„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, který v České republice organizuje sdružení Tereza. Jeho cílem je, aby žáci zlepšili prostředí ve.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.10/ Číslo prioritní osy: 7.1 Celková výše finanční podpory: ,92 Kč Částka ESF: ,93 Kč Křížové financování:
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
MEZINÁRODNÍ PROGRAM EKOŠKOLA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Individuální projekt OP VVV
ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA, VZDĚLÁNÍ A OSVĚTA (EVVO)
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Základní škola Heřmanův Městec
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Transkript prezentace:

„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031 Poskytovatel podpory Zlínský kraj

PF03-09 Podprogram pro rozvoj EVVO ve Zlínském kraji Na základě rozhodnutí Rady Zlínského kraje ze dne schválena dotace ve výši ,- Kč Smlouva o poskytnutí podpory č.D/1279/2009/ŠK ze dne Uvedení Zlínského kraje jako poskytovatele podpory při všech aktivitách konaných v rámci realizace projektu

Financování projektu Celkové způsobilé výdaje projektu ,- Kč - finanční podíl žadatele ,- Kč 25,37 % - dotace požadovaná od Zlínského kraje ,- Kč 74,63 %

Hlavní cíle projektu Cílem projektu „Veterinární ekokodex“ je propojení teoretické výuky environmentální výchovy s praktickými kroky vedoucími ekologicky šetrnému provozu školy. Obsah projektu je složen z témat „Odpady“, „Energie“, „Voda“a „Prostředí školy“. Náplň programu je určena pro celou školu, vede ke spolupráci žáků, učitelů, vedení školy a ostatních nepedagogických pracovníků. Záměrem projektu je zapojení Tauferovy SOŠ veterinární Kroměříž do celosvětové sítě škol a udělení mezinárodního titulu Ekoškola (Eco-Scoools), získání certifikátu, loga a vlajky Ekoškola. V ČR je zapojeno 120škol a titul získalo 35 z nich. V rámci projektu bude vytvořen celoškolní pracovní tým, bude analyzována současná situace na škole v uvedených tématech, budou navržena zlepšení, která se v průběhu realizace projektu budou plnit. Projekt pozitivně přispívá k ekologizaci školy nejen v oblasti výuky, ale i mimoškolní činnosti a významně podporuje oblast udržitelného způsobu života.

Cílové skupiny projektu Hlavní cílová skupina je prezentována žáky školy Celkem 360 žáků ročníku 30 pedagogických pracovníků školy 7 nepedagogických pracovníků školy

Plán aktivit I.etapy realizace projektu Plánované aktivityPlánovaná realizace Aktualizace školního programu EVVOČerven – září 2009 Založení pracovního týmu EkoškolyČerven – září 2009 Analýza ekologického stavu školyČerven – září 2009 Plán činností k ekologizaci školyČerven – září 2009 Materiální vybavení pro třídění odpaduČervenec – říjen 2009 Monitorování a vyhodnocení výsledkůZáří – říjen 2009 Začlenění EVVO do výuky praxeZáří – listopad 2009 Eko Workshop – ukončení I.etapy realizace projektu Listopad 2009

Plán aktivit II.etapy realizace projektu Plánované aktivityPlánovaná realizace Ekokodex školyProsinec 2009 – únor 2010 Začlenění EVVO do výuky praxe Prosinec 2009 – duben 2010 Zpracování a podání žádosti o titul Ekoškola Únor – březen 2010 Eko Workshop – ukončení II. Etapy realizace projektu Květen – červen 2010

Očekávané výstupy projektu I.etapa projektu Realizované akce 5 Realizované výukové programy 1 II.etapa projektu Realizované akce 3 Realizované výukové programy 1

Rozpočet projektu materiálního vybavení Prezentační paravan ,- Kč Nádoby na třídění odpadů  třídy, laboratoře40.000,- Kč  kabinety, kanceláře10.000,- Kč  Domov mládeže12.000,- Kč Celkem ,- Kč

Ukončení realizace projektu 30. červen 2010

„Ekotým“ pracovní tým Tauferovy střední odborné školy veterinární Kroměříž pracovní tým je praktickým vyjádřením, že Tauferova SOŠ veterinární Kroměříž bude usilovat o titul EKOŠKOLA a bude se snažit o pozitivní změny ve svém fungování

Struktura „Ekotýmu“ Celkem 30 osob Zástupci žáků – 24 osob (z každé třídy 2 zástupci) Vedení školy – 1 osoba (ředitelka školy) Učitelé – 3 osoby (vedoucí praxe, koordinátor EVVO, propagátor projektu) Provozní zaměstnanci – 2 osoby (ekonomka školy,vedoucí Domova mládeže)