Cíl: vzdělávat a informovat veřejnost, zejména mladou generaci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Elixír do škol – aneb Heuréka na třetí a ještě mnohem víc
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Představení zajímavých projektů OPVK
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Oddělení mládeže a sportu
Problémy fyzikálního vzděláváníJ.Burešová HST Problémy fyzikálního vzdělávání HST at CERN Ženeva 2.− Jana Burešová.
S námi máte informační předstih!
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
Mapa zájmu - plány.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
Elektrárny v ČR.
Fyzikou a chemií k technice
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Určitě si kladete otázku, proč na kongresových dnech výchovných poradců, zaměřených na nové trendy ve výchovném poradenství, vystupuje zástupce Skupiny.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Lukáš Feřt, SPŠ dopravní, Karlovarská 99, Plzeň
Odvětví průmyslu Česka
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Těžký průmysl Energetika.
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Jaderná energetika. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
ČESKÁ REPUBLIKA ENERGETIKA.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Silnoproudá elektrotechnika
Skupina ČEZ PEDAGOGŮM A STUDENTŮM
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Statutární město Ostrava
Silnoproudá elektrotechnika
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Science talent Ostrava
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Transkript prezentace:

SVĚT ENERGIE

www.cez.cz/vzdelavaciprogram Cíl: vzdělávat a informovat veřejnost, zejména mladou generaci Studenti, které dnes program oslovuje, jsou budoucí spotřebitelé elektřiny a budou i rozhodovat o dalším vývoji energetiky - proto nám záleží na tom, aby rozhodovali kvalifikovaně. Cíl: zvýšit zájem o studium technických oborů a zajistit tak pro energetiku kvalifikované pracovníky Podpora vzdělávání v technických oborech je vedle výroby a prodeje elektřiny a tepla a prodeje plynu další službou, kterou ČEZ poskytuje veřejnosti. Cíl: pomoci učitelům při zapojování fyzikálních témat do ŠVP ČEZ je jediná průmyslová firma v ČR, která takovýto koncepční dlouhodobý vzdělávací program školám nabízí. Děkujeme vám za váš zájem a spolupráci.

Gamabeta - souprava na pokusy s radioaktivitou Experimenty blízké Semináře

Gamabeta - souprava na pokusy s radioaktivitou …ale i experimenty vzdálené a dokonce film s natočenými pokusy „Práce s Gamabetou“ – součást DVD Videotéka ČEZ.

Popularizace Od r. 2001, PDF ke stažení, archiv všech čísel www.tretipol.cz

Návody na pokusy na www.tretipol.cz

Návody na pokusy na www.tretipol.cz Šmejdivý kartáč na automatický úklid Jak získat DNA z čehokoliv živého Nejjednodušší elektromotor (ze 4 součástek Pokořená gravitace na kuchyňském stole Udělejte si magnetický urychlovač Bramborové baterie vařené 3D fotografie Udělej si sám reproduktor Rakety na vodní pohon Plasmová koule

Internet www.cez.cz/vzdelavaciprogram Brožury ke stažení Jaderný reaktor na vašem PC Multimediální Encyklopedie energie Miniencyklopedie - Elektřina a magnetismus, - Jaderná energie, RTG, Lasery, Vysoké energie, Albert Einstein, Solární energie Pokusy z jaderné fyziky Folie pro dataprojektor …kontakty, aktuality a mnoho dalšího

Brožury Hrátky s…

Hrátky s… - co je uvnitř?

Besedy Energie - budoucnost lidstva, Soutěže Co víš o energetice?

