KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. arch. Vlasta Poláčková
Advertisements

Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
STANDARD VÝKONŮ A ČINNOSTÍ AUTORIZOVANÝCH OSOB
Územní plán Liberec.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
NÁSTROJE ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) ve znění pozdějších předpisů, od novela.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
ÚZEMNÍ PLÁN - VÝROK A ODŮVODNĚNÍ
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
Tento projekt byl financován z INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU
Stavební zákon a územní plánování
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
úřad územního plánování
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Půda – složka životního prostředí
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Územní plánování a územní plán města
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Právo životního prostředí I.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Územní plán v podmínkách nového stavebního zákona Modelový příklad zadavatel MMR ČR 01/2007 Ing. arch. Vlasta Poláčková konzultace a úpravy Ing.Tomáš Sklenář.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 1. část Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Lhůta pro pořízení územní studie
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
územního plánování na obcích v roce 2007
Územní plán Liberec.
Na Šachtě 497/9, Praha 7 – Holešovice
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání – 24. 11 OBJEDNATEL: Město Odolena Voda zastoupené starostkou Evou Odehnalovou (do 11.11.2010) POŘIZOVATEL: MÚ Odolena Voda zastoupený Ing. Renatou Perglerovou ZPRACOVATEL: Ing. Václav Jetel autorizovaný architekt pro územní plánování - ČKA 3541 Ing.arch. František Pospíšil autorizovaný architekt - ČKA 2285 a kol.

Vyhodnocení vlivu na URÚ PROCES POŘÍZENÍ ÚPD ZADÁNÍ ÚP schválení zadání KONCEPT ÚP Vyhodnocení vlivu na URÚ K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání veřejné projednání konceptu ÚP NÁVRH ÚP společné jednání posouzení KÚ ÚPRAVA NÁVRH ÚP veřejné projednání návrhu ÚP ČISTOPIS ÚP vydání ÚP jako OOP

SEZNAM DOKUMENTACE dle Přílohy č.7 k vyhlášce č.500/2006 Sb. Obsah návrhu (výroku) konceptu územního plánu Odolena Voda: I.A Textová část I.B Grafická část I.1 Výkres základního členění území – 1 : 10 000 (1x formát A2) I.2 Hlavní výkres – 1 : 5 000 (1x A0) I.2.1 Výkres koncepce technické infrastruktury – 1 : 5 000 (1 x A0) I.3 Výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací – 1: 5 000 (1x A0) I.4 Výkres pořadí změn v území – 1 : 10 000 (1x A2) Obsah odůvodnění konceptu územního plánu Odolena Voda: II.A Textová část II.B Grafická část II.1 Koordinační výkres – 1 : 5 000 (1x A0) II.2 Výkres širších vztahů – 1 : 50 000 (1x A4) II.3 Výkres předpokládaných záborů půdního fondu – 1 : 10 000 (1x A2) K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

SOUČASNÝ STAV městské části: Odolena Voda, Dolínek sídelní jednotky: Odolena Voda, Dolínek, Čenkov K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání počet obyvatel k 31.12.2009: 5 495 celkový přírůstek obyvatel: 105 rozloha: 1 123 ha zemědělská půda: 817 ha

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A) požadavky z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem B) požadavky z územně analytických podkladů C) rozvoj území obce D) plošné a prostorové uspořádání území E) řešení veřejné infrastruktury F) ochranu rozvoje hodnot území G) veřejně prospěšné stavby, veřejně prospěšná opatření a asanace H) další požadavky vyplývající ze zvláštních předpisů I) řešení hlavních střetů zájmů a problémů v území J) vymezení zastavitelných ploch K) vymezení ploch a koridorů - územní studie L) vymezení ploch a koridorů - regulační plán M) vyhodnocení vlivů územního plánu na udržitelný rozvoj území N) zpracování konceptu O) požadavky na uspořádání obsahu konceptu a návrhu územního plánu K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

PODKLADY Strategický plán rozvoje města Odolena Voda (2008) Politika územního rozvoje České republiky (2008); Program rozvoje územního obvodu Středočeského kraje (2006, akt. 2009); ÚP VÚC Pražský region (2006); Zadání ZÚR Středočeského kraje (2008); Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Středočeského kraje (akt. 2009); Územní energetická koncepce Středočeského kraje ad. K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

ŠIRŠÍ VZTAHY K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

KONCEPCE ROZVOJE K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

KONCEPCE ROZVOJE K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

KONCEPCE ROZVOJE K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání ÚPSÚ

KONCEPCE ROZVOJE K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání 1. Změna ÚPSÚ

TEXTOVÁ ČÁST OBSAH a) zastavěné území b) koncepce rozvoje území obce c) urbanistická koncepce d) veřejná infrastruktura e) uspořádání krajiny f) využití ploch s rozdílným způsobem g) VPS, VPO h) předkupní právo i) územní rezervy j) územní studie k) stanovení pořadí změn v území l) architektonicky nebo urbanisticky významné stavby m) stavby nezpůsobilé pro zkrácené stavební řízení n) počet listů, výkresů K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

GRAFICKÁ ČÁST VÝKRES ZÁKLADNÍHO ČLENĚNÍ K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

GRAFICKÁ ČÁST HLAVNÍ VÝKRES K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

GRAFICKÁ ČÁST HLAVNÍ VÝKRES K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

GRAFICKÁ ČÁST HLAVNÍ VÝKRES K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

GRAFICKÁ ČÁST HLAVNÍ VÝKRES K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

GRAFICKÁ ČÁST KOORDINAČNÍ VÝKRES K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

GRAFICKÁ ČÁST KOORDINAČNÍ VÝKRES K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

GRAFICKÁ ČÁST KOORDINAČNÍ VÝKRES K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

VYHODNOCENÍ VLIVŮ ÚP NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ A) životní prostředí - SEA B) území Natura 2000 C) stav a vývoj území (ÚAP) D) silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby E) priority územního plánování F) shrnutí SEA ZÁVĚR ovzduší půda krajina, ekosystémy hluková situace odpady ochrana vod krajinný ráz, historické hodnoty území K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST K O N C E P T Ú Z E M N Í H O P L Á N U O D O L E N A V O D A pro veřejné projednání DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST