Vzdělání pro budoucnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

Mezinárodní firemní vzdělávání Vysoká škola podnikání a.s. Michálkovická 1810/181 Ostrava - Slezská Ostrava Česká Republika Podnikatelská.
managementu znalostí podle
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Inovace akreditovaného studijního programu VŠP, a.s. do modulárního členění CZ.1.07/2.2.00/ Konference CZ.1.07/2.2.00/
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Graduate Recruitment Zakladatelé Deloitte Touche Tohmatsu.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Struktura podnikatelského plánu
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Ekonomika malých a středních podniků
Ekonomika malých a středních podniků
Transkript prezentace:

Vzdělání pro budoucnost Michálkovická 1810/181, Ostrava - Slezská Ostrava PSČ: 710 00, Česká republika www.vsp.cz

Zaměření školy Vychovává odborníky, kteří rozumí podnikání jako celku ve všech jeho důležitých aspektech a souvislostech Podnikání: Aktivní činnost za účelem založení a řízení organizace. Činnost za účelem zefektivnění a rozvoje organizace. Uspokojování potřeb zákazníka i vlastního smyslu života a práce. Podnikavost: Kultivovaná lidská schopnost tvořivě a odpovědně podnikat. Lidský potenciál pozitivní a efektivní činorodosti. Odbornost pro náročné a dlouhodobé využívání příležitostí. VŠ podnikání: Odborná příprava pro podnikání a řízení v podmínkách ČR a EU. Motivace pro podnikavost a překonávání překážek.

Strategické cíle školy Posilovat pozice tržního lídra ve vzdělávacích aktivitách v oblasti podnikání Vést studijní programy evropského standardu reagující na vědecké poznatky a praktické potřeby Sledovat, vytvářet a aplikovat speciálně poznatky v podnikavosti a řízení Vytvářet podmínky pro odborný rozvoj studentů, vedoucích pracovníků a celoživotního vzdělávání Budovat školu střední velikosti typu Business School Naplňovat princip internacionalizace

Typy studia Bakalářské studium: Podnikání Podnikání a management v obchodě Podnikání a management v životním prostředí Prezenční (denní) studium 3 roky Kombinované (dálkové) studium 3 roky Magisterské studium: Podnikání Prezenční (denní) studium 2 roky Kombinované (dálkové) studium 3 roky MBA studium: Podnikání a zahraniční obchod Part Time Program, studium 2 roky Evropský partner (od 10/2010)

Současná VaV činnost školy Domácí věda a výzkum: Projekty a výzkumné úkoly v oblasti podnikatelství Moravskoslezského kraje (MSK) a jeho firem (Výzkum faktorů přechodu od industriální ekonomiky ke znalostní a podnikavé ekonomice v podmínkách MSK) Vlastní odborně-vědecký časopis Vlastní a partnerské odborné konference Zahraniční věda a výzkum: Stáže na vybraných školách Podíl na odborných konferencích European Foundation for Entrepreneurship Research Junior Achievement Program

Současná VaV činnost školy Institut rozvoje podnikání: Podnikatelský inkubátor Celoživotní vzdělávání

Nabízené služby VŠP, a.s. v rámci vědy a výzkumu

Nabízené služby v rámci VaV Modelování a optimalizace podnikových procesů I Definice, analýza, modelování, optimalizace a vývoj inovativních procesů zaměřených na následující oblasti: výroba a služby řízení kvality (TQM) informační a komunikační technologie vnitřní a mezinárodní obchod a strategické řízení podniků Vývoj nástrojů pro plánování a řízení projektů (projekty charakteru výrobního, inženýrského, ekonomického, informačního atd.)

