Kostelec nad Černými lesy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Advertisements

Trutnov Centrem města, obklopeného až do roku 1861 kamennými hradbami ze 14. století, je Krakonošovo náměstí . Jeho domy se středověkým podloubím, rekonstruované.
Památky Unesco Česká republika.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Historické památky města MIKULOV
… správný cíl vaší cesty!
UHERSKÝ BROD.
PRAHA-hlavní město ČR.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Prezentace Ústecký kraj.
SVITAVY.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Hluboká panoramaticky
Vizovice Eliška Kratinová.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Občanská výchova 6. ročník
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Hrady a zámky.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Kouřim– naše domovské město
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
Opava.
A – 7I – 13R – 21 B – 8J – 14S – 22 C – 9K – 15T – 23 D – 10L – 16U – 24 E – 11M – 17V – 25 F – 6N –
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.

Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Praha Andy Poláková.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Sázava nad Sázavou. město Sázava leží v romantickém údolí řeky Sázavy místo je opředeno řadou legend a pověstí město leží asi 20 km jižně od Kouřimi v.
Český Brod.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Olomouc.
Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: M. Motlová: PRAHA známá i neznámá, Euromedia Group k. s., E. Obůrková: Výlety s dětmi v Praze.
VRBČANY.
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
PAMÁTKY UHERSKÉHO BRODU Hana Mandincová.  Město Uherský brod je jedno z nejstarších sídel jihovýchodní Moravy.  Jeho bohatá historie utvářela ráz města.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Původní hrad založil Jindřich z rodu Vítkovců na počátku 13. století. Vlivný renesanční velmož Jáchym z Hradce započal v polovině 16. století s přestavbami.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
Nový Bydžov město českých královen a studentských merend
JOSEFOV (PRAHA) - městská čtvrť obklopená Starým Městem, pojmenovaná
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Znak pánů z Boskovic. znak pánů z Boskovic radnice před rokem 1559.
Česká republika – České Budějovice
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Česká republika - Pardubice
Frenštát pod radhoštěm
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_13_Třeboňská_soustava_rybníků_kh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Kulturní památky Plzeň a Plzeňský kraj
Královské město Rakovník
Transkript prezentace:

Kostelec nad Černými lesy Leží 8 km od Kouřimi. Historie Kostelce n.Č.l. je spojena s důležitým královským hradem z 13. století, který byl postaven na obranu nedalekého města Kouřimi. Největší rozvoj zaznamenalo město za vlády rodu Smiřických (16. století).

Stará radnice Je postaven v renesančním stylu Stará radnice Je postaven v renesančním stylu. Nyní je zde Muzeum hrnčířství, galerie a pizzerie.

Kostel sv. Andělů strážných kostel vévodí náměstí Smiřických barokní farní kostel náměstí je městskou památkovou zónou

Černokostelecký zámek vyrostl v 16. století na místě původně středověkého hradu, který byl zničen požárem. Stavba byla dokončena až za vlády Marie Terezie Savojské

Erby majitelů i stavitelů zámku Jaroslava Smiřického ze Smiřic a Kateřiny Smiřické z Hazmburku

Zámecký kostel sv. Vojtěcha Pod presbytářem kostela je rodinná hrobka Smiřického rodu

Pivovar Pivovar založila opět Marie Terezie v roce 1754 Pivovar Pivovar založila opět Marie Terezie v roce 1754. Dnešní vzhled je z počátku 20. století

Občanská záložna Občanská záložna je významná funkcionalistická stavba z roku 1832

Hotel Zvon / někdejší starý špitál /

Nový špitál

Socha Jana Křtitele / uprostřed Jánského náměstí /

T R A D I C E Hrnčířství Pivovarnictví město má bohatou hrnčířskou tradici je zde Muzeum hrnčířství každoročně poslední květnovou neděli se konají hrnčířské trhy Pivovarnictví pivovar založila v 18.stol. rakouská císařovna Marie Terezie Savojská vařilo se zde kvalitní pivo svou kvalitou prý bylo lepší než pivo plzeňské nyní se snaží parta nadšenců slávu pivovaru obnovit vzniká zde i muzeum piva

Zpět na rozcestí