Chuligánství v dějinách v Británii od počátků fotbalu –> od 13. století několik pokusů o zrušení fotbalu kvůli násilnostem  Eduard III. – 1365  Oliver.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Advertisements

Benešovská hasičská liga s Ferdinandem Bukovany SDH: Bukovany Zpracováno: SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BUKOVANY STRANA 1/26.
SPORT – Spišská Nová Ves
Mgr. Barbora Landová Horolezectví A Právo.
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Atletický klub A.C. Sparta Praha
Právní odpovědnost sportovců za sportovní úrazy (teoretický vstup do problematiky) M ICHAL K RÁLÍK,
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Letní olympijské hry v Pekingu
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Alkohol a mladiství situace v Plzni
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Bojím se organizovaného zločinu… Seminář v Evropském domě Doc., PhDr., Judr. Ivo Šlosarčík LL.M., PhD. Policejní a soudní spolupráce v post-lisabonské.
Kondiční příprava hráče baseballu
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí
TRESTNÍ PRÁVO I Milana Reichlová.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
22. Březen 2013, Brno Mgr. Martin Hrabálek, PhD. Bezpečnost v regionu Latinské Ameriky „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.1 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Obecné zásady první pomoci Typ: DUM - výkladový Předmět:
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Vít Řanda Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování oddělení informační kriminality.
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
Obecně Lucia Madleňáková
Situační prevence -MKDS- Cíl ● preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách, ● snížení trestné činnosti /i přestupků/ a její.
Vandalismus.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Finanční fair play ve fotbale. Historie ● 2009 – zpráva UEFA o finanční situaci všech klubů ● 56 % z 655 klubů ve ztrátě, o 9 % více než předchozí rok.
Obecně Mgr. Lucia Rentková
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Domácí násilí Policejní vykázání.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
© 2012 OIKT Plzeň Mobilní Monitorovací Centrum a jeho využití v roce 2011 v rámci projektu „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
1. Na fotbalovém stadionu není vhodné místo na vedení konverzace. 2. Neházíme dýmovnice, dělobuchy, pyrotechniku. 3. Do řady vchází první muž čelem k.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Zóny tolerance jako cesta k řešení problému strukturálního násilí Lucie Šídová Projekt Spojme se proti násilí na ženách ze sexbyznysu, č. 628.
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2009 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
ANTIKONFLIKTNÍ TÝM POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY. Antikonfliktní tým Policie ČR 2 Co je antikonfliktní tým (AKT) Je to nová forma preventivního působení za.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Trestní právo 2 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR 1.  nová forma preventivního působení za účelem předcházení protiprávnímu jednání,
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Negativní důsledky vymezení hranic soukromého prostoru: uzavřené rezidenční oblasti (gated communities) v Česku Tomáš Brabec Katedra sociální geografie.
Veřejná služba 2017.
Správní trestání I..
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
HOKEJBALPROTI DROGÁM SK KELTI 2008 Roman Novák
10 pilířů reformy Policie ČR
Název projektu: Moderní škola
PBSNPB22 Probační a mediační služba
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Rizikové sporty a rizikové chování v dopravě
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Hazard Alkohol a Děti 2018.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Domácí násilí.
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Chuligánství v dějinách v Británii od počátků fotbalu –> od 13. století několik pokusů o zrušení fotbalu kvůli násilnostem  Eduard III. – 1365  Oliver Cromwell

Hooligans hoolies, hools, rowdies, vlajkonoši, chuligáni označení pro radikální, především fotbalové fanoušky vznik za účelem střetu s fanoušky ostatních klubů vysoce riziková skupina často pravicoví rasisté alkohol, drogy

Kluby a jejich propojení k jednomu klubu se hlásí i několik hooligans skupin, spolupracují smíry – pakty o neútočení družby

Znaky příslušnosti tetování – místo členské průkazky vlajky hymna – Baníčku, my jsme s tebou…

Organizace skupiny vysoce organizovány koordinace přes internet princip pouličního gangu jasně určené vedení – nejstarší nebo zakládající členové fungující jádro nábor nových členů

Na stadionu odděleně => snaha o proražení bariér tlačenice – nebezpečí ušlapání ohně, konfety choreografie rozbíjení sedaček…

Bitky tzv. třetí poločas bývají předem domluvené - telefonicky „fair play“ - beze zbraní, ošetřování zraněných, nedokopávání ležících bez nevinných fanoušků, někde bokem, bez policie

Ultras organizují fanouškovské choreografie během zápasu vybírají peníze přes internet – vychází to pod 5 Kč na sedadlo

Zásahy policie prakticky jen přihlíží a zasahuje až při vážnějších zraněních nebo větších výtržnostech tuhá represe ze strany státu byla podepsána novela trestního zákona  pokuta nebo až 2 roky vězení  možnost zákazu vstupu na VŠECHNY sportovní akce

Současná opatření zákaz alkoholu na stadionech => větší popíjení před a po bariéry + policisté => silné stresory zdi => ohrožení zdraví policistů i diváků represe na stadionu => vytlačení do ulic, kde se mnohem hůř zvládají u nás není prevence

Ideální opatření represe i prevence tzv. anglický model  odstranění bariér ze stadionů  posílení role pořadatelské služby  vniknutí na hrací plochu je trestný čin začlenění hools do společnosti  jsou na okraji a ještě více se vyčleňují  mají vymezen prostor, v kterém mohou páchat násilí