Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236."— Transkript prezentace:

1 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 Tematická oblast: Člověk a ochrana zdraví Autor: Ing. Iveta Kubistová Téma: Pracovní prostředí a pracovní doba Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_OZ_01_PRACOVNI PROSTREDI A PRACOVNI DOBA Datum tvorby: 3.8.2013 Anotace: soubor určen k procvičení učiva 4.roč. Klíčová slova: pracovní doba, směna, pracovní prostředí

2

3  Pracovní prostředí tvoří souhrn všech materiálních podmínek pracovní činnosti, které společně s dalšími podmínkami ovlivňují pracovníka v jeho práci.  Zaměstnavatel je povinen zajistit, aby pracoviště byla prostorově a konstrukčně uspořádána a vybavena tak, aby pracovní podmínky pro zaměstnance z hlediska bezpečnosti, hygieny a ochrany zdraví při práci, odpovídaly bezpečnostním požadavkům a hygienickým limitům na pracovní prostředí a pracoviště.

4  Pracovní doba je doba, po kterou je zaměstnanec povinen vykonávat pro zaměstnavatele určitou práci.  Směna je část týdenní pracovní doby bez přesčasů, kterou je zaměstnanec povinen odpracovat v průběhu 24 hodin po sobě jdoucích (podle předem stanoveného rozvrhu pracovních směn).

5  Doba odpočinku je doba, která není pracovní dobou. Je však velice důležitá pro zachování zdraví každého člověka.

6  Popište pracovní prostředí a pracovní dobu učitele, lékaře a horníka.  Jaké jsou rizikové faktory na těchto pracovištích.  Diskutujte na toto téma s vyučujícím.

7  http://www.sprace.cz/poradna/pracovni- podminky.html http://www.sprace.cz/poradna/pracovni- podminky.html  Vlastní zdroje autorky  Galerie Klipart


Stáhnout ppt "Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236."

Podobné prezentace


Reklamy Google