ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Advertisements

Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Územně analytické podklady
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
Tento projekt byl financován z INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU
Stavební zákon a územní plánování
POŘIZOVÁNÍ ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ - praktické zkušenosti se získáváním údajů Ing. Jitka Olševičová Ing. Tomáš Prokop.
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
Zhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ÚAP – datový model Jihomoravského kraje RNDr. Josef Glos AGERIS. s.r.o. Jeřábkova 5, Brno Tel., fax.: ,
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
-Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje -Rozbory udržitelného rozvoje území ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje Zlín,
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
„Územní plánování – seminář pro starosty“
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
mapový aplikační server
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Na Šachtě 497/9, Praha 7 – Holešovice
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ LOUNY 1.12.2008 ZPRACOVAL: ING. JIŘÍ JANÍČEK, ÚÚP MÚ LOUNY

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. a příloha č. 1 - vyhláška v příloze č. 1 definuje 118 sledovaných jevů v území obce - z těchto 118 jevů se jich v území ORP Louny vyskytuje 85 - počet jevů není konečný a v průběhu aktualizací ÚAP může (bude) narůstat

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. a příloha č. 1 Rozbor udržitelného rozvoje území (URÚ) Zjištění a vyhodnocení URÚ se provádí analýzou SWOT (silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby) Analýza SWOT má určit problémy v území obce, které musí být řešeny v ÚP obce

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. a příloha č. 1 SWOT se tematicky člení na: a) Horninové prostředí a geologii b) Vodní režim c) Hygiena životního prostředí d) Ochrana přírody a krajiny e) ZPF a lesní pozemky f) Veřejná dopravní a technická infrastruktura g) Sociodemografické podmínky g) Bydlení a rekreace h) Hospodářské podmínky

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. a příloha č. 1 Grafická část analýzy SWOT obsahuje: Výkres hodnot území Výkres limitů území Výkres záměrů na provedení změn v území Výkres problémů k řešení v územně plánovací dokumentaci

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY Zpracované ÚAP obcí poskytne zpracovatel obcím pro zpracování územně plánovací dokumentace nebo její změny ÚAP obcí jsou zpracovány v analogové formě, grafická část na mapách 1:25 000 formou katalogu. ÚAP obcí jsou zpracovány digitálně, textová část ve formátu DOC, XLS, PDF a grafická část ve formátu VYK a SHP.

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY Zpracované ÚAP obcí a jejich aktualizace je zpracovatel povinný zveřejnit způsobem umožňující dálkový přístup (§ 166 odst. 1 SZ) ÚÚP MÚ Louny zveřejní zpracovaná data prostřednictvím webové aplikace od 2.1.2009 Adresa webové aplikace: http://louny.gepro.cz

MISYS-WEB

MISYS-WEB UŽIVATEL NEPOTŘEBUJE NOVÝ SW UŽÍVÁNÍ APLIKACE JE PRO VEŘEJNOST BEZPLATNÉ POŽADAVEK NA SW V PC: OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS INTERNETOVÝ PROHLÍŽEČ INTERNET EXPLORER ver. 5 a vyšší PŘIPOJENÍ K INTERNETU SOUČÁSTÍ APLIKACE JE OBJEDNÁVACÍ MODUL PRO PROJEKTANTY ÚP

MISYS-WEB ZÁLOŽKY PRO PRÁCI S DATY SEZNAM DOKUMENTACE A VÝDEJ DAT PŘEHLEDKA VÝŘEZ MAPY ZVĚTŠIT 2x ZOBRAZÍ VŠE MĚŘÍTKO ZMENŠIT 2x OTOČENÍ POSUN VÝŘEZU

MISYS-WEB ZAPNUTÍ GRAFICKÉHO VSTUPU NASTAVENÍ PROGRAMU MAZÁNÍ KRESBY UMÍSTĚNÍ ZNAČKY IDENTIFIKACE TISK, EXPORT MAPY MĚŘENÍ DÉLKY NÁPOVĚDA VÝPOČET PLOCHY HLEDÁNÍ TEXTOVÉHO ELEMENTU

MISYS-WEB OBNOVENÍ OBRAZU VÝBĚR ZOBRAZOVANÝCH VRSTEV TÉMATA MAP ZPĚT, VPŘED NÁPOVĚDA K TÉMATU NÁZVY KÚ PASPORTY OBSAH ZÁLOŽKY TÉMA ZDE JSOU SEŘAZENY SLEDOVANÉ JEVY ÚAP V ÚZEMÍ

MISYS-WEB ÚAP ZDE JSOU SEŘAZENY SLEDOVANÉ JEVY ÚAP V ÚZEMÍ

MISYS-WEB

ÚZEMNÍ PLÁN Data ÚAP obcí zpracovali: Stavební úřad MÚ Louny, odd. územního plánování, p. Zmatlíková, Ing. Makariusová, p. Říha, Ing. Janíček Technická pomoc: Gepro, s.r.o. – sw MISYS-WEB, MISYS GeoData, s.r.o., - aplikace v sw MISYS Ing. Arch. Olžbut, projektant ÚPD Louny