Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výsledky dotazníkového šetření všech CSS

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výsledky dotazníkového šetření všech CSS"— Transkript prezentace:

1 Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ Výsledky dotazníkového šetření všech CSS Dotazníkové šetření bylo provedeno v 83 CSS (1 673 obcí) Výsledky máme z obcí, což je 66,8 % všech obcí zapojených do projektu

2 1) Považujete testovaný model Center společných služeb za efektivní způsob, jak zvyšovat kvalitu a efektivitu výkonu veřejné správy? 90% starostů, kteří odpověděli na tuto otázku, považují Centra společných služeb za efektivní způsob, jak zvyšovat kvalitu a efektivitu výkonu veřejné správy.

3 3) Uvítali byste, aby obec mohla na základě svého dobrovolného rozhodnutí převést na DSO některé ze svých kompetencí? K této otázce se vyjádřilo starostů a 77% z nich by uvítalo, kdyby došlo k určitému přesunu kompetencí z obce na DSO.

4 4) Uvítali byste, aby bylo systémově řešeno dlouhodobé financování DSO ze strany státu, a to právě v souvislosti s dobrovolným převedením některých kompetencí obcí na DSO? K této otázce se vyjádřilo všech starostů a drtivá většina z nich – 89% by uvítala, kdyby došlo k částečnému, nebo úplnému systémovému řešení dlouhodobého financování DSO ze strany státu.

5 OTÁZKY K VÝKONU SAMOSPRÁVNÝCH KOMPETENCÍ
Nejžádanější témata v průřezu všech oblastí. Nejžádanějším tématem je vzdělávání a rekvalifikace pracovníků úřadů, které lze interpretovat jako administrativní podporu. Téma uvedlo 649 starostů. Druhým tématem jsou cyklostezky a cyklotrasy ve smyslu rozvoje dopravní infrastruktury. Toto téma uvedlo 577 starostů. 555 starostů uvedlo téma komunitní plánování sociálních služeb jako hlavní téma sociální oblasti. Nepatrně méně – 541 starostů uvedlo téma osvěty z oblasti odpadového hospodářství.

6 Témata u kterých nechtějí nebo si neumí starostové představit převedení kompetencí na DSO

7 OTÁZKY K VÝKONU PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI
V otázkách přenesené působnosti si starostové dokáží představit přenesení kompetencí na DSO nejvíce u povinnosti se postarat o zaběhlé psy, respektive u tématu přestupků. Zhruba třetina starostů si umí také představit přenos kompetencí v otázkách sociálně právní ochrany dětí, které je již řešeno spíše ORP, a zápisu do RUIAN. Pouhá pětina starostů má potenciální zájem o přenos kompetencí v oblasti silničního správního úřadu.

8 DALŠÍ OBLASTI PRO SPOLEČNÉ ZAJIŠŤOVÁNÍ PROSTŘEDNICTVÍM DSO


Stáhnout ppt "Výsledky dotazníkového šetření všech CSS"

Podobné prezentace


Reklamy Google