Soutěže pro podporu talentů Soutěž vědeckotechnických projektů SŠ (ve spolupráci s AMAVET, ve všech oborech - technických i humanitních) Cena Nadace ČEZ - soutěž vědeckotechnických projektů VŠ v odborných elektrotechnických a energetických oborech Cena ČEZ – soutěž diplomových a doktorandských prací

Semináře pro učitele V různých městech ČR 10x ročně Metodiky výuky fyziky Náměty k tvorbě ŠVP Akreditované MŠMT (uznané jako další vzdělávání pedagogických pracovníků)

…a na nich si i učitelé zaexperimentují

KLUB SVĚTA ENERGIE – již 486 členů! Přednostní informování o novinkách a chystaných akcích Zasílání elektronického klubového informačního listu Semináře a setkávání s odborníky na pedagogiku, fyziku a energetiku Nabídka exkluzivních exkurzí do energetických provozů a na vědecká pracoviště Slevy na placené materiály ze vzdělávacího programu ČEZ Spolupráce na vytváření učebních materiálů Připojte se!

Mnohem víc než jen experimentování

Prostor pro Vaše nápady Stopa z Klášterce v soutěži MUDRC Příkladné prezentace elektráren Chvaletice a Dětmarovice Soutěž Světový rok jádra 2011 Pásmo o A. Einsteinovi z Valašských Klobouk Měření smykového tření Jak funguje magnetické kadeřnictví Ovoce a zelenina jako zdroj elektrického napětí Mezinárodní rok astronomie 2009 na ZŠ Horka-Domky Horkovzdušné létání a pády Propojení detektoru Gamabeta s Vernier LabQuestem Solární vařič a vodní turbína Toricelli a poločas přeměny

Co chystá Klub Světa energie na podzim 2012 4. a 5. října: Poříčí – uhelná elektrárna a teplárna Police nad Metují – muzeum Merkur Vodní elektrárna Les království 29. a 30. listopadu: Jaderná elektrárna Temelín Laboratoř radiační kontroly České Budějovice Meteorologická stanice Temelín Oslavu 20 let vzdělávacího programu – přijeďte slavit s námi!

Informační centra – lépe 1x vidět než 100x číst Temelín Dukovany Dlouhé Stráně Dalešice Lipno Štěchovice Vydra – Čeňkova pila Hučák (Hradec Králové) Ledvice Orlík Tušimice exkurze do ostatních provozů (Na „vodních“ a „jaderných“ využijte pracovní listy pro výuku fyziky)

Statistika Světa energie Besedy o energetice - 4100 besed s více než 160 000 studenty Semináře Svět energie – 7 ročníků, cca 1200 pedagogů Podzimní škola – 12 ročníků, téměř 800 pedagogů Soutěž „Co víš o energetice?“ – účast 4000 studentů Cena ČEZ – 14 ročníků, cca 500 diplomantů a doktorandů Cena Nadace ČEZ – 13 ročníků, účast cca 500 prací Časopis Třetí pól – 50 čísel, 900 000 výtisků, 9 000 hitů/měsíc na webu Za dobu existence programu bylo školám předáno okolo 2 milionů kusů vzdělávacích materiálů Za 20 let trvání vzdělávacího programu ČEZ investoval přímo do podpory vzdělávání více než 150 mil. Kč (+ dary Nadace ČEZ)

NABÍDKA AKTIVIT PRO STUDENTY A PEDAGOGY STRATEGICKÝ NÁBOR SKUPINY ČEZ praxe a exkurze v provozech Skupiny ČEZ besedy s významnými osobnostmi v energetice stáže Jaderná a Energetická maturita pro střední školy stáž Letní univerzita pro vysoké školy stipendijní program spolupráce na diplomových nebo odborných pracích podpora Matematické a Fyzikální olympiády trainee program ČEZ Potentials pro absolventy vysokých škol zasílání čtvrtletního newsletteru s informacemi z energetiky Další informace na www.kdejinde.cz nebo www.facebook.cz/PrácevČEZ 21

A kde najdete všechno o Světě energie? Web: www.cez.cz/vzdelavaciprogram www.tretipol.cz Facebook: O ČEZu více dozvíš se v IC Fandíme elektromobilům Práce v ČEZu Kontakt: marie.dufkova@cez.cz 211042681 cez@cez.cz

Děkujeme vám za váš zájem a spolupráci! SVĚT ENERGIE