Základní předpoklady: odbornost, solidnost Následuje názorný příklad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HEINEKEN Konference VODA 2014.
Advertisements

Cíle a postupy empirického výzkumu
Komunitární program PROGRESS
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Setkání s novináři, Vimperk k tématu Vládní návrh zákona o NP Šumava … fám už bylo dost … Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.
Trh a jeho zákonitosti.
VY_32_INOVACE_ Tržní mechanismus.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Národní park Šumava.
Včelařsky významné rostliny ze skupiny zahradnických plodin
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Zš Komenského, Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Statistika Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Cesta k modernímu vzdělávání
O33 – Oblast průzkumů v dopravě, statistiky a analýzy dopravních nehod
Biopotraviny ve školním stravování
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
PRAVÉ VALAŠSKÉ Regionální ochranná známka Ing. Kateřina Sobotková MAS Rožnovsko
 Zaměření: vznik šesti partnerských informačních center pro šest venkovských území  Financování projektu:  Celkové výdaje: ,- Kč  Způsobilé.
Enviros s.r.o. | Vlasta Švejnohová | Národní kontaktní místo čistší produkce Projekt ActClean – ENVIROS, s.r.o. Česká republika 11. dubna 2011 Vlasta Švejnohová.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Ten dělá to a ten zas tohle
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový výzkum Ročník / obor studia:III.
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_11.
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
Ing. Radek Novotný, PhD. „Nové směry a trendy v marketingu místních produktů a venkovském cestovním ruchu“ Jak vytvořit interaktivní expozici.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Právní úprava ochrany lesa
Ten dělá to a ten zas tohle
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Interkulturní marketing Mgr. Evžen Staněk Interkulturní marketing a komunikace Proč výzkum trhu? „Kdo zná svého zákazníka, ten mu umí nabídnout zboží,
Čína Jan Dušek.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET, Kontrolní hlášení) Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET,
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Užívání tabákových výrobků v dospělé české populaci (15 let a více) Výsledky studie GATS WHO/CDC 2012 MUDr. Hana Sovinová, PhDr. Ladislav Csémy Státní.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY.
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Základní demografické struktury obyvatelstva a demografické stárnutí.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Jištění kvality technologických procesů
Budoucnost zemědělství a výživy v rozvojových zemích
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
MIKROEKONOMIKA Formování trhu Základní elementy trhu.
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
Proč výzkum trhu? L 8 Ing. Jiří Šnajdar
Náměty pro vědu, výzkum a inovace v českém lázeňství
Transkript prezentace:

Základní předpoklady: odbornost, solidnost Následuje názorný příklad

27.3. Zdroj:

Studie zkritizována 13 univerzitními profesory (více než polovina z nich jsou světově uznávaní odborníci na statistické zpracování biologických dat) závěry jsou daty naprosto neopodstatněnézávěry jsou daty naprosto neopodstatněné autoři se při interpretaci dopouštějí zásadních prohřešků proti nejelementárnějším zásadám správné analýzy datautoři se při interpretaci dopouštějí zásadních prohřešků proti nejelementárnějším zásadám správné analýzy dat závěry práce nelze v žádném případě brát vážně a opodstatňovat jimi jakákoli managementová rozhodnutízávěry práce nelze v žádném případě brát vážně a opodstatňovat jimi jakákoli managementová rozhodnutí Zdroje: rozdané materiály 2.4.

Zdroj: Tedy: Prezentovat výsledky nehotové studie jakožto hotovou věc je známkou absolutní nesolidnosti.

Metodu sběru dat a statistiku, nikoli biologii tetřeva Zdroj: Tedy: Odborné znalosti vedení Správy NP Šumava nejsou dostačující pro rozlišení: kritiky metodiky sběru dat a jejich statistické interpretace od studie ekologických nároků tetřeva

Zdroj:

Dúha Jozef: Chováme papagáje, Príroda, Bratislava, 1987 Názorný příklad „odborníka“ vybraného Správou NP Šumava

Vzdálenost hřadovišť tetřeva od turistických tras ve Skotsku (Summers et al., 2007). Hladina metabolitů stresových hormonů v trusu tetřeva ve Švýcarsku, závislost na intenzitě turistického ruchu (Thiel et al., 2011). Vliv turismu a turistických tras na tetřeva hlušce I

Závěr: neodbornost a nesolidnost vedení Správy NP Šumava konflikty s vědci snížení prestiže ČR v zahraničí nedůvěra veřejnosti ČR nebude brána jako solidní a důvěryhodný partner ekonomické následky varování od významných mezinárodních organizací (EK - infringement, IUCN, EUROPARC, WWF, WCPA, SCB,...) neodborný management nevratná ztráta cenných ekosystémů

Lanovka na Hraničník: jediná záchrana pro místní obyvatele?

Problém lanovky 30 m x 3300 m= 13 ha 30m pro lanovku

Problém lanovky 1030 m x 3300 m= 340 ha rušení tetřeva m pro lanovku 500 m

Alternativy: ekologické zemědělství pěstování ovcí, koz pěstování léčivých bylin staré odrůdy ovocných stromů prořezávky starých sadů regionální výrobky výroba ovčích a kozích sýrů ruční zpracování ovčí vlny - rouno vydělávání ovčích kožešin tradiční domácí pekárny chleba výrobny domácích moštů agroturistika nabídka lokálních produktů ukázky lokální výroby zásobování farmářských trhů zásobování biokoutků v supermarketech tradiční řemesla sklářství – broušení skla výrobky ze dřeva kovářství – výrobky ze železa