Protipovodňová opatření na dolním Labi v Děčíně Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik Děčín, 16.3.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Statutární město Mladá Boleslav
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Stavební akce 2013 Města Benešov nad Ploučnicí stav k
předsedkyně 7. senátu Nejvyššího správního soudu
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
RNDr. Milan Hladík, PhD., Ing. Jan Cihlář
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
© 2007 Verze Katedra textilních a jednoúčelových strojů Stavba mechanismů Návrh čtyřkloubového mechanismu pro dvě dané konečné polohy těhlice.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
POVODŇOVÉ PLÁNY Ing. Jiří Baloun
Projekty EOC v ČR v období
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Slavnostní setkání vodohospodářů u příležitosti oslav Světového dne vody Informace Ministerstva zemědělství k implementaci Programu Podpora prevence.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C -
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Ochrana kritické infrastruktury
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Revitalizace Černého potoka v druhém úseku
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
RYBNÍK BARBORA HODNOCENÍ EKOSYSTÉMU Diplomová práce
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Půda – složka životního prostředí
23. září 2009, Ústí nad Labem, Odborný seminář 1 Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Ústav vodního hospodářství krajiny Doc. Ing. Miroslav DUMBROVSKÝ,
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Olešenský potok a Povodně
Řešení dopravy v oblasti Spořilova 7 / 2014
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Příprava dlouhodobého koncepčního rozvoje příměstského území
SUCHÁ NÁDRŽ DUBNICE – JEŠTĚDSKÝ POTOK PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ZAVÁDĚNÍ RETENČNÍCH A INFILTRAČNÍCH ADAPTAČNÍCH OPATŘENÍ V POVODÍ MORAVY KOMBINACE OPATŘENÍ VE SPOLEČNÉM POVODÍ Kolektiv autorů.
Ministerstvo zemědělství a financování protipovodňové ochrany V Praze dne
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Vodohospodářské aktuality
Protipovodňová opatření na Frýdlantsku -
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Transkript prezentace:

Protipovodňová opatření na dolním Labi v Děčíně Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik Děčín,

Společná tisková zpráva (Arnika, Iniciativa pro děčínský zámek, Zelená pro planetu, Děčínské občanské sdružení) 1 – Stavba ochrání před velkou vodou jen minimum obytných částí města, efektivita stavby je velmi sporná – s výjimkou několika vil na starém městě jsou obytné části v ohrožených lokalitách v podstatě nechráněny. Pro projekt protipovodňové ochrany nebyly zpracovány jiné varianty. 2 - Plánovaná stavba je navíc koncipována pouze do rozsahu 20leté a 50leté povodně – v případě mohutnější záplavy jako například v roce 2002 nemusí být protipovodňová ochrana funkční. Projekt počítá pouze s rozvodněním řeky Labe, opomíjí vliv Ploučnice. 3 – Téměř 1,5 km dlouhá a místy až 2 m vysoká železobetonová zeď by výrazně poznamenala střed Děčína. Navržené řešení se výrazně liší od navržených opatření Podmokel, kde jsou využívány mobilní zábrany a zemní valy, které jsou celkově přijatelnější. Jsme přesvědčeni, že to lze udělat i šetrnějším způsobem, než opevnit Děčín pásem železobetonových zdí. Do celkových nákladů však není započítána údržba protipovodňových opatření. 4 – Kvůli stavbě má být zbytečně pokáceno 106 vzrostlých stromů. Navržené stavby jsou v přímém rozporu s ochranou archeologického naleziště a také s projektem revitalizace zámeckého parku. Zásah v podobě plánované stavby tuto významnou lokalitu nevratně zničí. Stavbou má být citelně poznamenán renesanční Staroměstský most. 5 – Veřejnosti nebyla podoba a cena projektu blíže představena.

Děčín - povodeň 2002

Připravovaná protipovodňová opatření

Změna průtoku

Rozdíl hladin (mezi současným a návrhovým stavem)

1 – Stavba ochrání před velkou vodou jen minimum obytných částí města, efektivita stavby je velmi sporná – s výjimkou několika vil na starém městě jsou obytné části v ohrožených lokalitách v podstatě nechráněny. Pro projekt protipovodňové ochrany nebyly zpracovány jiné varianty. 2 - Plánovaná stavba je navíc koncipována pouze do rozsahu 20leté a 50leté povodně – v případě mohutnější záplavy jako například v roce 2002 nemusí být protipovodňová ochrana funkční. Projekt počítá pouze s rozvodněním řeky Labe, opomíjí vliv Ploučnice.

