI JSOU ROZDĚLENI DO SKUPIN KAŽDÁ SKUPINA DOSTANE ŠABLONY DOMEČKU ŽÁCI SI SAMI PŘINESOU Z DOMU FORMIČKY NA HVĚZDIČKY, RŮZNÁ ZVÍŘÁTKA… JE DŮLEŽITÉ, ABY BYLA TŘÍDA DOMLUVENA, CO VŠECHNO BUDE JEJICH SPOLEČNÁ PRÁCE OBSAHOVAT

ŠABLONY VYUČUJÍCÍ VYTVOŘÍ ŠABLONY PRO SESTAVENÍ DOMEČKU Z PERNÍKOVÝCH DÍLŮ IDEÁLNÁ VŠAK JE, KDYŽ MAJÍ ŽÁCI PROSTOR VYTVOŘIT SI ŠABLONY SAMI POD VEDENÍM UČITELE TADY JE VŠAK TŘEBA, ABY BYLA STANOVENA JEDNOTNÁ VELIKOST PRO DOMKY DO VESNIČKY

Boční díly – dva Jeden s okny, druhý bez oken Základna chaloupky Jeden díl Střešní díly…dva stejné

Pět hvězdiček od největší po nejmenší Boční díly - dva Jeden s dveřmi, druhý bez Slepením na sebe vytvoří stromek

Stromek vytvořený z hvězdiček

PEČENÍ TVARŮ Podle šablon vykrájíme z vyváleného těsta jednotlivé tvary Pečeme v předehřáté troubě na asi 200°C

KOMPLETACE CHALOUPEK A ZDOBENÍ

KOMPLETACE VESNIČKY

VÝSLEDNÁ PRÁCE

BETLÉM – improvizace žáků