I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce Úkoly zajišťované realizačními týmy u smluvních partnerů Jiří Hužera Manažer navozování meziobecní spolupráce.
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Projekt meziobecní spolupráce PROJEKT „SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE V ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ“
Podpora meziobecní spolupráce
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 9. prosince 2013.
Spolupráce s mikroregiony
Podpora meziobecní spolupráce
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Podpora meziobecní spolupráce Aktuální stav realizace projektu Jaromír Jech Ředitel supervizor projektu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Meziobecní spolupráce v souvislostech
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 29. října 2013.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Aktuální informace o projektu
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Kateřina Valdová.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Celkový rámec projektu a organizační záležitosti Ingrid Štegmannová vedoucí projektový manažer Hradec.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Příprava na programovací období Teze meziobecní spolupráce Jaromír Jech XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Program dnešního setkání OPS ( )
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Územní samospráva Obce
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Valná hromada DSO Tišnovsko Tišnov 10. prosince 2014 PROJEKT „PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE“ (CZ.1.04/4.1.00/B )
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
1. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Březno Dne:
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Okresní sdružení ČUS Tábor
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
2. jednání řídícího výboru
Moje práce na Broumovsku
Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Klíčové aktivity projektu
I. Setkání se starosty obcí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Transkript prezentace:

I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B

PROGRAM SETKÁNÍ  Schválení jednacího řádu  Zhodnocení průběhu dosavadních prací na projektu  Výsledky analýz jednotlivých oblastí a varianty řešení u problémů a potřeb v území  Výběr volitelného tématu  Analýza území z pohledu meziobecní spolupráce a návrhy na její možné prohloubení

PROGRAM SETKÁNÍ  Stanovení dalšího postupu  Informace o 3. úplné aktualizaci ÚAP  Informace MAS k novému programovacímu období  Komentovaná prohlídka nové stálé expozice Stavy mysli

Jednací řád pro 1. oficiální setkání představitelů obcí ORP KUTNÁ HORA 1. Jednotliví zástupci obcí se po příchodu zapíší do prezenční listiny, kde uvedou své jméno, příjmení, obec, kterou zastupují, funkci, kterou v dané obci vykonávají, a připojí svůj podpis. Na základě toho obdrží hlasovací lístek. 2. Setkání předsedá představitel smluvního partnera. Ten řídí průběh celého Setkání, které je veřejné, a předkládá návrhy k diskusi a k hlasování. Nicméně může pověřit řízením jednání svého zástupce. 3. Na začátku setkání předsedající nebo jeho zástupce pověřeným řízením jednání určí zapisovatele a dva ověřovatele záznamu z řad přítomných zástupců obcí a informuje přítomné o pravidlech hlasování. 4. Každá obec, jež je v rámci Setkání reprezentována svými představiteli, má při hlasování jeden hlas, a to bez ohledu na to, kolik představitelů daná obec na toto setkání vyslala.

5. Do diskuse se jednotliví zástupci hlásí zvednutím ruky a stejně tak mohou předsedajícímu předkládat své návrhy k hlasování, včetně jejich odůvodnění. 6. Setkání je usnášeníschopné, jsou-li přítomni zástupci nejméně 30 % obcí z daného správního obvodu ORP. 7. Návrh je schválen, pokud se pro jeho přijetí vyjádří nadpoloviční většina přítomných představitelů obcí dle prezenční listiny, zároveň však tato nadpoloviční většina musí být složena z představitelů takových obcí, které mají v součtu na svém území přihlášeno k trvalému pobytu více než 50 % obyvatel, počítáno z celkového počtu obyvatel přihlášených k trvalému pobytu na území obcí, které se oficiálního Setkání představitelů zúčastní. 8. Z průběhu setkání se pořizuje záznam, jehož součástí je pozvánka, prezenční listina, návrhy usnesení a výsledky hlasování. Záznam podepisuje předsedající a další dva zástupci obcí.

HLAVNÍ CÍL PROJEKTU VYTVOŘIT ZÁKLADY PRO DLOUHODOBOU A SYSTÉMOVOU PODPORU MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE V ČR

DÍLČÍ CÍLE PROJEKTU Nastartování spolupráce zdola Podpora samostatného fungování obcí Podpora vzniku struktur pro rozvoj meziobecní spolupráce - partner pro stát, orgány státu v území a kraje Zajištění výměny zkušeností v rámci ČR

PŘÍNOSY PROJEKTU Zmapování situace v území a hledání společných řešení v oblastech samostatné působnosti obcí (a ve volitelných oblastech) →zlepšení služeb a úspory prostředků pro rozvoj obcí Zpracování rozvojových dokumentů – základ pro čerpání finančních prostředků jak z národních, tak evropských zdrojů Využití výstupů k legislativním úpravám, a to jak v oblasti finanční, tak v jednotlivých řešených oblastech

ETAPY PROJEKTU (LEDEN-ČERVEN 2014)  Navázání kontaktu se starosty/starostkami, iniciování jejich zapojení do projektu, vyplnění dotazníků 1 a 2 leden-duben 2014  Vypracování analýzy oblastí vhodných k MOS, definování reálných problémů v regionu a navržení jejich řešení 1. verze květen 2014  Analýza činnosti stávajících DSO květen/červen 2014  Prezentace výsledků 1. oficiální setkání představitelů obcí

Dotazy, připomínky Děkuji za pozornost