Studie odtokových poměrů, 2002 (DHI Hydroinform, a.s. Praha)

Počeplice-Hřensko – technické řešení PPO na Q20 a Q100 řeky Labe, 2004 (AZ Consult spol. s r.o. Ústí nad Labem)

Studie proveditelnosti, 2005 ( Hydroprojekt CZ, a.s. Praha)

Podle metodiky pro hodnocení projektů protipovodňových opatření navržených do II. etapy programu „Prevence před povodněmi“ který spravuje Ministerstvo zemědělství ČR s finanční účastí Evropské investiční banky.. Riziková analýza, 2006 (ČVUT v Praze, Fakulta stavební) LokalitaVarianty trasyMíra ochranyDoporučená varianta Poměrová efektivnost PB PloučniceA, B, CQ20,Q50,Q100B, Q1000,69 LB PloučniceA, B, CQ20,Q50,Q100A, Q1001,05 PB LabeA, B, CQ20,Q50,Q100žádná0,05 -0,17 LB LabeA, BQ20,Q50,B, Q200,96

Dokumentace k územ. řízení, 2007 ( Hydroprojekt CZ, a.s. Praha) Q20 Q50 Q100

Riziková analýza, 2007

Dokumentace k územ. řízení, změna ( Usnesení č. ZM ze dne )

Hladinové poměry – Labe, Ploučnice LabePPOPloučnice Q ,40132,70(L.B.)132,27 (km 1,47) Q50 131,50131,80 (P.B.)130,10 (km 1,18) Q ,60124,62 (ústí) Nad jezem Ploučnice v km 1,55 Q100 = 133,25 Hrázka na levém břehu – dl. 70 m Dorovnání terénu na kótu 134,50

3 – Téměř 1,5 km dlouhá a místy až 2 m vysoká železobetonová zeď by výrazně poznamenala střed Děčína. Navržené řešení se výrazně liší od navržených opatření Podmokel, kde jsou využívány mobilní zábrany a zemní valy, které jsou celkově přijatelnější. Jsme přesvědčeni, že to lze udělat i šetrnějším způsobem, než opevnit Děčín pásem železobetonových zdí. Do celkových nákladů však není započítána údržba protipovodňových opatření. 4 – Kvůli stavbě má být zbytečně pokáceno 106 vzrostlých stromů. Navržené stavby jsou v přímém rozporu s ochranou archeologického naleziště a také s projektem revitalizace zámeckého parku. Zásah v podobě plánované stavby tuto významnou lokalitu nevratně zničí. Stavbou má být citelně poznamenán renesanční Staroměstský most.

Společná tisková zpráva (Arnika, Iniciativa pro děčínský zámek, Zelená pro planetu, Děčínské občanské sdružení) 1 – Stavba ochrání před velkou vodou jen minimum obytných částí města, efektivita stavby je velmi sporná – s výjimkou několika vil na starém městě jsou obytné části v ohrožených lokalitách v podstatě nechráněny. Pro projekt protipovodňové ochrany nebyly zpracovány jiné varianty. 2 - Plánovaná stavba je navíc koncipována pouze do rozsahu 20leté a 50leté povodně – v případě mohutnější záplavy jako například v roce 2002 nemusí být protipovodňová ochrana funkční. Projekt počítá pouze s rozvodněním řeky Labe, opomíjí vliv Ploučnice. 3 – Téměř 1,5 km dlouhá a místy až 2 m vysoká železobetonová zeď by výrazně poznamenala střed Děčína. Navržené řešení se výrazně liší od navržených opatření Podmokel, kde jsou využívány mobilní zábrany a zemní valy, které jsou celkově přijatelnější. Jsme přesvědčeni, že to lze udělat i šetrnějším způsobem, než opevnit Děčín pásem železobetonových zdí. Do celkových nákladů však není započítána údržba protipovodňových opatření. 4 – Kvůli stavbě má být zbytečně pokáceno 106 vzrostlých stromů. Navržené stavby jsou v přímém rozporu s ochranou archeologického naleziště a také s projektem revitalizace zámeckého parku. Zásah v podobě plánované stavby tuto významnou lokalitu nevratně zničí. Stavbou má být citelně poznamenán renesanční Staroměstský most. 5 – Veřejnosti nebyla podoba a cena projektu blíže představena.