Nabízené služby v rámci VaV Modelování a optimalizace podnikových procesů II Výzkum intrapodnikání a podnikatelské kultury v organizaci, měření intenzity podnikavosti pracovníků a organizace, návrh aplikace principů a nástrojů intrapodnikání v rámci zvyšování inovační kapacity organizace Vývoj inovativních procesů jazykového vzdělávání zaměřeného na konkrétní potřeby organizace (podnikání, podniková ekonomika, obchod)

Nabízené služby v rámci VaV Příprava a inovace informační strategie podniku Analýza, modelování, optimalizace a vývoj informační strategie podniku (ICT) s ohledem na potřeby a podmínky. Zpracování strategických plánů pro vývoj ICT s využitím prostředků z operačního programu Podnikání a inovace (viz Ministerstvo průmyslu a obchodu) Program podpory ICT a strategické služby: dotace firmám, které vyvíjejí a nabízejí nové softwarové produkty a řešení, nebo provádí návrh a implementaci nových softwarových aplikací Program podpory ICT v podnicích: dotace firmám, jejichž vnitropodnikové informační systémy (mzdové, účetní, skladové atd.) jsou zastaralé a potřebují modernizovat, aby pomohly zefektivnit celkový vnitřní chod podniku (vztahy se zákazníky, dodavateli, veřejnou správou atd.)

Nabízené služby v rámci VaV Domácí a mezinárodní obchod Analýzy, marketingové strategie a nastavení nového businessu v následujících oblastech možnosti práce v EU, návrh a optimalizace vstupu na trhy EU pronikání na východní trhy a vyhledávání exportních příležitostí návrhy strategie vstupu na konkrétní východní trhy identifikace tržního podílu a potenciálu trhu v rámci Moravskoslezského kraje (MSK) analýza a marketingové strategie zaměřené na trh MSK

Nabízené služby v rámci VaV Ekonomika podniku I Příprava podnikatelského záměru a plánu podniku Optimalizace procesů implementace Controllingu v podniku Nastavení nového modelu měření finanční výkonnosti podniku Vývoj inovativních procesů v oblasti likvidace společnosti (Insolvenční zákon, krizový management) Posouzení ekonomického dopadu managementu pohledávek a závazků Vývoj inovativní služby v oblasti oceňování podniku a pohledávek

Nabízené služby v rámci VaV Ekonomika podniku II Optimalizace procesů externího financování podniku – bankovní úvěry, záruky, zajištění měnových rizik Posouzení ekonomického dopadu zhodnocování volných finančních prostředků na finančním trhu Tvorba business plánů a modelů optimalizace řízení v oblasti hotovostního a bezhotovostního platebního styku Analýza a optimalizace struktury majetku a kapitálu podniku Posouzení ekonomického dopadu finanční a nefinanční podpory podnikatelského procesu Nastavení nového modelu firemní etiky v podnikání

Nabízené služby v rámci VaV Aktualizace strategického řízení podniku, nastavení nebo inovace business strategie Vypracování strategického auditu včetně možných korekcí Vývoj a formulace účelné a účinné strategie (master/ strategický plán) Projekt implementace strategie (operační strategie) Hodnocení funkčnosti systému strategického řízení, návrh jeho inovace Analýza a hodnocení jednotlivých prvků strategie (segmentace trhu, portfolio produktů, komparativní výhody) a míry jejich souladu Návrh/inovace projektu možného business modelu podniku

Nabízené služby v rámci VaV Životní prostředí Výzkum zaměřený na předcházení a zamezení nevratných dopadů na životní prostředí (ŽP), které vyplývají z podnikatelské činnosti Implementace dekontaminačních technologií v závislosti na typu znečištění ŽP, zejména v oblasti ochrany ovzduší, vod a půdy Posuzování vlivu na ŽP (EIA, SEA) Analýza odpadů, jejich využívání, odpadové hospodářství Posuzování podnikatelské činnosti s ohledem na platnou legislativu v oblasti ŽP Vývoj informačních zdrojů v oblasti ŽP a jejich využívání

... děkujeme za pozornost a těšíme se na spolupráci ivo.formanek@vsp.cz