Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉMY A SUBSYSTÉMY EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Michal Dvouletý obor Finance a daně
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Studijní program Ekonomika a management
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Uplatnění absolventů VŠE. Rozvojové a poradenské centrum VŠE  Uplatnění absolventů VŠE a hodnocení absolvovaného studia  Rozvojové a poradenské centrum.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P H D R. R OMAN V IDO, P H.D. Den otevřených dveří 22. – 23. ledna 2016 Fakulta.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Výroční konference OP PIK
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA

3 obory Ekonomie / Economics (ČJ / AJ) Národní hospodářství Veřejná správa a regionální rozvoj Cílová skupina (pro koho?) Náplň oboru (co?) Uplatnění (k čemu?) … a 3 informace

EKONOMIE  Cílem bakalářského studijního programu je zajištění teoretické a analytické vybavenosti posluchačů jak pro budoucí profesní výkon, tak i pro další vzdělávání.  Studium oboru je interdisciplinární.

EKONOMIE EKONOMIE Náplň bakalářského studijního programu :  Mikroekonomie, makroekonomie, vývoj ekonomického myšlení  Ekonometrie a kvantitativní metody  Organizace trhů a odvětví  Teorie her  Matematika pro ekonomy aj.

EKONOMIE EKONOMIE Nedílné součásti koncepce výuky  Široké možnosti studijních stáží na zahraničních univerzitách.  Přednášky odborníků z praxe v rámci některých předmětů.  Přednášky zahraničních i tuzemských odborníků na NF VŠE

EKONOMIE EKONOMIE Absolventské dovednosti  Konstrukce jednoduchého ekonomického modelu a jeho aplikace při zodpovězení výzkumné otázky.  Interpretace společenských jevů ekonomickou logikou skrze náklady a výnosy jejich účastníků.  Deskripce fungování ekonomických systémů pohledy různých ekonomických škol.  Konstrukce designu pravidel, které budou subjekty motivovat k dosažení žádaného cíle v rámci ekonomické hry.

 bakalářský studijní program:Ekonomie  magisterský studijní program: Ekonomická analýza  doktorský studijní program: Ekonomická teorie EKONOMIE EKONOMIE Návaznost studijních programů

EKONOMIE EKONOMIE Uplatnění absolventů studia  Analytičtí pracovníci ve firemním a finančním sektoru, ve vrcholné státní správě  Výzkumní pracovníci v univerzitním prostředí  V navazujícím magisterském studiu

 Nejvyšší státní zpráva: poradce prezidenta ČR, NERV, aj.  Bankovní a finanční sektor: ČNB, ČSOB, Česká spořitelna, KPMG, aj.  Firemní sektor: EON, Škoda Auto, T-Mobile, aj EON, Škoda Auto, T-Mobile, aj.  Univerzity a vysoké školy: VŠE, MUNI, VŠFS, aj. EKONOMIE EKONOMIE Uplatnění absolventů - příklady z praxe

doplnit NH

Veřejná správa a regionální rozvoj Cílem bakalářského studia je profesně připravit posluchače k řešení konkrétních problémů regionálního rozvoje a veřejné správy. Studium je interdisciplinární a humanitně zaměřené.

Veřejná správa a regionální rozvoj Bakalářské studium je koncipováno tak, aby profil absolventa zahrnoval jeho schopnost na vysoce odborné úrovni zpracovávat koncepční a strategické dokumenty a podílet se na modernizaci a fungování správních orgánů. Během studia je možnost kratších i dlouhodobých pobytů na zahraničních univerzitách. V rámci některých předmětů jsou pořádány odborné praxe a exkurze v ČR i do zahraničí.

Veřejná správa a regionální rozvoj Znalosti z oboru správní a regionální problematiky připraví absolventa na kompetentní rozhodování v konkrétních situacích, které sféra regionálního rozvoje, politiky a správy v území přináší. Znalosti z regionalistiky, ekonomie, veřejné správy a z dalších souvisejících disciplin a především schopnost jejich praktické aplikace jsou tak podmínkou práce ve všech sférách činnosti výkonného aparátu státní správy.

Veřejná správa a regionální rozvoj Na bakalářský obor navazuje magisterské studium, které bude realizováno ve dvou základních oborech: Veřejná správa Regionální studia Případně: Ekonomika a správa životního prostředí Ekonomická a regionální studia Latinské Ameriky (zatím pouze v anglickém jazyce, placený program) Na magisterské studium navazuje doktorské studium: Regionalistika – veřejná správa

Veřejná správa a regionální rozvoj Absolventi mohou najít široké uplatnění: - ve veřejných institucích, zejména ve veřejné správě na státní, regionální i komunální úrovni - v orgánech a institucích Evropské unie - v ekonomickém poradenství, v ekonomické a regionální publicistice

Veřejná správa a regionální rozvoj Jaké je současné uplatnění absolventů: v orgánech Evropské unie v Bruselu a dalších evropských městech, na ministerstvech (např. ministerstvo pro místní rozvoj, vnitra, průmyslu a obchodu), na rozvojových agenturách (Centrum pro regionální rozvoj ČR, CzechInvest, regionální rozvojové agentury apod.), na krajských a městských úřadech, v poradenských firmách, v neziskovém sektoru, nevládních institucích, v soukromém sektoru, především ve velkých firmách atd.

EkonomieNárodní hospodářství Veřejná správa a regionální rozvoj Cílová skupina Analyticky a teoreticky orientovaní uchazeči se zájmem a společenské vědy a další vzdělávání (se) Prakticky orientovaní uchazeči se zájmem o hospodářství a roli státu v něm Prakticky orientovaní uchazeči se zájmem o aktivity státu v oblasti hospodářského rozvoje na místní úrovni. Náplň oboru Základní povědomí o ekonomických nástrojích a aspektech společnosti (matematika, statistika, účetnictví, finance, ekonomie, podnikání, právo, historie a filosofie) Ekonometrie a kvantitativní metody, teorie her, organizace trhů a odvětví Hospodářská a sociální politika, politické ideologie, hospodářská politika EU, organizace trhů a odvětví Veřejné právo, státověda, prostorová ekonomie, sociologie, regionální politika EU, veřejné finance Uplatnění Široký základ pro veškeré ekonomicky či společensky orientované obory předpokládá se navazující studium analytičtí a výzkumní pracovníci univerzity, poradenské a finanční instituce, vrcholná státní správa možné okamžité uplatnění manažeři a poradci vrcholná státní správa, regulatorní orgány, finanční a auditorské společnosti možné okamžité uplatnění manažeři a poradci regionální státní správa, poradenské a auditorské společnosti