Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, 401 13 Ústí nad Labem IČ: 254 88 627 společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Facility management při transformaci 5 nemocnic Ústeckého kraje
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
Course seminar CM4 SE 31. srpna Regionální zdravotnické informační systémy B.I.B.S., a.s. Brno Senior Executive MBA Course Seminar Ing. Martin Zeman.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Ing. Stanislava Správková
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Systém objednávání pacientů přes Internet Martin Zeman, Jan Pejchal, Aleš Daniel Workshop „eHealth a veřejná správa –
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
1 © AGIT AB Dostupnost, formy a obsah dotací z evropských fondů pro zdravotnická zařízení Zkušenosti s evropskými programy v českých nemocnicích Martin.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
1 © AGIT AB Výkonná a bezpečná komunikační infrastruktura pro aplikace Telemedicíny & eZdravotnictví/eHealth Martin Zeman (Krajská zdravotní, a.s.) Radek.
1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Integrovaný regionální operační program
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 eHealth v Ústeckém kraji V. Mezinárodní konference MEDTEL MEDTEL – ČNFeH 2008 – eHealth pro uživatele – eHealth pro všechny 27.–28. listopadu 2008 v Praze Martin Zeman

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Krajská zdravotní,a.s. Nemocnice Děčín,o.z. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,o.z. Nemocnice Teplice,o.z. Nemocnice Most,o.z. Nemocnice Chomutov,o.z. stav aktiv společnosti 5 miliard Kč základní kapitál 3,6 miliardy Kč plánované výnosy 4,5 miliardy Kč celkem 6237 zaměstnanců, 4885 zdravotníků, z toho 821 lékařů, 2671 sester

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Program rozvoje Ústeckého kraje 2008 – 2013 Priorita 2 – Rozvoj lidských zdrojů. –Cíl priority: Zlepšit vzdělanostní strukturu a zvýšit kvalitu života obyvatel Ústeckého kraje prostřednictvím zkvalitnění poskytovaných veřejných služeb. –Specifický cíl priority: Zlepšit a zefektivnit poskytování zdravotní péče a zlepšit zdravotní stav obyvatel

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Program rozvoje Ústeckého kraje 2008 – 2013 Opatření „Rozvoj, zkvalitnění a zefektivnění zdravotní péče“: –Cíle opatření: Zlepšit a zefektivnit poskytování zdravotní péče a zlepšit zdravotní stav obyvatel. –Typové aktivity: Zavedení společného komunikačního, informačního a archivačního systému (e-health)

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Naše vize Bezfilmové a bezpapírové zdravotnictví Telemedicína Elektronický zdravotní záznam Nové služby založené na ICT a zároveň Ochrana soukromí Právní ochrana Finanční zdraví

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Naše realita Bezfilmové nemocnice na dohled, ale pouze v rámci jedné právnické osoby Primární zdravotní dokumentace v papírové formě, občas nějaký dokument plně elektronizován Sdílení zdravotních záznamů prostřednictvím ICT pouze resp. maximálně v rámci jedné právnické osoby Vznikají nové služby na bázi ICT

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Aktuální výzvy ROP Úspěšné projekty podané v rámci 2. výzvy ROP Severozápad do oblastí podpory 1.3 Infrastruktura v oblasti rozvoje lidských zdrojů. V dále uvedených projektech je téměř 100M Kč do ICT technologií

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Aktuální výzvy ROP Projektová žádost Celkové způsobilé výdaje Dotace z RR Doplnění zdravotnického zařízení a přístrojů – Nemocnice Děčín, o.z , ,85 Doplnění zdravotnického zařízení a přístrojů – Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem , ,68 Doplnění zdravotnického zařízení a přístrojů – Nemocnice Teplice , ,12 Doplnění zdravotnického zařízení a přístrojů – Nemocnice Chomutov , ,88 Optimalizace logistických a obslužných procesů , ,72 Centrum robotické chirurgie , ,00 Doplnění zdravotnického zařízení a přístrojů – Nemocnice Most , ,00

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Vybrané zrealizované projekty Internetové kiosky pro veřejnost a na podporu zvyšování kvality veřejného zdraví (SROP, kód projektu CZ / /0241) Veřejný internet v síti nemocnic Ústeckého kraje, spolufinancovaný EU, SR ČR a rozpočtem ÚK (SROP, kód projektu CZ / /2557)

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Vybrané zrealizované projekty Systém objednávání pacientů přes internet, spolufinancování Ministerstvem informatiky ČR (evid. č. ISPROFIN ) Vzdělávání ve zdravotnictví - moduly IT ve zdravotnictví a angličtina pro IT ve zdravotnictví, (OP RLZ, opatření 4.1, kód projektu CZ / /0016)

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Ukázka průběžných aktivit Jako jeden z 10 partnerů z 5ti EU států se KZ podílela na přípravě projektu „Continuous Care for Chronic Patiens“ s celkových rozpočtem 0,8 milionů Euro, podaného k Evropské komisi na základě výzvy k podání projektových návrhů ICT/PSP/2007/1 do Rámcového programu konkurenceschopnosti a inovací. Dvě žádosti do Resortního programu výzkumu a vývoje MZ ČR dne –IGA MZ ČR NS/ Krajský a okresní model eHealth –IGA MZ ČR NS/ Studie aplikovatelnosti plánování a objednávání zdravotní péče v regionálním uspořádání

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Ukázka průběžných aktivit Stali jsme se přidruženými partnery v žádosti podané v rámci Lifelong Learning Programme, v projektu "DEsigning Lifelong Learning for Innovation in Information Services Science (DELLIISS)" v rámci ERASMUS. Naší rolí je přispět/prověřit formování profilu nových evropských magisterských studií informačních profesionálů pro zdravotnictví. Jako partner jsme se podíleli v rámci 3. výzvy 7. RP EU pro ICT při podání žádosti o financování projektu Architecture for Medical E- learning based on Report and Image Digital Archives. Zapojili jsme se do běžícího projektu Remine financovaného z Evropské komise a zaměřeného na Risk Management v evropských nemocnicích a jeho SW podporu

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Závěr + Nikdy jsme nezískali pro naše nemocnice tolik peněz do e-health jako v poslední době ? Postupujeme urputně zdola + Probíhají zásadní aktivity v nemocnicích, které jsou teprve přípravou na rozvoj e-health -Systémové kroky shora dole necítíme -Nadále nedokážeme sdílet zdravotní dokumentaci mezi zdravotnickými zařízeními

Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1550 Martin Zeman CIO Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A Ústí nad Labem Tel.: