Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Osnova RIPP Vytváření a posilování protikorupčního klimatu
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
vedoucí Oddělení boje s korupcí
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Odborné diskusní fórum, 13. února 2014 Rámcový rezortní interní protikorupční program bod 5: Vyhodnocování IPP.
ANTIKORUPČNÍ AUDIT a PROGRAM. PRÁVNÍ ZÁKLAD PROJEKTŮ ANTIKORUPČNÍ AUDIT V bodě II/10 c) doporučila Vláda ČR „provést vnitřní protikorupční audity v rámci.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Boj proti korupci a lichvě
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Řízení korupčních rizik
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - úvodní rekapitulace připravili P. Popela a M. Hodulík pro sněm RVŠ
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Informace o Sekci veřejné správy ČIIA Ing. Šárka Kavková.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Klíčová aktivita 02 projektu
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Transparentně proti korupci
Protikorupční subportál PKS (internet)
Transkript prezentace:

Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany

SPECIFIKUM NA ÚVOD  při zpracování RIPP MO bylo využito spolufinancování z prostředků Evropské unie  výzva č. 59 – Výzva pro předkládání IP 4.1 – Efektivní správní úřad II. vyhlášená 18. května 2010  projekt Efektivní vnitřní kontrola v rezortu MO  další pokus o spolufinancování rezortních protikorupčních aktivit učiněn v reakci na vyhlášení výzvy č. B6 – dosud bez reakce

VÝCHOZÍ STAV  Aktualizovaný rezortní protikorupční program MO (změny v roce 2004 a 2007)  srpen 2010: podání projektové žádosti v rámci výzvy č. 59  návrh aktivního prvku ke snižování korupčních rizik  přehodnocení stávající protikorupční strategie  využití moderních SW nástrojů k vyhledávání potenciálního korupčního jednání

2011  Strategie vlády v boji proti korupci na období 2011 a 2012  Bílá kniha o obraně (bod 9.12) „MO buduje robusní antikorupční program, založený na principech etického kodexu, otevřenosti vůči veřejnosti a celoživotního vzdělávání osob na eticky citlivých místech. Tento systém je podpořen řízením konkrétních rizik, nastavením kontinuálních kontrol a monitorováním nestandardních transakcí...“

2012  září – schválení žádosti o podstatné změny projektu  Dílčí výstupy  Srovnávací studie opatření boje s korupcí v obranném sektoru na evropské úrovni a v rámci NATO  Studie aktivních prvků ke snížení korupčních rizik  Návrh využití moderních SW nástrojů k vyhledávání potenciálního korupčního jednání  Návrh nové protikorupční strategie

2013  Aktivní účast zástupců IMO v pracovní skupině MKS pro přípravu RRIPP (včetně vypořádání připomínek na jednání dne 17. června 2013)  Spolupráce se zástupci Transparency International ČR, o. p. s. a Oživení, o. s.  Vyhlášení veřejné zakázky  vítězem KPMG ČR, s. r. o.  plnění ze služby zahájeno v červenci 2013  členem řešitelského týmu bývalý příslušník TIC

VSTUPY PRO NÁVRH RIPP MO Kromě materiálu zpracovaného poskytovatelem služby využila IMO pro přípravu návrhu RIPP MO  osvědčené instituty ARPP  zahraniční zkušenosti  praktické poznatky IMO jako gestora BsK  shromážděné příklady dobré praxe

POJETÍ RIPP MO RIPP MO je v souladu s požadavkem transparentnosti strukturován v jednotlivých obligatorních částech dle RRIPP na tři oddíly  Popis současného stavu,  Navrhované kroky a  Úkoly k dosažení žádoucího stavu.

OBSAH RIPP  úvodní a zrušovací ustanovení  5 částí dle RRIPP a přílohy  použité zkratky  výklad stěžejních pojmů  indikátory korupčního jednání  protikorupční desatero  statut a jednací řád Protikorupční komise MO  vzor seznamu míst důležitého významu  vzor seznamu korupčních rizik a opatření k jejich minimalizaci

ARPP vs. RIPP? NOVĚ  systematické protikorupční vzdělávání  Protikorupční komise MO  protikorupční subportál  hodnocení korupčních rizik  katalog korupčních rizik (+ jeho správa)

ZÁVĚR Dotazy? Děkuji za pozornost.