Česká asociace sester skupina PRO KVALITU PÉČE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Výjezdní zasedání prezidia, předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS Luhačovice – Hotel Fontána II – kongresový sál Luhačovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu květen 2013 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY
Celostátní síť pro venkov
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Praktická příprava k akreditaci podle JCI ve Fakultní nemocnici v Motole Anna Skalická, Kateřina Vašatová, Fakultní nemocnice v Motole, Praha.
Akreditace klinických laboratoří Ing. Martina Bednářová Seminář NASKL, let akreditace.
Česká asociace adiktologů
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Plán činnosti prezidia pro rok 2009 Dana Jurásková Luhačovice.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
1 Strategie NASKL Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Pád pacienta – národní indikátor kvality ošetřovatelské péče
Pracovní skupina ČAS Soudní znalci
Vznik přípravného výboru pro „komoru nelékařských zdravotnických povolání“ Tisková konference Praha
Koncepce ošetřovatelství
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Zpráva o činnosti prezidia ČAS 2008 Dana Jurásková Luhačovice.
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Studium pro školní metodiky prevence
Novinky ve specializačním vzdělávání
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Česká asociace sester Pracovní skupina pro kvalitu
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Sledování dekubitů jako indikátoru kvality ošetřovatelské péče na národní úrovni Prezentace výstupů Praha,
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Co potřebujeme v praxi? Martina Šochmanová Praha,
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Mezinárodní den sester květen 2009
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociální práce TEĎ a TADY II
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Národní ošetřovatelské standardy
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Česká asociace sester skupina PRO KVALITU PÉČE Mgr. Dita Svobodová

Česká asociace sester Počtem členů i rozsahem působnosti představuje nejvýznamnější odbornou organizaci zdravotnických pracovníků nelékařů v ČR V roce 2000 počet členů – 2 800 V roce 2006 počet členů – 25 000 V roce 2007 od ledna do srpna – 2 787 nových členů Počet odborných sekcí = 39 Počet regionů = 10

Česká asociace sester Novinky Vznikající sekce Sekce pro seniory Sekce pro hepatologické sestry Sekce pro sestry v sociálních službách Sekce pro sestry v primární péči Pozastavena činnost Regionu Plzeň – téměř celá členská základna přešla pod Region Karlovy Vary (spolupracující buňka v Plzni) Publikace Jak šel ČAS – NCO NZO – Křest 17.11. v Karlových Varech „Ošetřovatelský výkladový slovník“

Nová strategie ČAS 2007 - 2010 Podporovat aktivity zaměřené na realizaci národních a mezinárodních programů Spolupracovat na změnách systému zdravotnických služeb v ČR Vytvářet účinné nástroje k zajištění bezpečně a kvalitně poskytovaných ošetřovatelských služeb Podporovat aktivity vedoucí ke zvyšování uznání nelékařských profesí ve společnosti

Vznik pracovních skupin Pracovní skupina pro kvalitu péče ČAS Pracovní skupina pro legislativu Pracovní skupina pro dohodovací řízení Pracovní skupina pro vzdělávání Pracovní skupina poradců pro soudní znalce Pracovní skupina pro reorganizaci ČAS

Pracovní skupina pro kvalitu péče ČAS Pracovní skupina pro kvalitu Vznikla na návrh ČAS Sekce a regiony navrhly členy ne všichni byli přijati V současné době – 14 členů První setkání 2. srpna 2007 Druhé setkání 13. prosince 2007

Cíl pracovní skupiny Systematicky pracovat na kvalitě péče v oblasti ČAS. Především koordinovat, zpracovávat a popisovat jednotlivé problematické (kritické) oblasti týkající se nelékařských zdravotnických pracovníků a zdravotní péče. Spravovat řízenou dokumentaci v rámci ČAS, prostřednictvím které se zformalizuje dokumentace. Standardizovat dokumentaci ČAS (přehlednost, jednotnost stylu a obsahu)

Další cíle Všechny rizikové procesy upraveny doporučenými standardy ČAS Všechny standardy budou implementovány mezi členy ČAS formou seminářů organizovaných na krajské úrovni Začátek sledování základních indikátorů na národní úrovni

Vedení pracovní skupiny Vedoucí pracovní skupiny Přijímá podněty k práci skupiny (členská základna i jiné subjekty) Spolupracuje s představiteli prezidia ČAS, MZČR, NCO NZO, fakultními nemocnicemi atd…. Koordinuje přípravu, zodpovídá za vytváření, připomínkování a aktualizaci norem ČAS Připravuje zásadní materiály v oblasti kvality

Členství Je dobrovolné, na základě projeveného zájmu ze strany členek a členů ČAS Úkolem je navrhovat, zpracovávat aktuální témata a požadované podklady Připravovat podklady k připomínkovému řízení Dokumenty připomínkovat

Příjem a zpracování podkladů Iniciovat vznik nového dokumentu může každý člen O potřebě a schvalování rozhoduje skupina pro kvalitu a předkládá ji prezidiu ČAS Dokument musí být zpravidla připomínkován (výjimku dovoluje prezidium ČAS) Po schváleném připomínkovém řízení je dokument předložen prezidiu ČAS a po schválení vyvěšen na www.cnna.cz (rovněž v listinné a parafované podobě uložen na sekretariátu ČAS) Viz ČAS/PP/2007/0001

Komunikace Elektronická komunikace Schůzky jsou realizovány 4x ročně V případě potřeby Informace pro veřejnost – v současné době úprava stánek ČAS – do konce roku 2007 www.cnna.cz

Co jsme již udělali Řády ČAS/RD/2007/0001 Řízená dokumentace Směrnice ČAS/SM/2007/001 Uzavírání dohod o provedení práce a její zdaňování ČAS/SM/2007/002 Náhrady cestovného Pracovní postupy ČAS/PP/2007/001 Pracovní skupina pro kvalitu péče ČAS/PP/2007/002 Pracovní skupina pro legislativu ČAS/PP/2007/003 Prevence pádu a zranění u pacienta a jeho řešení ČAS/PP/2007/004 Výživa u hospitalizovaných pacientů

Na čem pracujeme Pracovní postupy Používání omezovacích pomůcek u pacientů Sociální péče ve zdravotnických zařízeních Prevence pádu a zranění u pacienta a jeho řešení Příprava na národní standard Péče o pacienta s PEG Prevence a léčba chronických ran Personální obsazení zdravotnických zařízení Metodika výpočtu nelékařského personálu při poskytování ošetřovatelské péče

Na čem pracujeme Směrnice Vydání souhlasného stanoviska Kreditní komise Korespondenční volby

Co očekáváme od členské základny Podněty k novým problematických oblastem a návrhy pro zpracování Spolupráci, popřípadě aktivní členství Podněty a návrhy k připravovaným dokumentům

Kontakt Pracovní skupina Seznam členů pracovní skupiny je uveden na: www.cnna.cz Vedoucí skupiny Mgr. Dita Svobodová tel: 261 083 484 email: dita.svobodova@ftn.cz

Děkuji za pozornost